Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 фев. 2005, 17:03 ч.
  • Преглеждания  2 270  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 238
1 кг ябълки
2 пакетчета обикновени бисквти
300 мл прясно мляко
200 гр орехи
400 мл течна сметана
100 гр захар ( ако сметаната не е сладка)
канела на вкус

Бисквитите се смилат и се омесват с прясното мляко, смлените орехи, обелените и настъргани ябълки и канелата.
Слага се в откопчаваща се тавичка или се офомря като кръгла торта в чиния.
Сметаната се разбива с миксер (ако не е сладка заедно със захарта) и се намазва отгоре върху офромената торта. Поръсва се с какао или шоколадови пръчици.
Като се отреже парче се украсява с резанче ябълка и разтопен шоколад (по желание)
Да ви е сладко ! Laughing

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 026
звучи ми страхотно и лесно за приготвяне, имам само един въпрос, ябълките не потъмняват ли?

# 2
  • София
  • Мнения: 5 238
Цитат на: ray
звучи ми страхотно и лесно за приготвяне, имам само един въпрос, ябълките не потъмняват ли?


Е потъмняват, ама какво от това, те във всички сладкиши потъмняват, но на мен не ми пречи и не им се разваля вкуса. Stuck Out Tongue

# 3
Звучи ми като една бисквитена "торта", която си правя. Правила съм я и с ябълки, но не толкова много.
2 пакетчета бисквити няма ли да са малко за толкова много ябълки. Не става ли много "воднисто" Confused: , защото виждам че и млякото си е доста.

# 4
Ето и един ябълков сладкиш (ама с печене Wink )
Сладкиш с ябълки

Продукти:
1 кг ябълки, обелени и нарязани на филийки
1 чаена чаша олио
9 кафени чашки брашно, смесено с 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
10 супени лъжици вода
канела, мед
Приготовление:
От брашното, мазнината и водата се омесва тесто, което се разточва на две кори.
В намаслена и поръсена с брашно или галета тава се слага едната кора. Нареждат се ябълките, поръсват се с канела и се покриват с другата кора. Отгоре тя се набожда с вилица на няколко места. Изпича се в умерена фурна. Когато е готов, сладкишът се намазва обилно с мед и се оставя да попие добре.

# 5
  • Мнения: 5 876
Ий, Хонда, захар и яйца няма ли?

# 6
Няма андичка, икономична даже ще дойде Laughing  Wink
Медът върши работата вместо захарта

# 7
  • Мнения: 3 038
На 14-и  баба ми има рожден ден - мисля да я пробвам тази торта без печене.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт