Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора


Мнения: 5 876
Някой правил ли е такива неща? Бях яла Death by Chocolate и много ми хареса - нещо като наситеношоколадов блат с наситеношоколадов крем отгоре. Струва ми се много подходящо по повод повода. И друго - като изрежете блатовете под формата на сърце, какво правите, за да не стърчат трохи оттук-оттам?
Цитирай


Мнения: 180
намерих само че на английски. Дано да не е проблем
http://www.apricot.com/Food/DeathByChocolate.html
http://www.pastrywiz.com/archive/deathby.htm
 Дано да ти помогнах Wink
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 935
Хммммм Thinking ,няма ли кой да преведе и за нас Praynig  Praynig  Praynig
Цитирай

В офиса

Мнения: 2 069
Има кексови форми - сърца (в Метро съм ги мяркала, трябва да ги има и по разните магазини за домашни потреби). Това ще ти реши проблема с рошавите краища.
Цитирай

София

Мнения: 128
Death by chocolate

Продукти:
1. 24 унции  полу - сладък шоколад. Около 6 шоколада по мои изчисления.
2. Две четвъртини обезсолено масло. Това вече не знам колко е.
3. Две трети кофичка готварска сметана.
4. 6 големи яйца.



Начин на приготвяне:

1. Разтопете две парчета масло и 4 шоколада на водна баня.
2. Затоплете 6 яйца в гореща вода.
3. Намажете 9 инчова форма за торта с масло.
4. Разбийте яйцата на сняг.
5. Бавно прибавете яйцата и шоколада към маслото.
6. Изсипете сместа във формата за торта. Сложете формата във друга, отчасти пълна с вода.
7. Печете на 425 гр. по Фаренхайт 5 мин. Покрийте с фолио и печете още 10 мин.
8. Залейте я с топинг. Поставете в хладилника. Сервирайте.

За топинга:

1. Попарете 2/3 от сметаната със плодов компот, махнете от огъня.
2. Прибавете веднага останалите два шоколада настъргани.
3. Покрийте и оставете да изстива за 5 мин.
4. Разбъркайте, докато напълно се заглади.


Ето един опит за превод. Мисля, че ако се намери мама, която да знае Фаренхайт към Целзии и колко са две четвъртини ще се получи цалостна картинка. Ако нещо в превода не е така не ме нападайте.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Маслото ще го нагласим по вкус, ама това с попарването на сметаната не го схванах  Rolling Eyes
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 935
Цитат на: daffy
Death by chocolate

Продукти:
1. 24 унции  полу - сладък шоколад. Около 6 шоколада по мои изчисления.
2. Две четвъртини обезсолено масло. Това вече не знам колко е.
3. Две трети кофичка готварска сметана.
4. 6 големи яйца.



Начин на приготвяне:

1. Разтопете две парчета масло и 4 шоколада на водна баня.
2. Затоплете 6 яйца в гореща вода.
3. Намажете 9 инчова форма за торта с масло.
4. Разбийте яйцата на сняг.
5. Бавно прибавете яйцата и шоколада към маслото.
6. Изсипете сместа във формата за торта. Сложете формата във друга, отчасти пълна с вода.
7. Печете на 425 гр. по Фаренхайт 5 мин. Покрийте с фолио и печете още 10 мин.
8. Залейте я с топинг. Поставете в хладилника. Сервирайте.

За топинга:

1. Попарете 2/3 от сметаната със плодов компот, махнете от огъня.
2. Прибавете веднага останалите два шоколада настъргани.
3. Покрийте и оставете да изстива за 5 мин.
4. Разбъркайте, докато напълно се заглади.


Ето един опит за превод. Мисля, че ако се намери мама, която да знае Фаренхайт към Целзии и колко са две четвъртини ще се получи цалостна картинка. Ако нещо в превода не е така не ме нападайте.


daffy,колко си бърза Razz Хиляди благодарности,как ще те нападаме,ти така си се постарала newsm51
Цитирай

София

Мнения: 128
Попарваш в смисъл слагаш на котлона компота да ври и сипваш отгоре сметаната.
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Цитат на: daffy
Death by chocolate

Продукти:
1. 24 унции  полу - сладък шоколад. Около 6 шоколада по мои изчисления.
2. Две четвъртини обезсолено масло. Това вече не знам колко е.
3. Две трети кофичка готварска сметана.
4. 6 големи яйца.


Ето един опит за превод. Мисля, че ако се намери мама, която да знае Фаренхайт към Целзии и колко са две четвъртини ще се получи цалостна картинка. Ако нещо в превода не е така не ме нападайте.


24 oz. semi-sweet chocolate
2 quarters unsalted butter
2/3 cups heavy cream

24oz това е 720г

Две четвъртини обезсолено масло(2 quarters unsalted butter ) - значи тук маслото се продава в кутийка с 4 стикчета приблизително по 120г, затова най често пишат стикчета или четвъртинки, та две четвъртинки са около 240г

2/3 cups heavy cream - 160мл течна сметана, от рода на Хопла
1  cups = 240мл

425 градуса по Фаренхайт са около 218 градуса по Целзий

Цитат на: boo
Маслото ще го нагласим по вкус, ама това с попарването на сметаната не го схванах

Предполагам слага се на котлона докато заври
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Цитат на: daffy
1. Попарете 2/3 от сметаната със плодов компот, махнете от огъня.

Извинявай само още едно уточнение,

Scald 2/3 cups of heavy cream in a sauce pan. Remove from heat.

Значи сметаната трябва да се сложи в някакъв дълбок съд, а не със компот, sauce pan e дълбок тиган за сос или малка тенджерка с дълга дръжка
Цитирай

София

Мнения: 128
Електронните речници са кофти.  33uu Благодаря ти за поправката, сега е ясна картинката.  Very Happy
Цитирай


Мнения: 5 876
Благодаря ви много!!!
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Момичета, тортата Death by Chocolate стана много вкусна. Благодаря на всички!
Цитирай
I az ia napravih tazi torta Razz super stana Very Happy

Az sam VAL
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Възраждам една стара тема, която е отличен начин да изненадате либето утре  Very Happy
Миналата година го направих, тази - пак.
Рецептата е коригирана и преведена акуратно, т.е. ползвайте нея.


Death by chocolate

Продукти:
1. 720 грама  полу-сладък шоколад. Около 7 шоколада
2. 250 гр обезсолено масло
3. 160мл течна сметана
4. 6 големи яйца



Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и 4 шоколада на водна баня.
2. Затоплете 6 яйца в топла вода.
3. Намажете 22 см форма за торта с масло. Увийте я в алуминиево фолио, за да не прониква вода.
4. Разбийте яйцата на сняг.
5. Бавно прибавете разтопеното масло и шоколада към яйцата.
6. Изсипете сместа във формата за торта. Сложете формата във друга, отчасти пълна с топла вода.
7. Печете на 220 градуса по Целзий  5 мин. Покрийте с фолио и печете още 10 мин.
8. Залейте я с топинг. Охладете в хладилника. Сервирайте.

За топинга:

1. Подварете сметаната в дълбок тиган. Махнете от огъня.
2. Прибавете останалите два фино настъргани шоколада веднага.
3. Покрийте и оставете да изстива за 5 мин.
4. Разбъркайте, докато напълно се заглади.


Пробвайте топинга, като го разбърквате. Готов е, когато капката стои оформена за малко, преди да изчезне в сместа. Ако е много гъст – добавете топъл ликьор. Ако е много рядък, добавете още шоколад, загрейте отново и го пробвайте пак.



« Последна редакция: пн, 13 фев 2006, 22:30 от Бу »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора