Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 142
Дайте идеи какво да направя с една глава от това чудо! Аз зеле не ям, така че досега не се бях сблъсквала с този проблем, ама любимия нещо се объркал и сега имам 1 бр. в кухнята. Ако го сготвя със свинско, дали ще стане? Става ли за някакви манджи изобщо или да го режа на салата?
Цитирай


Мнения: 1 002
ами те китайците нали знаеш как готвят зеленчуците - по 3 минути Smile
аз го обожавам на салата това зеле
Цитирай

Sofia

Мнения: 948
Аз си го правя на салата с морковче Very Happy
Много е вкусно! Love
Цитирай


Мнения: 373
И според нашата къща това зеле много върви на салатка с морковче. На няколко пъти го правим на "Корейска салата" по рецептата на Звездев (от сайта на btv)- чудесна е!!!
Цитирай

София

Мнения: 5 805
Аз го нарязвам ситно, прибавям  консерва царевица и консерва риба тон. Подправям с зехтин, сол и лимон. Мноооого е вкусна.
Цитирай
Подкрепям Нат таб, пък друг вариянт. Зеленцето го меся с чери доматчета (едни такива мънички), краставица и Моцарела сирене (от неозрялото)-сол, черен пипер и лимонов сок (от пресен лимон). Тук пише на опакавката(така го продават), че може да се готви и задушено, на пара и варено също.......
Цитирай
...Веднъж пробвах задушено (бутнах го заедно с пъщернака, морковите и картофите да се задуши и то) и стана де. Не беше идеално лошо (полях ги в процеса на задушаване с пилешки бульон)
Цитирай


Мнения: 180
И аз  на салата го правя защотое доста крехко и на салатка много се харесва у дома. Ако го сготвите някак и стане пишете рецептата и аз да пробвам Wink
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Ако го сготвиш със свинско, едва ли ще стане вкусно- така си мисля аз  Thinking  Китайското зеле има по- близък вкус до марулата, отколкото до зелето.
Цитирай


Мнения: 6 142
Ами оказа се, че на ЛС му се ядяли сърми, така че китайското зеле беше все пак сготвено. За плънка използвах кайма със стафиди и ориз, както и накълцаните на ситно твърди краища на зелените листа. Самите листа попарих, а после изрязах само меката част. Бяха одобрени и изядени дори от капризния предпубертет. Така че става за готвене! Коментара на мъжа беше - к'во да му е, зеле като зеле. Надявам се повече да не ми носи, че аз и от миризмата му се потрисам #Silly

Благодаря ви много за идеите!!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.