Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

на кой му пука, майна

Мнения: 5 267
И аз да дам една рецепта най-накрая  Party




Чеснов сос:
2-майонези
1-кофичка кисело мляко
сирене на око /по-добре да е изкиснато иначе става много солен соса/
5-6-големи скилидки чесън /ако искате да не е много чесново, слагате по-малко/
копър /на око/

Във висок съд за пасиране се изсипват майонезите, млякото, чесъна. Пасираме, като непосредствено добавяме сирене, докато се получи гъст сос. След което добавяме копър на око, аз слагам повечко, защото соса става по-вкусен.

С този сос заливам пържени картофки, хапки, и разни панирани храни. А мъжа ми просто обожава да си топи хляб в него  Crazy
Цитирай


Мнения: 9 181
Сосчето наистина е страхотно с картофки, кюфтета, пържоли, варени яйца и сигурно в още много комбинации. И аз го препоръчвам! Very Happy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
фенка съм на чеснови сосове и вкусотии

 Praynig

Но да те попитам, това количесво дето го правиш, на 1 ядене ли се изяжда? Колко време го съхраняваш?
Цитирай


Мнения: 139
Ама то това количество като за ресторант...
Аз все набърквам прекалено много и после само аз си го ям, и само аз дъхтя на чесън.. Sad
Но за сиренцето...не знаех че се слага...
Аз лично не обичам да ми е много мазен и го правя кисело мляко и майонеза в съотношение 2:1
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 973
Супер е соса, аз правя по - малко количество на вкус и си го разбърквам с вилица, предимно с пържени картофи го ядем, лятото го правя повече.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 267
фенка съм на чеснови сосове и вкусотии

 Praynig

Но да те попитам, това количесво дето го правиш, на 1 ядене ли се изяжда? Колко време го съхраняваш?


Не е за едно ядене  Smile А за повече. Съхранявам в хладилника. Но ние сме големи фенове на този сос и свършва много бързо. Няма проблем да се съхранява 3-4 дни, дори и повече  Peace

Ако пропорциите ви се струват големи, просто намаляте продуктите наполвина  Very Happy

Цитирай

Варна

Мнения: 2 410
И аз го правех по същия начин, докато веднъж не опитах със заквасена сметана- на една малка кофичка - 4-5 големи скилидки чесън, накълцани на ситно, връзка копър, 1 ч.л лимонов сок (от истински лимон), сол +малко черен пипер - мъжът ми се влюби в него и от тогава не признава друг. Flutter
Цитирай

там от където съм

Мнения: 1 074
Този сос е страхотен сега за пресните картофи,аз ги задушавам,поливам с такъв сос и слагам копър.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 130
Мммм, doniboni !   bouquet
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 651
Обожавам този сос. Като се замисля, май мога на всичко да го слагам, толкова ми е любим. Най-вече на спагети, картофи, пълнени чушки, тиквички...
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
И аз го правя постоянно, но без сиренето. Ще пробвам и този вариант. Very Happy
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 267
И аз го правя постоянно, но без сиренето. Ще пробвам и този вариант. Very Happy


Пробвай  Very Happy
Сиренето е по-скоро за сгъстяване на соса, поне на нас така ни харесва повече- по-гъстичък. Но изкисни сиренето, че отива повечко, а става солен, ако не е изкиснато  Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 652
Опитах сосът. Правя го вече 3 пъти. Става разкошееееен........
Много ти БЛАГОДАРЯ!!!
Влиза в любимите ми рецепти  bouquet
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Да, и ние сме любители на чесновия сос,но слагам вътре и горчица.
С него заливаме и картофените кюфтета. eat eat
Цитирай

Варна

Мнения: 2 520
Благодаря!  bouquet
Страхотна рецепта!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора