Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 март 2007, 11:22 ч.
  • Преглеждания  10 773  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
И аз да дам една рецепта най-накрая  Party




Чеснов сос:
2-майонези
1-кофичка кисело мляко
сирене на око /по-добре да е изкиснато иначе става много солен соса/
5-6-големи скилидки чесън /ако искате да не е много чесново, слагате по-малко/
копър /на око/

Във висок съд за пасиране се изсипват майонезите, млякото, чесъна. Пасираме, като непосредствено добавяме сирене, докато се получи гъст сос. След което добавяме копър на око, аз слагам повечко, защото соса става по-вкусен.

С този сос заливам пържени картофки, хапки, и разни панирани храни. А мъжа ми просто обожава да си топи хляб в него  Crazy

Реклама
# 1
  • Мнения: 9 781
Сосчето наистина е страхотно с картофки, кюфтета, пържоли, варени яйца и сигурно в още много комбинации. И аз го препоръчвам! Grinning

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 653
фенка съм на чеснови сосове и вкусотии

 Praynig

Но да те попитам, това количесво дето го правиш, на 1 ядене ли се изяжда? Колко време го съхраняваш?

# 3
  • Мнения: 139
Ама то това количество като за ресторант...
Аз все набърквам прекалено много и после само аз си го ям, и само аз дъхтя на чесън.. Sad
Но за сиренцето...не знаех че се слага...
Аз лично не обичам да ми е много мазен и го правя кисело мляко и майонеза в съотношение 2:1

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 001
Супер е соса, аз правя по - малко количество на вкус и си го разбърквам с вилица, предимно с пържени картофи го ядем, лятото го правя повече.

# 5
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
фенка съм на чеснови сосове и вкусотии

 Praynig

Но да те попитам, това количесво дето го правиш, на 1 ядене ли се изяжда? Колко време го съхраняваш?


Не е за едно ядене  Simple Smile А за повече. Съхранявам в хладилника. Но ние сме големи фенове на този сос и свършва много бързо. Няма проблем да се съхранява 3-4 дни, дори и повече  Peace

Ако пропорциите ви се струват големи, просто намаляте продуктите наполвина  Grinning

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 410
И аз го правех по същия начин, докато веднъж не опитах със заквасена сметана- на една малка кофичка - 4-5 големи скилидки чесън, накълцани на ситно, връзка копър, 1 ч.л лимонов сок (от истински лимон), сол +малко черен пипер - мъжът ми се влюби в него и от тогава не признава друг. Flutter

# 7
  • там от където съм
  • Мнения: 1 074
Този сос е страхотен сега за пресните картофи,аз ги задушавам,поливам с такъв сос и слагам копър.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Мммм, doniboni !   bouquet

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 680
Обожавам този сос. Като се замисля, май мога на всичко да го слагам, толкова ми е любим. Най-вече на спагети, картофи, пълнени чушки, тиквички...

# 10
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
И аз го правя постоянно, но без сиренето. Ще пробвам и този вариант. Grinning

# 11
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
И аз го правя постоянно, но без сиренето. Ще пробвам и този вариант. Grinning


Пробвай  Grinning
Сиренето е по-скоро за сгъстяване на соса, поне на нас така ни харесва повече- по-гъстичък. Но изкисни сиренето, че отива повечко, а става солен, ако не е изкиснато  Simple Smile

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 653
Опитах сосът. Правя го вече 3 пъти. Става разкошееееен........
Много ти БЛАГОДАРЯ!!!
Влиза в любимите ми рецепти  bouquet

# 13
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Да, и ние сме любители на чесновия сос,но слагам вътре и горчица.
С него заливаме и картофените кюфтета. eat eat

# 14
  • Варна
  • Мнения: 2 537
Благодаря!  bouquet
Страхотна рецепта!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт