Това съм го взела от френска готварска книга, казваше се "Мексикански огретен", а мексиканското не виждам какво му е толкова.
Както и да е, някои хора около мен го обожават, а на други им дай пържола и шопска.
ПРОДУКТИ:
- 250 г кайма (но съм го правила и с 1/2 - зависи колко е голяма тавата), 1 ч. л. канела
- 1 малка консерва сладка царевица ( около 300 г)
- 1 наденица (сурова, варена, все тая)
- 1 голяма консерва обелени домати ( около 800 г) – или около 1 кг пресни домати, които се обелват много лесно - потапят се за минутка във вряла и след това в студена вода
- настърган кашкавал (за вид)
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Каймата се запържва с канелата (знам как звучи , ма точно тя придава толкова приятния вкус и аромат). Никаква сол, или други подправки!
2. В йенска тенджера или по-дълбока тавичка се подреждат:
- ред от запържената кайма
- ред сладка царевица
- ред наденица (предварително нарязана на кръгчета)
- пак ред царевица
- 2 реда обелени домати (също нарязани на кръгчета)
3. Запича се за около 30 мин. във умерена фурна (180о -200о).
На практика продуктите не се нуждаят от кой знае каква допълнителна обработка, необходимо е само да се запекат и да попие ароматът на канелата.
4. В последните 5-10 мин. добавяме настъргания кашкавал. Запичаме.
5. Сервира се веднага.
Уриел ме разкри, да, едно време я публикувах и там.