Здравейте д-р. Слънчева
Много Ви моля посъветвайте ме къде да отида и кого да потърся и какво да направя имам 4увството че лекарите експериментират с дъщеря ми!
Когато беше на 16 дни педиатърката ни посъветва да заведем дъщеря ни на ендокринолог, защото се съмняваше за вроден хипотиреоидизъм. Повод даде плезенето на езика, който го стрелка, върти из устата и постоянно го плези особено след хранене. Прибира го за постоянно само когато спи. Другия симптом  беше диастаза на правите коремни мускули, голяма предна фонтанела 3,5 на 3,5 и запек, който изчезна след като спрях нан1 и пъпна херня (това не знам какво е). Детето и тогава и сега (на 80 дни е) се храни с кърма и малко добавка от АМ. Скрининга от родилното показа 1,8 на хормона ТСХ което е в норма, пуснахме наново скрининг, а също така и взеха кръв от вена за изследване на ТСХ и ФТ4. Втория скрининг също беше в норма, но ТСХ от лабораторията в Пловдив беше 6,2 при норма 4,7. ФТ4 беше в норма. От 27 ден детето приемаше 25 мгр. л тироксин за един месец. Повторихмр кръвните изследвания когато изте4е месеца и резултата беше ТСХ 0,36  т.е. под нормата. Въпреки това на детето ендокриноложката назначи още 3 месеца прием на л тироксин по 12,5 мгр. Питам се защо - тя ми отговори че в такова малко количество няма да навреди, добре но и 25 мгр. беше "минимално " количество но успя да бутне нивото под норма. И сега тези 3 месеца в които ще живее с нива под нормата няма ли да подтиснат щитовидната жлеза или да доведат до хипертиреоидизъм.
П.С. Детето има щитовидна жлеза  и тя работи - това го каза друг ендокринолог, при когото заведохме детето, но който отказа да я наблюдава за в бъдеще понеже е диспансеризирана в Пловдив.
Моля Ви искам мнение дали не вредим на детето, все пак 3 ендокринолози я гледаха и никой не постави диагноза а само "съмнение" и "99% е здрава", найстина ли няма начин да се докаже дали е здрава или болна.Няма ли да навреди приема на лтироксин ако тя е напълно здрава а това изследване е било лабораторна грешка или период на адаптация.
Другите симптоми при нея липсват като суха кожа, дрезгав глас, отпуснато тяло . ,не заспива по време на кърмене, надава добре - роди се 3510 а след 45 дни беше 5100, бодърства държи си главата сама изправена без да я подкрепям, не живее в летаргия, само продължава да си плези и размотава езика из устата.
Благодаря Ви предварително!