Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 фев. 2005, 10:25 ч.

Корейски моркови (за boo)

  • 2 657
  • 3
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 6 861
Първо да поясня за какво става въпрос Simple Smile  Това не е салата, а е по-скоро пикантно мезе, и аз не знам как точно да го определя. В Русия, Украйна и някои други републики от бившия Съюз ги консумират отпреди около 10-ина години, мисля, че се появиха в началото на 90-те години. Най-интересното е, че се оказа, че в самата Корея такова ястие не съществува, а са го измислили корейците, които нелегално се трудят в страните от ОНД. Както и да е... Simple Smile  Ето я рецептата. Само да кажа, че морковите трябва да са настъргани на ренде тип Вьорнер, за да станат дълги и тънки като спагети. Ако нямате такова, може да се пробва и с обикновено, но с моркова да се прави движение само в едната посока, а не нагоре-надолу (мале...как го обясних  Simple Smile )
И така:
1 кг моркови (пресни, не варени!) и желателно да са едри, с правилна форма, настъргват се на онова ренде, слагат се всички подправки и много добре се разбърква.
150-180 мл олио, предварително кипнато и охладено, 4 супени лъжици оцет, 1 чаена лъжичка черен пипер, 1 чаена лъжичка млян кориандър, 0,5 чаена лъжичка червен пипер, 1 супена лъжица захар, 1 глава счукан чесън, сол на вкус.
Получава се пикантна закуска, нещо от рода на китайската, в случая, корейската кухня. Дано ви хареса Simple Smile

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 023
Мерси, Киса! Grinning
А не става ли мазничко с толкова олио? И защо е кипнато и охладено? Rolling Eyes

# 2
  • Варна
  • Мнения: 6 861
Цитат на: boo
Мерси, Киса! Grinning
А не става ли мазничко с толкова олио? И защо е кипнато и охладено? Rolling Eyes

Не, няма да е мазничко, ако искаш намали го олиото. Не знам защо кипнато и охладено...така е по рецепта. И трябва да престои малко, да си пуснат сока морковите и като се омеша с подправките, става супер, поне ние вкъщи ги харесваме.

# 3
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 157
Специално за тази рецепта искам да допълня, че по желание може да се сложи  икимион, но основното е да престои около 24 часа преди да се консумира. За мезе и за гарнитура е страхотно!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт