Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 март 2007, 16:52 ч.
  • Преглеждания  25 477  Мнения  36  Онлайн  2
Отговори
  • Мнения: 1 494
Имате ли сполучлива рецепта за тесто за домашна пица? На мен или ми става много дебело или ако го направя по-тънко- изсъхва и става твърдо. Колкото и да се опитвам, немога да постигна резултата на пицариите...  chef

Реклама
# 1
  • Мнения: 17 014
ми правя си го като тесто за хляб в пекарната,и става супер
преди това никога не ми ставаше добре,нито домашно,нито купено тесто

# 2
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Откакто си купихме хлебопекарна, по-вкусно тесто не съм яла / в смисъл във вид на блат де Mr. Green.../
Ето рецептата за моята машина Северин, може да пробвате:
230 мл. вода
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
3 с.л. олио
400 гр. брашно
1/4 кубче прясна мая

На моята машина е програма 9 - "Тесто"

# 3
  • София
  • Мнения: 151
Това за мен е най-сполучливата рецепта.Имам я от една англииска книга и съм много доволна.Блата става от тънките.Важното е точно да спазиш пропорциите

175 гр брашно
1.25 мл(1/4чаена л.) сол
    5 мл (1 ч.л)суха мая
    15 мл(1 суп.л) зехтин

     1.В голяма купа се слага брашното и в него се прави кладенче.Прибавят се 150 мл. хладка вода и зехтина, солта и маята.
     2.Разбъркваш с дървена лъжица или с ръка докато се оформи тесто.Месиш го около 2-3 мин.
     3.Изваждаш тестото и го поставяш в/у плот поръсен с брашно и го месиш още 5 мин. докато стане гладко и еластично.
     4.Тестото се поставя в купа и отгоре се намазва с малко зехтин(иначе изсъхва и се напуква) покрива  се и се поставя на топло да втаса за 45 мин.(трябва да удвои размера си)
     5.Тестото се разстила в затоплена и намаслена тавичка.
    Това количесто е достатъчно за тава с диаметър 25 см.
    Надявам се да останеш доволна!

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 679
Ето моята рецепта, като тази доза ми е идеална за тавата от фурната... ето колко е тънко.

350 г брашно
30 г мая (2 ¼ ч.л. суха)
250мл топла вода (аз сложих по 125мл вода и пр. мляко)
40 мл олио
щ. сол 

# 5
  • Мнения: 1 494
Морена, колко ти е голяма тавата? Вижда ми се доста материал...Моята тава също е голяма, но тъй като двамата с мъжа ми я изяждаме почти без зор, ми трябва наистина повечко тесто. А и ще сме повече души за вечеря. А на каква температура печете пицата? И кашкавала кога го слагате? Аз го слагам по-към края, защото иначе прегаря, но не съм сигурна за температурата. Може и да става така, защото не смея да засиля фурната...

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 11 679
Абигейл, тавата ми е комлект с печката, която пък е стандартите рамери.... дъното на тавата е 30/40см.
Иначе и аз като за повече хора съм се чудила как да стане номера, но освен няколко пъти да пека не виждам друг начин и не съм го правила. За температурата и кашкавала пише в рецептата, която съм дала да видиш колко е тънко тестото.
Пека на средно ниво на фурната. Simple Smile

# 7
  • Мнения: 1 494
Благодаря, Морена!

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 11 679
Моля Аби, пак заповядай и да се похвалиш!  Grinning

# 9
# 10
  • Мнения: 1 494
Лелеее, Дими....това беше супер! Благодаря ти много! Ще трябва да отделя доста време да ги прегледам и отсея, но от изпитана рецепта по-добра няма! Ще стана голям спец на пиците както се вижда. Laughing
Снощи пробвах рецептата на Морена- резултата е най-добрия, който съм постигала.   bouquet Може да се каже- пицарийски. Laughing За първи път слагам и кашкавала наведнъж с всичко, но се получи. Блата е тънък и се опече без да изсъхне за 15 минути.

# 11
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
1 водна чаша топла вода
пол. чаша олио
пол.кубче мая+малко сол
1кг брашно
Оставяш го да втаса..
Става перфектно, но трябва да се разстила по-натънко. Wink

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 11 679
... резултата е най-добрия, който съм постигала. ....
Радвам се че ти се е получило, подравления! Hug

# 13
  • Мнения: 3 452
Имаме  Simple Smile
Хайде да го дам за 25-ти път  Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=f526e0d4e3ae4d85d897 … g327771#msg327771


# 14
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 6 609
Печенето е по-важно от тестото! Необходимо е да е тънък блат и температурата на печене да е висока. За сравнение - истинската италианска пица се пече на 400 градуса за около 1 -1,5 минути.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт