Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Плевен
 • Мнения: 51
Здравейте, момичета. Аз сега съм в 8-та седмица, но голям проблем ми е как ще кажа на шефа, че съм бременна, защото на тази работа съм от 2 месеца и много ми харесва, а ми се струва, че няма да им хареса новината. Поне имам една колежка, която сега ще ражда и каза, че той хич не се зарадвал като му казала. Не знам и кога точно да им кажа, да изчаквам ли още или скоро да е. Някои казват колкото по-навреме, толкова по-добре. Вие как мислите? Cry newsm78

# 1
 • Мнения: 7 701
На мен ми се наложи да му кажа още в 10 г.с., понеже лежах за задържане и ми дадоха 1 месец болнични. В началото се притеснявах как да му кажа, откъде да започна. Отидох при него и му казах направо: "Шефе, бременна съм" Mr. Green А той дори да не се е зарадвал, не го показа никак, държа се напълно нормално.
Няма какво да отлагаш, кажи му рано, да си спокойна и да не се чудиш после кога и как да повдигнеш темата Peace

# 2
 • малкия йеросалим
 • Мнения: 597
аз му казах като бях в третия месец/тогава разбрах и аз/.работех на бензиностанция и заради отровните пари излезнах в неплатена до края на бременноста.иначе шефчето ми се зарадва много . Laughing

# 3
 • Мнения: 3 696
И според мен е по-добре след 3-я месец, когато вече рисковете са по-малки. Иначе аз казах в 5-я месец, но не съм добър пример в случая, макар че всичко мина отлично. Добре е да ги уведомиш и писмено, за да си защитена от уволнение, но ако си на договор с изпитателен срок това не важи.
Желая ти успех и лека бременост!   bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 2 967
Зависи от човека, аз на практика съм постъпила на работа бременна, без да знам. После се чувствах неловко да го информирам, но реших, че ако се забавя би било още по-неловко, затова въоръжена с кутия бонбони го информирах, каза ми само, че новината е прекрасна и мога да разчитам изцяло на него и това е.
Успех   bouquet

# 5
здравей,weselata.мисля,че трябва да кажеш колкото по скоро толкова по добре,казвам ти го от личен опит.разбрах че съм бременна в 6 г. с.казах веднага и добре че го направих,защото ми казаха ясно че ''не желая да се занимавам с теб''.добре че братовчетка ми се съгласи да отида в нейната фирма че сега от там ми плащат майченските.направо ме накараха да напусна.дано да нямаш  никакви броблеми,но такива са  работодателите като разберат че си бременна  бягат все едно ги караш да плащат от собственният си джоб. Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 4 112
Зависи от човека, аз на практика съм постъпила на работа бременна, без да знам. После се чувствах неловко да го информирам, но реших, че ако се забавя би било още по-неловко
И аз така. Simple Smile Все пак му казах към четвъртия месец,реших да не бързам, да мине критичния период, пък и 4 месец не е прекалено късно, има достатъчно време да го осъзнае и да ми намери заместничка.Така че не е нужно да бързаш и ти, прецени си сама.Леко бременеене!  bouquet

# 7
 • София
 • Мнения: 5 444
Сама трябва да решите, кога да съобщите. От една страна, ако работите на постоянен безсрочен трудов договор, щом съобщите по надлежния ред, започвате да се ползвате със защита от уволнение, не могат да ви карат да работите извънредно, без ваше съгласие и т.н. От друга страна обаче, ако сте в изпитателен срок, нямате тази защита и могат да прекратят договора ви.
Така или иначе обаче, ако сте в изпитателен срок, той най-вероятно е 6 месеца. А до тогава сигурно ще ви личи. Така че, според мен го направете сега, за да може ако ви прекратят договора, да имате време да си намерите къде да ви назначат ( дори и фиктивно ), за да си получавате обезщетенията.

Информирането на работодателя се прави с документ, удостоверяващ бременността. Може да е бележка, издадена от лекар, може да е екемпляр от картона, попълнен при прегледа ви ( при всеки преглед лекарите попълват един формуляр, на който се подписвате. Той е в три екземпляра. Единият е за вас.) Може да е и с болничен лист, ако имате проблеми с бременността и са ви издали такъв. При всички положения обаче трябва да има документ. Иначе не се счита, че сте уведомила.

# 8
Добре е да го информираш, за да го има в предвид. Peace

Аз още в 6 г.с. ги изненадах, но ми беше много лошо и си взех болничен -  казах му ме чака след 1 месец, а кото се върнах на работа му потвърдих (предполагам, че не му е било трудно да се досети). Работих 3 дни и пак болничен - и така. По добре по-раничко, за да ти търсят заместник. На мен още на следващи месец ме доведоха мацка, която да ме замества и бързичко се заех с обучението, така че си ходех на работа след това спокойно, че няма да има проблеми, ако пак ми се налага да стоя в къщи.
А куриоза беше, че и тя забременя след 1 месец и шефа щтеше да ме убие - "добре съм я била обучила" Joy Joy Joy

# 9
 • при гларусите
 • Мнения: 617
Аз му казах в когато бях с седма седмица и добре, че го направих сега не ме разкарва с него по срещи с клиенти. И ще търсим заместник който да обуча за да мога аз спокойно да си излизам в болнични когато се налага.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 1 691
Ако не се чувстваш зле и можеш да си ходиш на работа, не е фатално и да не кажеш в началото.
Аз изчаках да мине критичният период и казах в началото на 4 месец. Само че съм на държавна работа (макр и тогава още на временен договор) и шефката ми е свястна, така че изобщо не се притеснявах за работата си.

# 11
 • София
 • Мнения: 5 076
Казах му във втория месец, по метода: "право кУме в Очи"... hahaha

# 12
 • Мнения: 322
На мен ми се наложи да си кажа веднага,когато разбрах.Е не беше очарован ,но ми влезна в положение . Според мен когато човек е искрен и почтен ,ще му отвърнат със същото и не виждам смисъл да се изчаква ,но все пак си познаваш по-добре шефа от всички нас и трябва да си решиш как да постъпиш. PeaceУспех!

# 13
 • София
 • Мнения: 3 531
И аз мислех че новината няма да се приеме добре,но за мое учудване,всички много се зарадваха
В работата казах когато вече започваше да ми личи края на 3ти месец(май беше)

# 14
 • Мнения: 1 260
В договора ти има ли клауза кога трябва да съобщиш?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт