Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Гофрети

  • 10 март 2007, 11:05 ч.
  • Преглеждания  3 463  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
Мили майки,

Някой може ли да даде лесна за правене рецепта за гофрети?

Подариха ми гофретник и искам да го използвам.

Благодаря и всичко хубаво Grinning

Реклама
# 1
  • varna
  • Мнения: 1 972
Темата е за готварския ама карай Laughing
  Ето ти изпитана рецепта ат известно Варненско заведение:


ОБИКНОВЕННИ ГОФРЕТИ
ПРОДУКТИ:
250 г брашно,1 ч.л. бакпулвер,3 яйца,120 г захар
125 г. масло,1 ч.ч. прясно мляко,щипка сол,1 с. л. лимонов сок

Разбийте яйцата с миксер заедно със захарта и лимоновия сок до побеляване. При постоянно разбиване добавете размекнатото масло, след това млякото и след него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
За да имате успех, трябва да спазвате следните правила:
-гофретника трябва да е много добре загрят
-плочите да се намазват с масло преди изпичането на всяка гофрета.
Така приготвените гофрети се консумират веднага.

# 2
# 3
# 4
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
Eто днешната рецепта на Звездев

Гофрети с орехови ядки 

Списък на необходимите продукти:
450 мл прясно мляко
60 г масло
40-50 г сурови орехови ядки
2 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. захар
1 с. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и се смесва със солта и бакпулвера.
2. Ореховите ядки и захарта се сипват в купата на блендер и се смилат, докато станат на фин прах.
3. Смлените орехи се сипват при брашното и се разбъркват.
4. Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се ароматизират с ванилията.
5. Налива се прясното мляко и постепенно се добавя разтопеното масло, като продължава да се бърка.
6. Брашното се сипва в купата и се бърка, докато стане хомогенна смес.
7. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото.
8. Гофретникът се намазва с разтопено масло, сипва се от тестото и за 3-5 минути се изпичат гофрети.
9. При печенето е важно първите 3 минути гофретникът да не се отваря, за да не се разкъсат гофретите.
10. Готовите гофрети се сервират с топинг и сладко по желание.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт