Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Мили майки,

Някой може ли да даде лесна за правене рецепта за гофрети?

Подариха ми гофретник и искам да го използвам.

Благодаря и всичко хубаво Very Happy
Цитирай

varna

Мнения: 844
Темата е за готварския ама карай Laughing
  Ето ти изпитана рецепта ат известно Варненско заведение:


ОБИКНОВЕННИ ГОФРЕТИ
ПРОДУКТИ:
250 г брашно,1 ч.л. бакпулвер,3 яйца,120 г захар
125 г. масло,1 ч.ч. прясно мляко,щипка сол,1 с. л. лимонов сок

Разбийте яйцата с миксер заедно със захарта и лимоновия сок до побеляване. При постоянно разбиване добавете размекнатото масло, след това млякото и след него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
За да имате успех, трябва да спазвате следните правила:
-гофретника трябва да е много добре загрят
-плочите да се намазват с масло преди изпичането на всяка гофрета.
Така приготвените гофрети се консумират веднага.
Цитирай

uk-kent

Мнения: 577
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80047.msg1380600
Цитирай


Мнения: 6 461
Заповядай  Smile

Как да си направим гофрети?

Гофрети "Ориент"

Гофрети

Хрупкави гофрети
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
Eто днешната рецепта на Звездев

Гофрети с орехови ядки 

Списък на необходимите продукти:
450 мл прясно мляко
60 г масло
40-50 г сурови орехови ядки
2 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1/3 ч. ч. захар
1 с. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява и се смесва със солта и бакпулвера.
2. Ореховите ядки и захарта се сипват в купата на блендер и се смилат, докато станат на фин прах.
3. Смлените орехи се сипват при брашното и се разбъркват.
4. Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се ароматизират с ванилията.
5. Налива се прясното мляко и постепенно се добавя разтопеното масло, като продължава да се бърка.
6. Брашното се сипва в купата и се бърка, докато стане хомогенна смес.
7. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото.
8. Гофретникът се намазва с разтопено масло, сипва се от тестото и за 3-5 минути се изпичат гофрети.
9. При печенето е важно първите 3 минути гофретникът да не се отваря, за да не се разкъсат гофретите.
10. Готовите гофрети се сервират с топинг и сладко по желание.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.