Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 март 2007, 11:39 ч.
  • Преглеждания  850  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 474
Здравейте маменца,
От вчера правя опити за домашно приготвено пюре, но след като го пасирах стана една лепкава каша, направо съсипах продуктите.  Rolling Eyes Сложих малко разтворено АМ за сладост, но не се оправи. На бебо му хареса вкуса, но започна да му се гади- явно направо му лепнеше по устичката. И така- пълен провал за мен като готвачка!  #Cussing out Пак се наложи да отваря поредния Хипп, та да се нахраним.
Как ги правите тези пюрета да стават ядими, а не на пелте? Сега варя пак зеленчуци и пак ще се пробвам, но явно някъде бъркам. Погледнах нещо в библиотеката, но или трябва да чета безкрайно много, та да намеря инфо или не разбрах къде да търся...
Моля, помогнете!   bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 555
Ако пасираш горещ картоф става така като лепило Simple Smile трябва да оставиш да се охлади първо.

# 2
  • далечно
  • Мнения: 1 022
Nali varish s voda? Pasirai s vodata ot vareneto. Az pravja naposledak domashni s oriz: toi zdravo poema voda, ta kato e goresht i palnja burkanchetata trjabva da e pochti techno, ta kato se ohladi da e jadlivo na konsistencia.

Da ne bi da e mnogo malak bebo? Az zahranih kasno (6 mesec), pochnah s poveche pureta, vkl. domashni, chak kam 8-mia - togava pochna da svikva na po-gasta hrana.

Uspeh i sorry za latinicata, abe kakvo stava s tozi Kredor???  newsm78

# 3
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 242
Ако има картофи и пасираш с пасатор, става така на лепило. Картофите се мачкат с вилица, с преса или с бъркалките за кекс на миксера, но за кратко, за да не стане същото като с пасатора. За останалите зеленчуци няма проблем да се пасират, само картофите са по-особени Grinning

# 4
  • Мнения: 284
Ако го разредиш малко с бульона от зеленчуците няма да лепне.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 950
Аз варя зеленчуците на пара и пасирам още горещи. Ако е много гъсто добавям водичка малко, но аз слагам и по една ябълка или тиква.

# 6
  • Мнения: 7 501
Картофи никога не се пасират, няма значение дали са топли или студени-ефекта е винаги един и същ.
Пасирайки разбиваш гранулите нишесте които са в картофа, и именно това води до ефекта "лепило".
Ако ги мачкаш, количеството на разрушени гранули е мн по-малко-т.е.става пюре, но не и туткал Wink
За да стане най-вкусно карт.пюре след като се сварят картофите се смачкват с маслото, охлаждат се и към тях се добавя ВРЯЛОТО мляко. Опитайте  chef

# 7
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Точно така ,както е казала МТВ,се избива скорбялата и затова става лепкаво.Аз лично премахвам този проблем ,като добавям малко водичка ,да стане нормално на гъстота и да не е лепкаво.Наистина само с картофа става така.Ако не ти е останала вода от варенето на зеленчуците,добави от преварената,пак става.Аз така процедирам Hug

# 8
  • днес тук, утре там...
  • Мнения: 990
И на мен ми се получава лепкаво  ooooh! Сега разбрах ,къде ми е била грешката - пасирането.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт