Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

BG

Мнения: 1 668
Моля за съвет, как приготвяте пресни и как - замразени броколи.
Ако купувате замразени - каква марка предпочитате? Какви подправки използвате?
Имам много рецепти, но нещо не правя както трябва.

Прочетох колко са полезни, а и в ресторант съм яла гарнитура от броколи - чудни са.

Но няколко пъти вече опитвам да приготвя - не става вкусно. Купувам от замразените - да не би това да е проблема?  newsm78

Приготвяли ли сте ги с уред за готвене на пара? Как точно?
Цитирай

там, където е сърцето

Мнения: 420
Първи начин:
панирани - сварени, потапят се в разбито яйце и се пържат.

Втори начин:
Нареждам ги в намеслена тавичка, добавям нарязани моркови, поръсвам с малко чесън и евентуално вегета, заливам с мляко и сметана, поръсвам с кашкавал и пека във фурната.

Според мен няма значение дали са пресни или замразени, но все пак пресните ги предпочитам.
В Метро ги продават пресни целогодишно.
Цитирай


Мнения: 6 051
и аз много обичам броколи. Very Happy
ето няколко идеи:
1. задушаваш ги /аз ги слагам полу размразени/ в олио докато хубаво се запържат- десетина петнайсет минути. преди да ги свалиш от котлона ги заливаш със соев сос и ръсиш хубаво с джинджифил.
2. слагаш ги в тавичка и отгоре изсипваш смес от готварска сметана и една суха супа. наливаш малко водичка и печеш около половин час.
3. задушено броколи със сметана става като сос за спагети или пък задушаваш пилешко месце на хапки, добавяш броколито и накрая сметаната - става като основно ястие. черен пипер и джинджифил си слагаш на вкус.
майка ми го прави в уред за готвене на пара, става хубаво но само като за гарнитура или основно ястие ама ако си на диета. Wink
това е. успех Peace
да добавя че аз готвя само замразено. никога не съм купувала прясно
Цитирай


Мнения: 6 461
Заповядай Wink
Аз съм готвила  броколи по един и същи начин без значение  пресно или замразено.
Определено в къщи не си падаме по броколи.
Дано  тези темички ти свършат работа.

Как да приготвя броколи

Идеи за броколи

Броколи със синьо сирене - вкусна 15-минутка 

Дайте ми идеики за броколи 

Броколи Зизу 

Панирани броколи с корнфлекс - как?

Броколи със сметана 

Възможно ли е нещо вкусно с броколи и други зелении 

Нещо вкусно с броколи.....?????? 

Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Благодаря ви на всички  smile3525

Сега отивам да се вихря в кухнята.
Цитирай


Мнения: 2 819
Аз правя картофено пюре с броколи в микровелето.Купувам замразени броколи-слагам няколко заедно с 2-3 обелени и нарязани картофа,поръсвам с пикантина и задушавам в микровелето.КОгато са готови ги намачквам с краве масло и сирене и става много вкусно пюре:)
Цитирай


Мнения: 108
Независимо дали са замразени или пресни те са едни и същи, т.е. сурови са. Аз ги завирам за ок. 2-3 минути, заедно с пресни моркови, нарязани на жулиени и малко царевица, след това ги отцеждам и запържвам в 2 с.л. маргарин, добавям грах от буркан или сварен предвалително, но малко повече от броколите, така отново 2-3 мин., не е необходимо да омекват много и  да си сменят цвета, овкусявам с чер. пипер и сол. Това е за гарнитура, хубаво е да се срвира топла.
Цитирай

Варна

Мнения: 61
Аз ги завирам , отцездам и поставям в  плаке, след което разтварям 1кофичка заквасена сметана с малко зехтин и вегета в тиган, изсипвам върху тях, отгоре настъргвам си синьо сирене
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И пресни и замразени по един и същи начин - задушавам си ги в зехтин или олио и с една кафена чашка зеленчуков бульон. След това си ги иям или така, или си ги заливам с гъбен сос или с кисело мляко. Пробвах и запечени с кашкавал на фурна, но ми стават жилави и по-безвкусни.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Дали, ако ги бланширам и ги сложа да се запекат с МОЦАРЕЛА ще се получи нещо Confused?
Цитирай

София

Мнения: 10 653
За моцарелата мисля че ще е по-добре да я прибавиш когато са ти готови броколите, знам ли.

Аз ги обичам много сварени на пара, след това в тавичка заляти със сос бешамел и поръсени с кашкавал - и всичкото това запечено за малко, да се разтопи кашкавала. Фантазия е  chef
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
и аз много обичам броколи. Very Happy
ето няколко идеи:
1. задушаваш ги /аз ги слагам полу размразени/ в олио докато хубаво се запържат- десетина петнайсет минути. преди да ги свалиш от котлона ги заливаш със соев сос и ръсиш хубаво с джинджифил.
2. слагаш ги в тавичка и отгоре изсипваш смес от готварска сметана и една суха супа. наливаш малко водичка и печеш около половин час.
3. задушено броколи със сметана става като сос за спагети или пък задушаваш пилешко месце на хапки, добавяш броколито и накрая сметаната - става като основно ястие. черен пипер и джинджифил си слагаш на вкус.

Ансолютно по същия начин ги правя и аз- само дето запичам в тавичка прясно броколи, замразеното го правя задушено или със сметана Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Дали, ако ги бланширам и ги сложа да се запекат с МОЦАРЕЛА ще се получи нещо Confused?

Да, нали има пици с моцарела и се пекат отначало. Обаче и някакво сосче ще ти трябва, така сухи борколи с моцарела  Thinking
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Нашит любими:

БРОКОЛИ, КАРФИОЛ И МОРКОВИ СЪС СОС БЕШАМЕЛ


Необходими продукти:

1.   ½ кг. броколи;
2.   ½ кг. карфиол;
3.   4-6 моркови;
4.   100 гр. масло;
5.   2-3 с. л. брашно;
6.   ½ л. прясно мляко;
7.   200 гр. кашкавал;
8.   3 ч. л. сол;
9.   1/2. ч. л. черен пирер.

Начин на приготвяне:

Броколите и карфиола се накъсват на позички, а морковите се нарязват на по-едри кръгчета. Кипва се около 2 л. вода с 2 ч. л. сол и зеленчуците се слагат за 10 минути за да омекнат.
В предварително намазана тавичка с масло се нареждат като се разпределят еднакво.
В отделен съд маслото се запържва с брашното и като стане със златист цвят се долива бавно прясното мляко. Слага се сол и черен пипер на вкус и готовата сгъстена смес се добавя към зеленчуците в тавата.
Пече се в умерена фурна. След около 30 минути се слага настъргания кашкавал и се запича и с него.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Замразените броколи слагам в намаслена тавичка, поръчвам със сос от кашкавал и прясно мляко и пека 20-30 мин. в предварително загрята фурна!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора