Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 март 2007, 17:28 ч.
  • Преглеждания  15 108  Мнения  61  Онлайн  1
Отговори
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
Скоро научих тази рецепта от моя приятелка. Споделям я с вас, защото колкото е лесна е и два пъти по-вкусна.

Свеж ябълков сладкиш

Продукти:
1кг. ябълки
1пак. (голям – 270гр)  „Обикновени бисквити” Житен дар
1 заквасена сметана (голяма 500гр.)
Около 500 гр. пудра захар
125гр. кр. масло
3 суп. лъж. какао
3 суп. лъж. прясно мляко (или вода).

Приготвяне:
Бисквитите са натрошават. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват се. Към тях се прибавя размекнатото масло (от него предварително се отделя малко парченче за заливката), 8 пълни супени лъжици пудра захар и сметаната. Всичко се омесва добре. Изсипва се в тортена форма.

Шоколадова заливка: На котлона се смесват отделеното масло, 3 суп. лъж. какао, 3 суп. лъж. пудра захар, 3 суп. лъж прясно мляко (вода). Когато сместа стане еднородна е готова. Оставя се леко да се охлади и се залива върху сладкиша.

Това е всичко по приготовлението, остава тортата да престои поне 4-5 часа и е готова за сервиране.

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 12:04 от diddi

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 474
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug


Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 17:50 от L е о

# 2
  • Мнения: 2 096
Тъкмо експериментирам един ябълков кекс и определено ще пробвам и твоята рецепта, ние също сме големи любители на сладкишите с ябълки.

# 3
  • Мнения: 139
otzejdate yabalkite nali?

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
Не разбрах какво става със сметаната? Разбива се и се прибавя към бисквитите и ябълките ли? И ако не греша голямата заквасена сметана е 400гр.  newsm78 

# 5
  • Мнения: 6 461
Ще го пробвам задължително.

Благодаря за рецептата
  bouquet

П.п. Майка ми правеше подобен сладкиш ,но не го поливаше с шоколадова заливка, а до колкото си спомням с крем-пудинг

# 6
  • Мнения: 9 896
Да, има нещо пропуснато в рецептата, предполагам, че сметаната се разбива с останалата пудра захар и може би се смесва с ябълките и бисквитите newsm78. diddi, поясни, моля! Иначе, изглежда вкусно и ефектно!

# 7
  • Варна
  • Мнения: 139
Да, има нещо пропуснато в рецептата, предполагам, че сметаната се разбива с останалата пудра захар и може би се смесва с ябълките и бисквитите newsm78. diddi, поясни, моля! Иначе, изглежда вкусно и ефектно!
И  аз моля за уточнение на рецептата.

# 8
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
Извинявам се момичета, наистина съм пропуснала за сметаната. Тя се добавя към бисквитите, ябълките, маслото и захарта.
Коригирах си рецептата.
vikito, не се изцеждат ябълките.
bilqna_69, ами не съм се загледала дали голямата сметана е 400 гр. аз все за 500 си я мисля.

# 9
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
Аз пак да питам  Embarassed - сметаната разбива ли се предварително и защо е останалата пудра захар? 8 +3 с.л. не правят 500гр.  newsm78. Хареса ми сладкиша и затова питам толкова много,извинете ме.

# 10
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432

bilqna_69, хич не се притеснявай, че питаш. То като не съм си описала рецетпата читаво, какво друго ти остава освен да питаш  Grinning
Сега отговарям:Не, сметаната не се разбива предварително.
За захарта като вземеш 8 + 3 лъж. пълни, ама с калпак (защото аз обичам да ми е сладичко) са почти 500 гр. Тъй като сладкиша не се пече, може да се опита на вкус преди да се сложи във формата и ако е нужно да се добави още захар.

# 11
  • под тепетата
  • Мнения: 2 123
 Благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 12
  • Мнения: 2 096
Диди извинявай за въпроса, но искам да попитам дали не потъмняват ябълките в сместа, след като не се пече а и няма желатин. Thinking

# 13
  • Мнения: 795
Страхотно! Ще се пробва тези дни!  chef  bouquet  bouquet  bouquet

# 14
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
mimival, не потъмняват ябълките. Виж снимката, тя е от втория и последен ден на сладкиша у нас.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт