Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 127
искам да попитам клуба на знаещите: подходяща ли е за 1г и как да я приготвя... докато (ако) някоя от вас бъде така любезна да ми отговори ще погледна в рецептите... благодаря  chef
Цитирай


Мнения: 502
Количеството зависи от това  колко човека ще я хапвате. Аз съм я правила печена на скара. Друга рецепта -разделям я на две /по костта/ и в тавичка с малко олио, доматена консерва, може и лимон да нарежеш вътре и печеш.Бързо става.
Цитирай

в епицентъра

Мнения: 181
Най-добре е печена - може и в плик. Избираш месо без кости, накълцваш го на дребно и смесваш с картофено пюре. Бързо и вкусно!
Цитирай


Мнения: 2 094
Дано ти помогнат тези линкове и рецепти.
http://www.fishing-mania.com/gozbi/
http://www.sirena-bg.com/?inc=receipt&id=43&lang=bg
http://www.receptite.com/
http://kulinar.gbg.bg/listrec.php?sid=16&kind=3
Печена скумрия
Съдържание :
За 4 порции:
4 скумрии
4 с. л. олио
2 глави лук
5 домата
10 зърна черен пипер
1 с. л. оцет
сол, магданоз
Приготвяне :
Рибата се почиства, осолява и се оставя да постои малко, за да поеме солта. В тавичка с повече олио се разстила лука на филийки и се посолява, нареждат се доматите - обелени и нарязани на кръгчета, и също се посоляват. Върху тях се слага скумрията, която се поръсва с оцета и се полива с олиото. Ястието се покрива с капак или алуминиево фолио, и се пече на умерена фурна около 45 мин. Преди поднасяне се поръсва обилно със ситно нарязан магданоз.

Пастърва по мъжки
Значи, махат се главите на пастървите и се цепват през коремите, така че да се разтворят на две до гръбнака (ако не са купени така). Осоляват се и се поръсват с черен пипер. Върху едната половина на рибата обилно се слагат нарязан на ситно чесън и магданоз. Върху тях се слагат парченца масло (да покрият едната половина на рибата). Захлупва се с другата половина и всяка риба се завива отделно в алуминиево фолио. Пече се 30-40 минути в предварително загрята силна фурна.
Може да се пробва и на скара.

Пастърва във фолио:
една пастърва се почиства, вътре в нея се слага джоджен, девисил, лимони на шайби. Фолиото се намазва с олио, пастървата се поставя, слага се парченце масло и се завива добре. Пече се около 25 минути. Така колкото порции искаш да направиш. Интересни разновидност се получават, като върху рибата дсложиш филирани бадеми или пък тиквички и моркови, нарязани на тънки ленти.

Пълнена пъстърва с подправки на фурна
Пъстървата се измива и осолява, полива се с лимонов сок. Отделно се смесват връзка магданоз, 100 г. масло и три счукани скилидки чесън, добавя се малко сол. Със сместа се пълни рибата и след това се затваря с клечки за зъби. Полива се със зехтин и чаша бяло вино. Пече се в тава около 40 мин. на 200/220°, докато рибата хване коричка. Гарнитурата по желание, на мен ми се услажда със салата.
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
аз я нарязвам на две / не по дължина/ , слагам доста лук, кисели краставички, черен пипер , сол, домати от консерва - нарязани , моркови на ситно, малко грах и слагам в тава да се пече
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
За мен скумрията е само на скара.
Цитирай


Мнения: 16
Скумрия правя по два начина - или на скара, или печена. Риба в плик ми е малко като сварена, а тази рецепта ми харесва повече:
Рибата се изчиства и нарязва на дебели шайби (3-4 см). Нареждат се парчетата в подходящо съдче и се заливат с равни количества вода, олио и оцет - по 1/2 ч.чаша. Пече се във фурната(става бързо). После вкусът е като пекана на скара, но по-сочна, а и от оцета придобива пикантен вкус. Можеш да опиташ.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Пържа я на шайби с брашно.Предварително съм опекла 4ушки и съм ги овкусила с  4есън ,магданоз,сол,олио и оцет.изпържените пар4енца слагам при 4ушките и разбърквам добре..
Става невероятно вкусно.... Peace
Цитирай


Мнения: 6 461
В къщи скумрията я приготвяме винаги на скара.   Peace

Сервирам със салата от варени картофи и пресен лук ,както и резени лимон.
 
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз също я харесвам само на скара,  Very Happy иначе ми е много тежка  Rolling Eyes
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
В къщи скумрията я приготвяме винаги на скара.   Peace

Сервирам със салата от варени картофи и пресен лук ,както и резени лимон.
 

eat
Цитирай

София

Мнения: 127
ей майчета страшни сте! благодаря ви за страхотните предложения и идеи! направихме я (мъжа ми де) на фурна, а пък аз отделих за малката и с малко зеленчуци стана и за нея. въобще нямаме навика да ядем риба и затова не знаех как по-специално (от мъжа ми) да я приготвя аз. важното е че на вас винаги може да се разчита и ме мотивирахте да изпълня няколкото рецепти от вас - така че рибата ще присъства и в нашето (не само в детското) меню  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.