Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 март 2007, 12:12 ч.

Да си помогнем сами!

 • 1 248
 • 36
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 657
Майки, бъдещи и настоящи,
всяка от нас се е сблъсквала с отвратителния недъг в здравната ни система, а именно недосмислицата с Джи Пи-тата\педиатрите\ на нашите деца, а именно...ДА записват в практиката си и деца и възрастни?! Освен, че и на тях, като педиатри им е трудно да обслужват възрастни пациенти с различни заболявания \горко и на пациентите\, много трудно е и на повечето майки да се доредят за преглед с децата си, пред кабинет,  пред който с лопата да ринеш възрастни хора.
ДА НЕ ГОВОРИМ, за това КОЛКО Е ОПАСНО за кърмаче, чакащо пред кабинета за консултация да се реди заедно с кашлящи, кихащи хора, пък и други с дори инфекциозни заболявания. \Мен лично чакайки веднъж за консултация с бебо, педиатърката ме прие ЗАЕДНО с дете със ЗАУШКА!!!! Просто щях да се побъркам!!!
 Докторите нямат реалната възможност да обхванат и обслужат нормално целия нуждаещ се от помощ контингент, и става една...Претупват ни децата като на конвейр. Повечето от майките са ПРИНУДЕНИ да се консултират с други педиатри , я от частни кабинети, я от здравни центрове. Е, тогава защо да избираме Джи Пи-та дето реално не са ни нужни, само някой  и друг талон ако издадат..ама и това не винаги! когато ни е нужно.
На мен тази БЕЗОТГОВОРНА недомислица не ми харесва! Споделете с вашите Джи Пи-та така ли е? Имате ли подобни проблеми!? и какви точно newsm78И ние самите как можем да променим нещата, които са в ущърб на децата ни?

# 1
 • UK/София
 • Мнения: 7 670
Нашата педиатърка работи само с деца.Бебетата винаги са с предимство пред по-големите.Когато е имало нужда, винаги е идвала в къщи жената.Ходили сме по спешност в кабинета и когато от вън чакаха само болни от грип деца и тя ни прие с бебето в отделен кабинет.Отваряла е само задради нас кабинета си в неделя, когато заминаваме за чужбина.Сама предложи, ако имаме проблеми да и се обаждаме в БГ за консултация.Пари никога не е искала!
 За мен доктор Груева е страхотен педиатър!

# 2
 • Мнения: 2 657
Леле, ще излезе, че малко Педита са като моята?! #2gunfireНаправо не се издържа, такава дезорганизация, каквато има при нея........ Sick

# 3
 • София
 • Мнения: 50
Ние сме в "Доверие"- Овча Купел.
Нашият педиатър има отделен кабинет за детска консултация
на първи етаж, а на втори етаж приема останалите си паценти.
Това, което казваш е наистина възмутително!

# 4
 • Мнения: 2 614
Нашата педиатърке на дойде на първо посещение у нас, а ни накара да отидем при нея в ДКЦ - то. Беше ноември, в разгара на вирусите, а малчо бе на 4 дни. След тази случка, дълго мислех дали да останем при нея. Поне дава антибиотици само ако е наложително.

# 5
 • софия
 • Мнения: 811
Карил, не само твоята педиатръка е така- на мен лично ми е удобно, защото сме се записали цялото семейство при нея- но тя заедно със съдените педиатри, които работят като джи пи си направили общ кабинет, в който се преглеждат само деца и може да се изчака там- понеже не е и точно поликлиника от стар тип, а нещо като къщурка- в поечето случаи ако има друго дете в стаичката не влизам, въпрки, че мога, а чакам на вън или в колата- за да няма скандали пращам някой да чака на опашката- друг е въпросът, че при мен винаги има човек, който да дойде с мен- само веднъж съм ходила сама, но се обадих на докторката и като дойде моя ред тя ме викна

# 6
 • София
 • Мнения: 560
Педиатрите в трета градска имат отделна стая с чакалня за детска консултация. Не се сблъскваме с другите болни. И да има дечица за мерене, можем да чакаме в предверието.

# 7
 • Мнения: 2 657
Нашата педиатърка дойде при новороденото. Обясни ми как да го къпя, как да действам с пъпа. След това на първата консултация през декември и за ваксината, проблем нямахме само дето приема по две деца в кабинета. Едното на кушетката го съблича едната майка, а другото чака в коша на фотьойл. После е идвала вкъщи по моя молба, защото бебо кашляше. Тя по телефона ми казваше- физ разтвор в носа, и бронхолитичен чай ХИПП за кашлица, да ама нещата се задълбочиха, пък и бебо беше на кърма, чай не щеше да близне и аз КАТО МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ виждах, че тръгва проблема към ТБД. Помолих я да дойде да го прислуша за което по мое настояване и плащах всеки път. Тя се дърпаше, да вземе пари, но аз неисках да ми прави муцуни на молбата ми да идва. После в трети месец многократно и повтарях, че бебо е още с неонатална жълтеница, тя..."така ти се струва, и ти си жълта". Да, ама НЕ, той като му пуснах кръв за билирубин - десет пъти по-висок от нормата #CrazyХодих при друг ПЕДИАТЪР та го излекува за 7 дни!
 НО в кабинета е наистина ад. Хигиената е на много ниско ниво. Ръце не съм видяла да мие. СЕСТРАТА е под всякаква критика. Да речем като педиатърката гледа гърлото на бебо сестрата е длъжна да асистира - а тя не помръдва от стола си.
Последния път ми кипна, защото бебо беше с болка, непрекъснат рев от няколко часа, и аз разбрах, че има нещо спешно..Отиваме в кабинета, дават ни талон за ИСУЛ, със съмнение за отит. Казвам на докторката резултата, а тя еми не е зле да вземем кръв, секрет от носа и урина е добре да се вземе. Аз, понеже работя в болница, отивам и правят пълна кръвна картина, показвам резултата на педито, а тя вика..ЕМА,ЩО НЕ МУ ВЗЕ И СЕКРЕТА...Ооооооо ама викам, това е ваша работа, на мен колежките не са ми длъжни всеки път да ми правят услуги, ДАЙТЕ МИ ТАЛОН. Тя ми дава за секрета направление, но не взима всъщност секрет и ме мота, да ходя по лаборатории "РАМУС" и ЦИБАЛАБ, откъдето ме връщат или ми казват, че се плаща..
Абе, с една дума само се мотах с горкото бебе в най-големите задръствания, а той милия после от болка и умора спа цял ден Cry
Там където е практиката на въпросната има малка чакалня, в която чакат пациентите на няколко доктора, още една педиатърка, кардиолог и незнам кви си още...и е мазало. Количката \като има повече колички\ я оставям отвън, щото няма място да се разминем..

# 8
 • Варна
 • Мнения: 950
Нашата също обслужва възрастни и деца, но си има определен час само за детска консултация и тогава не приема други. Никога не са се струпвали при нея бебета на опашка, най-много три. Не ми се е налагало да ходя извънредно и извън определения час и не знам тогава кой е с предимство, но лично съм чувала да казва на пациентите, че сега е време за бебетата и те трябва да чакат и да идват, когато са определените часове за тях.

# 9
 • Русе
 • Мнения: 2 351
Леле, ще излезе, че малко Педита са като моята?! #2gunfireНаправо не се издържа, такава дезорганизация, каквато има при нея........ Sick

Не е само при теб! При няшата педиатърка е същата лудница... Честно казано мен също мн ме дразни това, че има и възрастни хора, които си дежурят пред вратата, кой за мерене на кръвно, кой за нещо друго....... но пък е изключително внимателна (сестрата също) и съм доволна от работата й.

 А ти защо не я смениш щом не си доволна?

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 13:52 от Адриана Здравкова

# 10
 • София
 • Мнения: 1 269
нашето педи идва в къщи. досега не сме стъпвали в поликлиниката именно за да не чакаме заедно с болни деца, баби и дядовци Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 110
karil , когато сме за консултация нашата педи ни записва час, така не се налага да чакаме заедно с болните. Преглежда бебетата в друга стая, която е оборудвана за тази цел.
 Освен деца пациенти са й евентуално и радителите на децата. Просто не записва баби и дядовци.

# 12
 • София
 • Мнения: 712
За нашата педиатърка знам, че е и Джи Пи, но досега съм виждала само деца пред кабинета й, най-голямото от които е било не повече от 4 клас. Никога не приема по 2 души наведнъж. Идва на домашни посещения през грипните периоди и понеже кабинетът й има 2 входа, пациентите влизат през единия, а излизат през другия. Аз се научих да й се обаждам, когато ще отивам на преглед и тя ми казва дали да чакам или директно да влизам от другия вход.
Наскоро Боян изкара варицела. Като разбра какво му има, директно ме накара да мина през страничния вход. Забелязах, че всички по-малки деца минаваха оттам, особено бебета.

# 13
 • София
 • Мнения: 168
И АЗ съв в трета градска и въпреки че много може да се желае за хигиенат и обстановката на т.нар. чакалня, все пак не се смесваме с болните деца!

това, което описваш е ужас1

веднъж с големия ходихме на преглед при дежурния в неделя и го прегледа пачти със шала и шапката!!!

# 14
 • Мнения: 7 701
Моето Джи Пи приема всякакви - от бебе до баба. Има час само за детска консултация, но не се спазва и всички чакат заедно пред кабинета Sick Затова ще водим дребосъка при друг лекар, който работи САМО с деца.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт