Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Родители, отглеждащи сами децата си
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте донорът от 4 месеца не е  плащал издръжката която е 400лв общо за двете. Какво да направя че да го накрам да плати издръжката за предишните месеци? Говорих с него,пращах адвокати нищо не става. Моля помогнете ми вие как се справяте с изплашането на издръжката.       
Цитирай

Свищов

Мнения: 624
Разбирам ,че е осъден с влязло в сила решение да плаща по 50 лв на дете.

вариянт първи -образуваш изпълнително дело ,ако работи най добре посочваш за изпълнителен способ запор върху заплатат ,която той получава от...............

вариянт две -пускаш тъжба в прокуратурата .
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
...вариянт първи...вариянт две...
А най-добре и двете, за да има отличен резултат.
Атакуваш по всички фронтове.
Цитирай


Мнения: 4 459
Съдия изпълнител и искаш да ти се изплащат парите от заплатата му.
Ако не работи... запор на имущество....

Аз лично почти съм ги отписала тези пари от издръжката.... жив и здрав да е. Няма да забогатея с тия 50 на месец.

Има и вариант с частен съдия изпълнител, но не знам как става точно защото е нещо ново, май от скоро започнаха да действат..... Ако някой има инфо за тях да сподели.
Цитирай

Свищов

Мнения: 624
вариянта с ЧСИ си е същия като с държавния тоест запори разни там възбрани са си едни и същи
,като искаш да прехвърлиш делото пишеш молба до ДСИ и посочваш на кой ЧСИ да се изпрати.

ето ти вариянт за молба

До държавен съдебен изпълнител
При Районен съд гр. ..........................................

МОЛБА
На основание § 3, ал. 1 от ЗЧСИ

От
..............................................................................
ЕГН:
Адрес:


Госпожо/ господин съдебен изпълнител,
Моля на основание §. 3, ал. 1 от Закона за частните съдебни изпълнители да изпратите ИД № .................../ ....................... г. по описа на СИС при РС ........ .............
за продължаване на принудителното изпълнение на частен съдебен изпълнител .....................................от регистъра на камарата на частните съдебни изпълнители, с район на действие О.С. .................и адрес на кантората:...................   Моля да спазите срока по т. 4 от писмо на министерството на правосъдието изх. № 11-05-20/2006 г. 
   


   Гр. ...................
   Дата: ...............            С уважение:


Цитирай

Malta

Мнения: 266
Малко не е по темата, но някой знае ли до колко години назад мога да се върна на зад и да го съдя за издръжка. Решението излезе декември мин. година, но от 6 години не сме заедно и той и е дал 20лв за това време Mr. Green
Цитирай

Свищов

Мнения: 624
За минали периоди една година назад .Ама ти явно си го направила щом имаш вече решение .
Трябваше още като сте се разделили да го ъсдиш щом като не плаща .Сега плаща ли ?
Цитирай

Malta

Мнения: 266
За минали периоди една година назад .Ама ти явно си го направила щом имаш вече решение .
Трябваше още като сте се разделили да го ъсдиш щом като не плаща .Сега плаща ли ?
Не плаща нищо. Той е осъден да поеме разходите по делото, но досега нищо не е дал. И той е в чужбина и не се прибира в Бг, явно заради това. Сега ще проверя след като сме в ЕС има ли някакъв вариант парите да се взимат от заплатата му даже и да е в чужбина
Цитирай

Свищов

Мнения: 624
Решението предполагам ,че е влязло в сила ,образувала ли си изпълнително дело ,има вариянт да получиш издръжка от общината , за целта виж наредбата в темата на пела нужно ви е законодателство.
За изпълнеие в чужбина па макар да е ЕС ......трябва да погледна как стоят нещата по дог. за присъединяване и директивите,но това по -късно като ми остане време .
Същевременно ако някой знае нещо може да пише.
Цитирай

Malta

Мнения: 266
Упълномощила съм адвокатката ми да се занимава с развода, аз на нито едно дело не съм се явявала. Бившия ми като разбра, че съм го съдила за издръжка много се възмути. То ако е за една година назад няма защо да си тровя нервите с него. А ако е осъден вече да плаща издръжка за тази година назад( в смисъл двете дела ако са протичали едновременно) и сегазапочна да водя новодело за отнемане на бащинските права, след като му ги отнемат какво ще стане с тези пари, за които вече са го осъдили, че има да плаща?
Цитирай


Мнения: 2 923
Лишаването от родителски права не го освобождава от задължения.  Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 685
Мили мами, писах в подобна тема, но относно размерът на присъдената издръжка.
Не виждама разлика, при положение че издръжката не се заплаща в продължение на два и повече месеца и са налице условията на Наредба за изплащане от държавата на присъдена издържка.  Какво значение има дали пред частен или държавен съдебен изпълнител-единствено в таксите. Съглрасно Тарифа № 1 към Закона за местинте данъци и такси и таските, събирани... при държавния съдебен изпълнител няма да внасяте такива, за да ви изплаща съответната ОБщина присъдената издръжка при условията на посочената Наредба. Тя се събира от онзи, който дължи издръжката. Ако е в чужбина с неизвестен адрес, ако е осъден на лишаване от свобода и ефективно изтърпява наказанието си или отбива редовната си военна служба, условията за изплащане на издръжката от държавата са облекчени. Просто трябва да си знаете и търсите правата. Незнанието на законите и поздаконовите норматиивни актове не е извинение за никого или основание да негодува от житейска несправедливост, която е далече от логиката на закона.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.