Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2 722
Бясна съм - сигурно ще проличи в написаното, но няма да изчакам докато се успокоя!
Взехме Милен в деня на делото без да чакаме 7-те дни за обжалването. Документите ни пристигнаха след почти месец, така че имахме нов акт за раждане, респективно ново ЕГН чак тогава. Личния лекар - един и същ за мен и мъжа ми беше предупреден че ще си осиновяваме детенце и ще го запишем при него, но още като го вземем искаме да го прегледа - нямахме проблем. Без да се води по документи негов лекар той ни отдели необходимото внимание - не е искал заплащане, нищо - просто човещина.
На 10 ден след вземането от дома се нашарихме с Варицела - нормално - знаехме че е бил контактен. Карантина нямаше защото нямаме ЕГН а в личния картон по-късно доктора не я написа, защото никъде не сме заведени като боледували пък и "няма защо".
Да да ама не - днес не ни пускат на градина защото в яслата имаше варицела и то в нашата група пък Милен нито има бележка че е боледувал, нито се е разболял. И искат да ми го пратят за неопределено време в сборна група за да могат да приемат нови деца. Ужас! той тъкмо свикна перфектно с яслата и сега ... Cry
Следобяд ми предстои уговаряне на личния лекар за така необходимата бележка но май ще ударя на камък.
Дълго изложение кратък въпрос към всички - какво правихте в периода на изчакване на новото ЕГН - със старото ли записахте детето /една съседка така е направила/ или и вие се сблъсквате сега с такива бюрократични проблеми.
За мен вече е късно да правя корекции в първия месец след взимането, но може да сме от полза за някой който сега му предстои.

# 1
 • Мнения: 171
Много неприятна история. Ние имаме проблем с имонизационния паспорт. Сега правим изследванията за ясла и ми искат копие от него, обаче там сме с друго име. Искат ми препис от решението където пише старото и новото име, но за да се снабдя с него трябва да измина 800км, защото нашите заверени преписи свършиха. Сега ще ходя да се моля, да представим незаверено копие, дано се смилят над нас.
Нашият личен лекар по същия начин на добра воля ни преглежда докато излезе новия акт за раждане.
Какво ви казва директора на яслата, не са ли имали сходни случаи до сега и каква е практиката им? С удостоверение от личният ви лекар дали няма да стане?

# 2
 • София
 • Мнения: 677
Галя,здравей.В другата тема разбрах,че си от Люлин и аз съм там.
На всяка цен атрябва да отбележат в картона на детето ,че е карало варицела.Ако правилно разбрах,той е бил контактен от дома за да се разболее от варицела>моят съвет е да отидете в дома и да помолите лекарката да ви напише,че бил контактен и вашия лекар да впише, че е карал варицела.То не само сега ще имаш проблеми с това,но и като тръгнат на училище.Ти говори ли с директорката на градината,че той е осиновен и е карал варицелата докато сте чакали новото ЕГН.В нашата детска даже им беше чудно защото нали бяха някой данни само нанесени в това картонче за детската и там не фигурираше,че малкия е карал взрицела в дома.Преди година в групата имаше варицела и аз просто им казах,че го е карал като бебе.Варицелата не повтаря или по-точно 1 път на милион,ще повтори някой.Бъди настоятелна обясни и за емоционалното състояние на малкия и че е по-добре да си е там където е.Говори със старшата сестра на детската.Незнам как точно да ти помогна,но реших да ти пиша.Успех.
А за разходките из парковете, живи и здрави, ще почваме лека по-лека.
Прегръдка на теб и на юнак Милен.
  bouquet

# 3
 • София
 • Мнения: 2 722
Е, продължавам да съм бясна!!!!
Личния лекар е болен, но никъде из документите не пише че е карана варицела - бележка няма да има и това е положението. Избора ми е велик - или сборна група където рискувам да разбия цялото спокойствие от ходенето на ясла което с труд изградих и закрепих, или да си го държа в къщи незнам-си-колко-си дни за да докажа че няма да им зарази скъпоценната ясла. И то при положение че от два месеца той е в епицентъра на заразата.
Дома е на другия край на България та и така няма да стане.
Мили майчета на които ви предстои сблъсъка с  лични лекари и промеждутък от някакви дни между двете ЕГН-та - искайте подпечатани бележки за всичко!
тонни аз въобще не си бях взела никакво копие от решението от съда за осиновяването, и като ми потрябва такова защото се сетих че имам право на майчинство отидох до Закрила на детето и там ми направиха копие от тяхното копие и ми го завериха с техния печат.

# 4
 • Мнения: 171
Цитат
тонни аз въобще не си бях взела никакво копие от решението от съда за осиновяването, и като ми потрябва такова защото се сетих че имам право на майчинство отидох до Закрила на детето и там ми направиха копие от тяхното копие и ми го завериха с техния печат

Ау, за този вариант изобщо не се сетих. Благодаря ти. Hug

# 5
 • Мнения: 367
Ние записахме детето при личната лекарка със старото ЕГН, и то не за друго , а защото аз изобщо не знаех, че ще има ново ЕГН. А после , като взехме акта за раждане и казах на лекарката, тя го промени и не съм имала проблеми с това.
Тонни   - Странно , обаче , защо името на имунизац. паспорт е старото?  newsm78    Когато си взехме Ники , лекарят от Дома написа нов имунизац. паспорт с новото име.  Така че старото му име никъде не фигурира.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 722
На нас ни изрязаха горната част от формуляра, където е било името и ни написаха новото име и готово. А аз не се сетих да искам да ми го запишат със старото ЕГН, защото не очаквах да имам такива ядове. То моя прословут оптимизъм ще ми изяде някой ден главата. Както и да е - реших си проблема с бележката - обадих се в ХЕИ и сега очаквам с нетърпение "любезно" отношение както от личния ми лекар, така и от старшата сестра на групата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт