Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
От 28 -мо училище ме свързаха с една възрастна жена, която гледа глухото си внуче на 8 години - дете на дъщеря и. Бабата също е глуха. Живеят в един апартамент със сина и снаха и - също глухи и тяхното детенце на 14 години - чуващо. При тях живее и 80 годишната майка на бабата. Всички тези хора живеят от пенсиите на бабите и заплатата на сина. Той е дърводелец, но не взима висока заплата. Снахата е зъботехник и е безработна. Питах мой познат, който се занмава с мебели за работа за таткото- човека реагира просто както би реагирал всеки- "Как чува машините и как да му обясня какво да направи". Е, той явно се справя с отговорите на въпросите, защото от години работи това, но е трудно да обясниш на работодаделите, че могат и да се разберат с глухи. Значи търси се следното за това смейство.
Работа на бабата- шивачка е, но предполагам би се справила и с друга обща работа.на 59 години е.
Работа на снахата- зъботехник или друга каквато и да е работа. На 37 години е.
Децата са две момчета- едното на осем, но доста височко-152 см, а другото е 160, но по- пълничко. За децата дрешки и обувки биха дошли добре. Децата се справят добре с компютрите, но нямат компютър. Ако някой може да им даде някоя работеща машина ще е супер. С глухото дете работят ресурстните и логопедите в 28 -мо училище, но покрай едно специално дете разходите винаги са повече.
Мда- много важно- Правна помощ! Бабата не взима никакви помощи за детето. Майката на детето е заминала за Италия. Не знаят каво прави там- работи ли или не, но не им помага. С бащата са разведени- не се интересува от детето и не помага.

Много моля , ако някой има някаква идея или предложение за конкретна помощ да пише тук. Благодаря ви- знам, че всички сте с големи сърца.

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 12:52 от yosarian

# 1
 • sofia
 • Мнения: 7 477
за дрехите за децата няма да има проблем,но за обувките ни трябват и номера newsm78
в кой район на Сф са?

а за родителите дрехи?

# 2
 • на правилното място, в точното време
 • Мнения: 2 641
 И аз мога да помогна с дрешки! Сега за правната помощ. След като са глухи всички, те би трябвало да имат решение на ТЕЛК и според процента на глухота, да вземат обезщетение. За детето- малкото на 8 години, тъй като майката е в Италия, бабата следва да отиде в Отдел Закрила на детето, да подаде искане за издирване и изясняване на случая.След нужните процедури от тяхната страна, те официално ще настанят детето при бабата, тя ще бъде упълномощена да се грижи за него и тогава може да се подаде молба за някакви помощи. Ако детето също има решение на ТЕЛК с процента на глухота, се подава този документ в Отдела и оттам отпускат сума в ра-р на 112 лева ,плюс двойни детски. Зависи и в какво жилище живеят, могат да кандидадтстват за енергийни помощи. След като официално се настани детето при тях, ще се увеличи бройката на лицата ,обитаващи апартамента и това им дава повече шансове.
 Ами това е което мога да кажа за сега. Ако има още въпроси питай,може и на ЛС. А искам адрес къде да изпратя дрешки. И момчета или момичета са?

# 3
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Обувки и двете деца носят 38 -ми номер.
За правната помощ може би ще трябва човек да се срещне с тях, защото аз не съм видяла каква документация имат и с фактологията не съм сто процента запозната. Майка не е в неизвестност. Поддържат контакт- просто не може да ги подпомага. Проблема е че бабата май не е упълномощена да е настойник на детето и по тази причина не получава детски и не може да му движи документите по другите помощи произтичащи от ТЕЛК-а. Не знам в кой точно район живеят - поддържам контакт чрез 28-о училище, но мога винаги да разбера. Може и на мой адрес да се пращат нещата. Ще го дам на лични.

# 4
 • Пазарджик / Анкх Морпорк. Сега в София-временно надявам се!
 • Мнения: 1 072
Децата се справят добре с компютрите, но нямат компютър. Ако някой може да им даде някоя работеща машина ще е супер.

Подготвям едни неща по случай Великденския базар. Ще заделя част от средствата за закупуване на РС на момчетата. Много бих искала да помогна на всички, но щом имат афинитет към компютрите, това може да ги издържа като порастнат.

Една средно-статистическа конфигурация на старо струва 500 лв. Във форума тези пари могат да се съберат за ден. Ако искаш направи кампания.

# 5
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Идеята ти е страхотна. Ще я обмисля. Компютърът е много полезен за развитието на дете с ограничени възприятия. Не става въпрос за някоя супер машина все пак. Да- ще го обмисля. Благодаря Крав Hug

# 6
 • на правилното място, в точното време
 • Мнения: 2 641
  Виж това : http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=44052&cat=20
 и това  http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=33465&cat=20
 Можеш да погледнеш и назад другите обяви.Има нелоши конфигураций за около 300 лева.

# 7
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Благодаря.  bouquet

# 8
 • София
 • Мнения: 5 349
Миличка ако изчакаш до средата на другата седмица ще ти дам компютър с добри показатели. Пиши ми на личния как да се свържа с теб.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт