Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 721
Вчера за 1 път влезнах в този подфорум и съм очарована Very Happy Ето това е моята 1 рецепта

Какво ни е нужно за 1 порция:

1 домат (средно голям)
1 Ябълка
1 филия сирене
1 яйце
червен пипер (може лют)
Черен пипер

Режете домата на 4 филии, които нареждате в тиган под формата на 4-листна детелина, като преди това сте загряли 3-4 лъжици олио. Обелвате ябълката, след това изрязвате кръгла филия и от нея изрязвате с острието на ножа семките, така че да се получи шайба(ох, дано сте разбрали). Малко от останалата част от ябълката настъргвате върху доматите, после слагате филията сирене, върху нея шайбата ябълка и в дупката на шайбата чуквате едно яйце. Посолявате с пиперите и след като яйцето стегне, с шпатула сервирате произведението върху чиния.
Ще очаровате гостите! Да ви е сладко
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 435
Звучи много интересно и мисля да пробвам,но преди това да питам Thinking
Първо как една филийка от ябълката в/у 4 филийки от доматите?
И какво сирене слагаш? Обикновено,козе,топено,синьо??макар че с всяко едно от изброените ще е добре,май Thinking
Цитирай

София

Мнения: 571
ябалката колко е голяма за да се събере яйцето  newsm78
тигана трябва да е доста дълбок предполагам и с капак newsm78
звучи даста интересно но  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 721
Камамбер, слагаш сиренето по средата на 4-те филии домат. Става като цветенце, един вид, После върху тях слагаш филията ябълка. Това, че доматите стърчат да не те плаши Wink
Аз слагам краве сирене, но добра идея ми даде да пробвам и с др сирена

Мамамиче, ами средно голяма или голяма. Дори яйцето да излезне, няма проблем.

абе трудно се обяснява, ама е страшно бързо и много вкусно  chef
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Много интересно и вкусно звучи.
Обаче като за такива пишман-кулинарки като мен дали щу можеш да го снимаш някой път и да го покажеш, че нещо не можах да разбера кое къде отива
Мерси предварително
Цитирай


Мнения: 712
А яйцето как ще се обработи за да не е сурово не разбрах Sad.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
А яйцето как ще се обработи за да не е сурово не разбрах Sad.
Ами всичко се реди в нагрят тиган  Peace
Наистина звучи много интересно, ще пробвам   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 378
С каква дебелина трябва да е шайбата?

И аз много не мога да си го представя. разбрах това - ред домат, ред настъргана ябълка, ред сирене (парче), последен ред - ябълка, в чиято дупка се чуква яйцето.
Ама как доматите се подреждат като четирилистна детелина, не разбрах  newsm78


А и не мога да си представя смесване на домат с ябълка  newsm78 Трябва да се пробва наистина.

И аз бих помолила за снимка по възможност плс
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 184
Звучи интересно,но ми се струва,че яйцето ще остане сурово.Или пък доматите ще прегорят.
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Ама как доматите се подреждат като четирилистна детелина, не разбрах  newsm78



Цитирай

София

Мнения: 721
Благодаря на Дикси за снимковия матрял Wink
Точно така се редят, но възможно най-долепени.
Шайбите домат трябва да са около 1/2 сантиметър, тоест не трябва да са тънки.
Ако случайно доматите започват да ви изгарят, вдигнете шайбата ябълка и така яйцето ще се разтече и по-бързо ще се опържи. Понякога и аз така правя. После връщате шайбата на мястото й и отгоре пльосвате вече готовото яйце.
« Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 11:02 от Munichka »
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 435
Аз слагам краве сирене, но добра идея ми даде да пробвам и с др сирена
Аз си мисля че със синьо сирене и поръска от орехи ще стане интересно, още повече,че ще вървят на ябълката Flutter Мисля да пробвам тия дни, и без това ще ми останат сирена от киша, който съм замислила за довечера Mr. Green
Цитирай


Мнения: 9 729
И после да дадеш снимка! Praynig
Цитирай


Мнения: 2 094
Това предястие го гледах преди година-две по ТВ-то /в чеждо предаване за Национални кухни- този епизод беше за Българската Национална кухня/ и изглеждаше много добре, имаше много популярно българско име на ястие, но не мога изобщо да си го спомня, само помня че беше популярно за Брациговският край, което много ме изненада/тъй като имам братовчеди оттам/ и казаха, че изобщо не го готвят така. Hug Как немога да се сетя за името, от няколко дни му се чудя...
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Звучи доста интересно!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора