Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 март 2007, 20:37 ч.
  • Преглеждания  12 429  Мнения  42  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 096
Купих си онзи ден Балсамико, за да мога да сготвя пилешките бутчета на Butterfly и сега незнам за какво още мога да го използвам. Ние в къщи не употребяваме оцет...мъжат ми яде салатите само с лимонов сок...
От предишните предавания на Ути си спомням че той доста често го използваше при приготвяне на разни ястия и много го хвалеше.
Ще можете ли да ми дадете някои предложения, за да не си остане така в хладилника до изтичането на срока му. newsm78 
 
 

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 483
Ами аз си го слагам в салатата,НОнашият тати е готвач и от него знам,че се слага на месата,особенно на телешкото

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Само за салати. Месата по принцип не ги киснем в оцет.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 576
И аз го ползвам за салата. А и ще използвам да попитам кой е по-хубав? Белия или червения. Аз се чудих  какъв да взема и накрая хванах белия.

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз червения повече харесвам.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 161
На светлите салати (напр.зеле и моркови, ряпа ...)  - слагам от белия балсамов оцет.

Веднъж сложих от тъмния... и все едно зелето беше мръсно.
Вкуса си е пак супер, ама вида нещо не беше никак апетитен.

За това, тъмния го използвам предимно за печените чушки, салата с маруля... Сигурно и на други салати, ама сега не се сещам друго.

Фен съм на балсамовия оцет. В къщи имам и ползвам и 2та вида.

# 6
  • France/Antibes
  • Мнения: 1 465
Аз само такъв ползвам - червен. Grinning За всички салати, които се подправят с оцет. Много съм доволна!

# 7
  • София
  • Мнения: 10 857
Много приятно става като се напръскат печени на тиган скара зеленчуци /по избор/.

# 8
  • Мнения: 5 181
Освен за всичко изброено до тук в Италия заливат и пармиджаното , ягоди , круши ..Но с балсамикото което  е доста отлежало , и не е фабрично  .То и е доста скъпо за разлика от това което го продават по нашите магазини.

# 9
какъв е този бял балсамик? няма такова нещо - покажете картинка, че ме заинтригувахте  Shocked
аз балсамико признавам само в района на Модена
другото си е обикновен оцет с оцветители - нема смисъл  Thinking

# 10
  • Мнения: 5 181
И аз друг освен Моденския не признавам , дори и Моденския който се продава масово по магазините не е толкова качествен от този който хората от тази област си произвеждат сами.Този кото се продава масово по хипермаркетите в Бг като го разклатиш и видиш колко е рядък може да си направиш изводите за кво балсамико става на въпрос.
Аз в България съм виждала и оцет балсамико в бутилки като нашенския винен оцет , по цвят също прилича на нашия винен оцет.Италианците ако го видат надписа Оцет Балсамико на обикновения винен оцет за главата ще се хванат.То българите сме спецове по побългаряването ...

# 11
  • София
  • Мнения: 3 994
Aceto Balsamico di Modena - един от най-древните продукти от средиземноморската кухня. Произвежда се в областта Модена, Италия от варен гроздов сок, размесен с фини вина, които се оставят да отлежат в малки бъчви. Има два основни вида оригинален оцет от Модена:
Капсула Бианка - отлежал най-малко 12 г.
Капсула Оро - оцет, отлежавал над 25 г.

Тези видове оцет са изключително скъпи. В магазините се предлагат бутлики с много по-ниска цена. Те се приготвят от варен гроздов сок, размесен с винен оцет и есенции. В България "Винпром" - Русе произвежда такъв оцет, който е с добри вкусови качества и на достъпна цена.
Салата за 4 порции се овкусява с 1-2 с.л.
Балсамовият оцет е със сладникав, леко кисле вкус и е подходящ за всякакви салати, супи, ястия и дори десерти. В Италия е много популярен десерт с ягоди и балсамов оцет.

Дано съм била полезна!  Hug

# 12
Aceto Balsamico di Modena - един от най-древните продукти от средиземноморската кухня. Произвежда се в областта Модена, Италия от варен гроздов сок, размесен с фини вина, които се оставят да отлежат в малки бъчви. Има два основни вида оригинален оцет от Модена:
Капсула Бианка - отлежал най-малко 12 г.
Капсула Оро - оцет, отлежавал над 25 г.

Тези видове оцет са изключително скъпи. В магазините се предлагат бутлики с много по-ниска цена. Те се приготвят от варен гроздов сок, размесен с винен оцет и есенции. В България "Винпром" - Русе произвежда такъв оцет, който е с добри вкусови качества и на достъпна цена.Салата за 4 порции се овкусява с 1-2 с.л.
Балсамовият оцет е със сладникав, леко кисле вкус и е подходящ за всякакви салати, супи, ястия и дори десерти. В Италия е много популярен десерт с ягоди и балсамов оцет.

Дано съм била полезна!  Hug

 doh Angry newsm34

# 13
  • Мнения: 2 096
Страшно съм ви благодарна за отговорите. Иска ми се да го пробвам на ястия и определено ще го направя в най-скоро време, въпреки че в момента изобщо незнам какво да сготвя, но ще измисля. Hug

# 14
  • София
  • Мнения: 3 994
gioia, просто дадох алтернатива за тези, които не могат да си позволят, а и да намерят оригиналния балсамов оцет. Този българският е по препоръка на Иван Звездев.
Не виждам кое те притеснява!?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт