Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

София

Мнения: 7 030
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Very Happy Ще съм благодарна за всякакви идеи Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз правя плодови пюрета за детенцето, кремчета от к.млеко с пасирани плодове и желатин, за пасиране на сосовете към ястията, за крем-супи, за смилане на ядки...За друго не се сещам, но с интерес ще следя темата, че и на мен ми се иска да оползотворя блендера по-добре.
Цитирай

София

Мнения: 7 030
mimival, мерси  Very Happy
Много интересно ми звучат кремчетата от кисело мляко  с пасирани плодове и желатин. Би ли споделила точно как ги правиш?
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
правя пудра захар от кристалната, меля месо на кайма...
Цитирай


Мнения: 62
Майонеза,компоти.Смес за палачинки ,аз не умея да ги правя ,но съпругът ми съм го наблюдавала.Той и айрян си прави така ,защото не оставали бучици а и става по- бързо от стандартния начин.
Аз пък щом трябва да се разбият яйца независимо за какво, също олзвам пасатора.
Цитирай


Мнения: 2 094
Ами понеже Вики много обича к.млекце и приготвям почти всеки ден кремчета с него. Слагам си в блендера бисквити, плодове и к.млеко и пасирам-това е любимото кремче на Вики, също така можеш да направиш кисели или плодови кремчета с пр.мляко.
За нас пасирам плодовете или ги накълцвам с блендера и ги слагам в подсладено к.млеко и им добавям желатин, за да се втърдят/можеш да погледнеш Желирана торта от Готварската книга- на същият принцип е/ или този крем-.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166606.msg3254913#msg3254913
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
салатка. сирене, кисело мляко /може и малко майонеза/ се разбиват. сиренето предварително го оставям за 2-3 часа във вода, защото става много солено иначе. това нещо го пасирам. може да се прибавят след това нарязани на кубчета пресни домати или печена чушка.
също хайвер можеш да правиш
Цитирай

софия

Мнения: 230
освен всичко изброено,аз режа и копър и магданоз,стават ситни както не мога да се нарежат,също така и пресен чесън.Това е много използван уред у нас.В момента не се сещам за друго
Цитирай

Sofia

Мнения: 161
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Very Happy Ще съм благодарна за всякакви идеи Very Happy

- Освен изброените неща използвам "чопър-а" за накълцване на ядки (орехи, тикв.семки), обикновенно с тях ръся салатите. Ядките стават доста финно, като трохи почти.

- С чокър-а правя и една салата от магданоз - всичко слагам вътре и после само оцета и олиото добавам. Става нещо като хайвер на външен вид.

- Пасатора - много често разбивам с него компот от кайсии или праскови. Става страхотен нектар и като се прецеди - ммммммм. Купения нектар ряпа да яде пред този.

- С пасатора разбивам айряна.

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.

Дано да съм ти била полезна, ще следя за други идеи и аз.
 Мисля си, че ще ти е неотменим помощник  най-вече за приготвянето на бебешките пюренца и кремчета. feeding
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Интересна тема Very Happy
Доста неща научих, записвам се да я следя  chef
Цитирай

София

Мнения: 7 030
Мерси много за идеите  bouquet. Туко що набързо пасирах какаови бисквитки, какао нескуик и една кофичка от киселото мляко на баба. На мен лично много ми хареса какво се получи.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
моят стои почти неизползваем  Crying or Very sad но иначе го ползвам за кремсупи, плодови прясни и кисели млека, ядки, нектари

това с желатина ме заинтригува и ще го пробвам задължително!  newsm78
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите
Цитирай

София

Мнения: 2 700
Кьополу.
Кашата за пиле каша.
Цитирай

Sofia

Мнения: 161

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите

?!?
Е, как така.... Честно казано ме учуди.
Говорим за пасатора, а не за чопър-а, нали?

Моя пасатор е на Синемс, не помня колко точно вата беше, ама си има достатъчно мощност, но семките не ми ги "реже". Остават си цели.
А аз прецеждам, защото хич не обичам люспи и семки да ми се мотят из соса.
После соса става гладък,  като доматена паста.
При теб така ли се получава?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора