Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 март 2007, 21:38 ч.

Какво с пасатор

  • 11 436
  • 24
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 7 127
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Grinning Ще съм благодарна за всякакви идеи Grinning

# 1
  • Мнения: 2 096
Аз правя плодови пюрета за детенцето, кремчета от к.млеко с пасирани плодове и желатин, за пасиране на сосовете към ястията, за крем-супи, за смилане на ядки...За друго не се сещам, но с интерес ще следя темата, че и на мен ми се иска да оползотворя блендера по-добре.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 127
mimival, мерси  Grinning
Много интересно ми звучат кремчетата от кисело мляко  с пасирани плодове и желатин. Би ли споделила точно как ги правиш?

# 3
  • Русе
  • Мнения: 4 406
правя пудра захар от кристалната, меля месо на кайма...

# 4
  • Мнения: 66
Майонеза,компоти.Смес за палачинки ,аз не умея да ги правя ,но съпругът ми съм го наблюдавала.Той и айрян си прави така ,защото не оставали бучици а и става по- бързо от стандартния начин.
Аз пък щом трябва да се разбият яйца независимо за какво, също олзвам пасатора.

# 5
  • Мнения: 2 096
Ами понеже Вики много обича к.млекце и приготвям почти всеки ден кремчета с него. Слагам си в блендера бисквити, плодове и к.млеко и пасирам-това е любимото кремче на Вики, също така можеш да направиш кисели или плодови кремчета с пр.мляко.
За нас пасирам плодовете или ги накълцвам с блендера и ги слагам в подсладено к.млеко и им добавям желатин, за да се втърдят/можеш да погледнеш Желирана торта от Готварската книга- на същият принцип е/ или този крем-.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166606.msg3254913#msg3254913

# 6
  • BG
  • Мнения: 4 546
салатка. сирене, кисело мляко /може и малко майонеза/ се разбиват. сиренето предварително го оставям за 2-3 часа във вода, защото става много солено иначе. това нещо го пасирам. може да се прибавят след това нарязани на кубчета пресни домати или печена чушка.
също хайвер можеш да правиш

# 7
  • софия
  • Мнения: 250
освен всичко изброено,аз режа и копър и магданоз,стават ситни както не мога да се нарежат,също така и пресен чесън.Това е много използван уред у нас.В момента не се сещам за друго

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 161
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Grinning Ще съм благодарна за всякакви идеи Grinning

- Освен изброените неща използвам "чопър-а" за накълцване на ядки (орехи, тикв.семки), обикновенно с тях ръся салатите. Ядките стават доста финно, като трохи почти.

- С чокър-а правя и една салата от магданоз - всичко слагам вътре и после само оцета и олиото добавам. Става нещо като хайвер на външен вид.

- Пасатора - много често разбивам с него компот от кайсии или праскови. Става страхотен нектар и като се прецеди - ммммммм. Купения нектар ряпа да яде пред този.

- С пасатора разбивам айряна.

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.

Дано да съм ти била полезна, ще следя за други идеи и аз.
 Мисля си, че ще ти е неотменим помощник  най-вече за приготвянето на бебешките пюренца и кремчета. feeding

# 9
  • София
  • Мнения: 10 860
Интересна тема Grinning
Доста неща научих, записвам се да я следя  chef

# 10
  • София
  • Мнения: 7 127
Мерси много за идеите  bouquet. Туко що набързо пасирах какаови бисквитки, какао нескуик и една кофичка от киселото мляко на баба. На мен лично много ми хареса какво се получи.

# 11
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
моят стои почти неизползваем  Cry но иначе го ползвам за кремсупи, плодови прясни и кисели млека, ядки, нектари

това с желатина ме заинтригува и ще го пробвам задължително!  newsm78

# 12
  • Русе
  • Мнения: 4 406

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите

# 13
  • София
  • Мнения: 2 700
Кьополу.
Кашата за пиле каша.

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 161

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите

?!?
Е, как така.... Честно казано ме учуди.
Говорим за пасатора, а не за чопър-а, нали?

Моя пасатор е на Синемс, не помня колко точно вата беше, ама си има достатъчно мощност, но семките не ми ги "реже". Остават си цели.
А аз прецеждам, защото хич не обичам люспи и семки да ми се мотят из соса.
После соса става гладък,  като доматена паста.
При теб така ли се получава?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт