Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Можете ли да ми дадете някоя рецепта за мариновани печурки, бях опитал преди мариновани домашно диви гъби някакви ама си облизах пръстите но не знам никаква рецепта.
Моля ви.
Цитирай
Питай Поли в клуб "готварски рецепти" на дир.бг(тя е JOY от нашия форум), тя ще ти даде онази рецепта за маринованите гъби по венецуеслки
Цитирай
благодаря ти а ти кой си
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
МАРИНОВАНИ ГЪБИ 1

500 г гъби
4-5 зърна черен пипер
1 бр. дафинов лист
1 ч.л. (5 г) горчица
1/2 ч.ч. (100 мл) оцет
1 с.л. (10 мл) растително масло
II. Начин на приготвяне:
Най-подходящи за мариноване са младите, още затворени пресни гъби. Те се почистват, измиват се и се варят в подсолена вода около 15 минути. Слагат се в подходящ съд, добавят се черен пипер, дафинов лист и леко подсоленият, вече кипнат оцет, размесен с малко горчица. Отгоре се налива растително масло. Маринованите гъби се слагат няколко дни на хладно място.

МАРИНОВАНИ ГЪБИ 2
Продукти:
2 глави лук, средни по размер, нарязани на ситно
4 с.л. зехтин
1 кг пресни зрели домати, обелени и настъргани
1 ч.л. розмарин
сол на вкус
прясно смлян черен пипер, на вкус
1 кг пресни гъби
3 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
Приготвяне:
Запържете лука в 2 с.л. зехтин до златисто, добавете настърганите домати, чесъна, розмарина, сол и черен пипер на вкус. Варете докато изври течността и се сгъсти соса,
Изчистете и измийте гъбите, много добре ги подсушете и нарежете на половинки. Поръсете с лимоновия сок и оставете да отлежат 10 минути. Изпържете гъбите в 2 с.л. зехтин. Прибавете към доматения сос и варете 10 минути на тих огън.
Ястието може да се сервира горещо или студено.


 Smile  Smile  Smile
Цитирай
az sum si az:)
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Мариновани гъби в зехтин
=========================
500мл оцет
250мл вода
4 скилидки чесън, едро нарязани
1 ч.л. зърна чер пипер
2-3 лентички лимонена кора без бялото
1 дафинов лист
2ч.л. сол
5-6 стръка мащерка
зехтин
1 кг пресни гъби

В дълбока тенджера се кипват оцетът, водата, чесънът,пиперът, солта и мащерката и се варят на тих огън 30мин. Добавят се почистените гъби и се варят ок.10мин., след което се отцеждат в гевгир.
Отцедените гъби се слагат в стерилизиран предварително буркан, добавят се лимоновата кора и дафиновият лист. Зехтинът се загрява без да кипва и гъбите се заливат с него до гърлото на буркана. След 2 седмици са готови за консумация, но трайността им 3-4 м-ца.
Правя го с всякакви гъби, но най-вкусно стана с манатарки и дребнички челадинки. Може да сложите и други подправки - копър, кориандър, джинджифил. Страхотно мезе за водка е.


 Smile
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Ето ти о6те 1 рецепта:)

 500 г. култивирани печурки, 1/2 ч.ч (100 мл. ) оцет, 1/2 ч. олио, 3-4 скилидки чесън на филийки, 10 ч. пиперчета, 1ч.л. сол, 2 ч.л. захар, 4 дафинови листа, копър.
Гъбите се измиват, най-големите се резват. Всичко се смесва, кипва се и се вари 5 минути. Като изстинат се слагат в буркан на студено за 12-24 ч.
Това е пропорцията. Аз съм правила до 2 кг наведнъж - без проблем. Страхотни са.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.