Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Варна

Мнения: 159
Момичета реших , че е крайно време да я включа тази рецепта в менюто в нашия дом. Ама незнам как да се правят. Искам да станат страхотни. Чувала съм че някои дори ги наръсват с галета накрая, но кога и как незнам
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 935
Ето как ги правя аз Razz

Необходими продукти:

500гр. макаронени изделия
1 ч.ч.натрошено сирене(аз слагам и повече)
4 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1/2 л.прясно мляко
1/2 ч.ч.масло(олио)

Начин на приготвяне:

 Exclamation Сваряват се макароните в достатъчно количество вода,за да не се разкашкат,а да врят свободно.
 Exclamation След това се изплакват със студена вода,изцеждат се и се слагат в намазана с масло или олио тава.
 Exclamation Наръсват се със сиренето
 Exclamation Смесвата се яйцата,захарта,прясното мляко и маслото(олиото) и се разбиват много добре.
 Exclamation С тази смес се заливат макароните.
 Exclamation Пекат се в предварително загрята силна фурна до зачервяване.
 Exclamation По желание,може да не слагаш и сирене и захар,а само захар или само сирене.

В къщи много ги обичат и за нула време тавата се изпразва.Тъкмо ме подсети,че скоро не съм правила.
Дано ти хареса. Razz
Цитирай

София

Мнения: 3 233
И аз така ги правя макароните на фурна, само че с почти литър прясно мляко и не слагам сирене. Стават великолепни. На финала може да поръсиш отгоре с пудра захар, за да имат хубав вид.
Цитирай
правя една йенска тава, от тези разлятите без капак
сварявам 250 гр макарони, от спираловидните Smile
изцеждам и изсипвам в тавата. забърквам 4 яйца, ванилия, 6 с.л. захар и 750 мл прясно мляко и заливам макароните. отгоре нарязвам масло на парченца и разпределям. след това във фурната за около час на 180 градуса Smile
ние с мъжа ми ги предпочитаме без сирене...
Цитирай

София

Мнения: 2 543
Препоръчвам вместо да намаслите тавата, в която печете макароните, да карамелизирате захар и върху нея да изсипете сварените макарони и заливката. Стават страхотни!
Цитирай

Sofia

Мнения: 522
Цитат на: iskrica_nadejda
Ето как ги правя аз Razz

Необходими продукти:

500гр. макаронени изделия
1 ч.ч.натрошено сирене(аз слагам и повече)
4 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1/2 л.прясно мляко
1/2 ч.ч.масло(олио)

Начин на приготвяне:

 Exclamation Сваряват се макароните в достатъчно количество вода,за да не се разкашкат,а да врят свободно.
 Exclamation След това се изплакват със студена вода,изцеждат се и се слагат в намазана с масло или олио тава.
 Exclamation Наръсват се със сиренето
 Exclamation Смесвата се яйцата,захарта,прясното мляко и маслото(олиото) и се разбиват много добре.
 Exclamation С тази смес се заливат макароните.
 Exclamation Пекат се в предварително загрята силна фурна до зачервяване.
 Exclamation По желание,може да не слагаш и сирене и захар,а само захар или само сирене.

В къщи много ги обичат и за нула време тавата се изпразва.Тъкмо ме подсети,че скоро не съм правила.
Дано ти хареса. Razz


Вече ги тествах, много ми харесаха. А преди изобщо не кусвах такива макарони. Майка ми ги прави с много яйца и ми ставаше лошо.
Цитирай

Варна

Мнения: 159
Благодаря момичета!
Това с карамела на дъното на тавата ми се струва интересно пук и у дома сме фенове на карамела. Утре след работа ще експериментирам... дано мо остане време, че не ми се чака до почивните дни
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Слага се и Ванилия
Цитирай


Мнения: 180
Ето и моя вариант

Mакарони на фурна
Продукти:
1 пакет макарони
1 к. л. сол
1 л прясно мляко
1 ванилия
2 ч. ч. захар
250 гр. сирене
2-3 яйца
маргарин
Приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода. След това ги отцеждаме и измиваме със студена вода. Подмазваме тавата с маргарин. Изсипваме макароните и добавяме захарта и сиренето натрошено. Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и ванилията. Изливаме сместа върху макароните. Най-отгоре слагаме малко маргарин или олио. Печем в предварително загрята фурна.
Цитирай

Чикаго / София

Мнения: 2 876
Момичета тъкмо ме подсетихте! Smile

Макароните са вече във фурната! Мммммляс!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Това с карамелизирането на захарта е чудна идейка,ще я пробвам.Аз преди да ги сваря макароните ги запичам във фурната докато покафенеят леко-предава на готовото изделие  много приятен вкус.
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 935
Вижте и тук
 Razz
Цитирай

Danmark / Ruse

Мнения: 221
eto i moite makaroni na furna:
Makaronite se svariavat v predvaritelno zavaren a i podsolena voda. Izcejdat se i se zalivat sus studena voda i pojelanie sus malko sgriata maznina. Mazninata moje da se postavia i vuv vriashtata voda, zaendo sus solta. Razstilat se v tava i se zalivat sus smes ot: edna chaena chasha priasno mliako, polovin do edna Laughing  chaena chasha zahar i 4 iaica. Peche se na 250, 300 gradusa i kato poizstine se porusva sus pudra zahar.
Цитирай
Здравейти приятели!  
Искам да споделя с вас и моята рецепта за макарони на фурна. 
 
Сварявам един пакет макарони от дългите,след това ги прецеждам няколко пъти със студена вода,за да не се слепнат.
През това време сварявам млякото,като в него слагам и две ванилийки.Отделно разбърквам 6 яйца с 1 чаша захар и с внимателно разбъркване ги смесвам с млякото.
В една по-голяма тава изсипвам 1 ч.ч. захар и я карамелизирам във фурната.Когато се карамелизира захарта,изсипвам макароните,а след това и млякото смесено със захарта и яйцата.
Пекат се на около 150-200 градуса.
Става много вкусно!Опитайте и вие!
Цитирай

спретната къщурка край селО Сливен

Мнения: 7 430
Искам да попитам искрица надежда в нейния вариант на макаронки слага ли се ванилия newsm78

Благодаря  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора