«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ѕроблемно забремен€ване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-247 от 247 отговора
«дравейте на всички!
ћол€ да ми помогнете, искам информаци€ за д-р  ат€ “одорова, дали е добър специалист?
¬€рно ли е че вече не работи със «  и приема само в частни€ си кабинет?
ўе съм ви благодарна ако изразите мнението си!
Ѕлагодар€ ви Rolling Eyes
÷итирай

софи€

ћнени€: 881
јз съм доволна. Ќе ме интересува дали работи с касата. ¬ажно е да има полза от сътрудничеството ми с не€.
÷итирай

Ќ€къде там...

ћнени€: 2 771
» моето мнение е положително. ’одила съм при не€ 2 пъти, а мъжът ми веднъж. » двамата сме доволни, а мъжът ми за първи път бе така впечатлен от лекар. ¬нимателна е, об€сн€ва много, спокойно може да се разисква лечение и диагноза. » като човек ми хареса.  Peace
 
“ова че не работи с касата и аз съм го чувала, аз ходих в кабинета на бул ѕенчо —лавейков на частен прием.
÷итирай
ћного ви благодар€! Hug
 ќтивам и аз при не€ в други ден ! Laughing
÷итирай

—офи€

ћнени€: 14 554
ƒобра е .
”спех!  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 157
 Ѕихте ли дали телефон в частни€ кабинет на д-р “одорова?
÷итирай

софи€

ћнени€: 881
02/952 36 00
÷итирай


ћнени€: 671
ј точен адрес дали ще може?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
Ќ€мам думи да опиша какъв страхотен човек и лекар е д-р  ат€ “одорова! “€ следи бременността ми. “акъв сърдечен и загрижен лекар се среща много р€дко! √леда да обхване абсолютно всичко и е гол€м професионалист. “€ е най-добрата в областта на тироидните забол€вани€ по време на бременност. » не само това. Ќа вратата в кабинета й е залепен надпис: "¬с€ка жена има право да бъде майка!" и т€ се отнас€ с изключително внимание към всичко, свързано с бременността и ти дава много кураж.

≈то адреса: бул. ѕенчо —лавейков 18, бл.2
÷итирай


ћнени€: 671
Ќакой от вас има ли инфо дали ще излиза в отпуска и кога?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
јз имам час при не€ на 05.08, до тогава е тук, после не знам.
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 423
јз имам уговорка на 20.8. да и се обад€ в кабинета значи до 20 е там.(предполагам  newsm78 защото ми каза ако € н€ма там да и звънна на лични€)
÷итирай

Ћюлин

ћнени€: 191
ћоето мнение също е положително, страхотен професионалист и човек, страшно загрижен и отдаден. ћъжът ми също беше силно впечатлен от не€! ћисл€, че т€ е най-добрата в областта си, когато става въпрос за постигане и износване на бременност. ”спех ти жела€.
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 392
ћоето мнение е изключително положително. —трахотен човек и лекар. Ѕлагодарение на не€ се радвам на бремеността си!
ћисл€ ,че ще бъд ив отпуска през последната седмица на август и после н€ма да € има между 5 и 15 септември.
÷итирай


ћнени€: 671
» още един въпрос:
 ак е работно й време?»мали часове към 19 вечерта или в събота?
÷итирай

сред маслини и портокалов цв€т

ћнени€: 1 137
јз, доколкото знам, приема на "ѕенчо —лавейков" само във вторник и четвъртък следоб€д.
Ќай-добре се обади и питай.
÷итирай


ћнени€: 157
јз също съм доволна от лечението, което ми проведжда д-р “одорова. »мам ’ашимото и благодарение на адекватната й намеса антителата ми драстично се понижиха! ”спех!
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 423
јз съм ходила в 19 вечерта има часове
÷итирай

при сините пеперуди

ћнени€: 223
—трахотен лекар и човек е!
÷итирай


ћнени€: 671
¬ече съм на 100 % убедена да отида при не€ на преглед.
÷итирай


ћнени€: 4
д-р “одорова е много добър специалист !Ќ≈ —≈  ќЋ≈Ѕј…“≈ ѕ–» ѕ–ќЅЋ≈ћ» ќ“»ƒ≈“≈ ѕ–» Ќ≈я    от личен опит Hug
÷итирай

¬арна

ћнени€: 235
ћол€ за мобилен телефон на д-р “одорова-може и на лични.
Ѕлагодар€!
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
јз имам час за 19,30 ч. ќще н€мам лични впечатлени€ от не€. ƒосега не съм прочела нищо лошо за не€!
÷итирай

Ѕургас, в едно прекрасно сърце.....

ћнени€: 227
јз съм с две ръце за “одорова, чудесен специалист и най-вече човек. »мам чувството, че миси€та на живота и е да има повече бебета в Ѕългари€  Wink

0888 408203 - това е мобилни€, който аз имам
« ѕоследна редакци€: ср, 01 окт 2008, 11:28 от renka79 »
÷итирай


ћнени€: 690
јз също съм за това че е страхотен човек , за специалист лично още не съм се уверила ,защото тепърва започвам процедури , но от писаното за не€ става €сно ,че е добър професионалист. Peace
÷итирай


ћнени€: 1 756
„асове за не€ след 04.11..... Shocked
÷итирай


ћнени€: 283
извинете за неадекватното питане но
това за др “одорова ко€то работи и в ћайчин дом ли става въпрос?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
ƒа,преглежда и в частни€ и кабинет на ѕенчо —лавейков 18
÷итирай


ћнени€: 283
имам при€телка ко€то е диабетик и се опитва да забременее и т€ ходи при не€
каза че е много добър специалист и много добър човек newsm10
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
каза че е много добър специалист и много добър човек newsm10
ƒа така е Peace,аз също ход€ при не€
÷итирай


ћнени€: 4 358
«дравейте.—лучайно разбрах за д-р “одорова от друга тема.»скам да попитам в кабинета и има ли ехограф и друга апаратура.ѕитам понеже освен консултаци€ при мен ще се наложи и преглед.
Ѕлагодар€ ви предварително.
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
Ѕила съм на преглед в —офи€ и там има ”«».
÷итирай


ћнени€: 1 316
прочетох много добри отзиви за д-р “одорова в сайта "«ачатие" тъй като имам възли на щитовидната жлеза, а ме вълнува второ зачатие.

«аписах час... уви е чак за 11 декември! вчера го записах...
ƒотогава дай боже може пък да забремене€, но при всички положени€ възлите н€ма сами да изчезнат, така че ще ми тр€бва лечение занапред и мисл€ да се довер€ на не€, а при бременност още повече ще тр€бва да ме следи  Very Happy Hug
÷итирай

¬арна

ћнени€: 53
ћога само да кажа, че д-р “одорова е най-добри€ човек и лекар, когото познавам. ƒоверих й се напълно и не сбърках, благодарение на не€ имам две хубави и здрави дечица. Ќо все пак човек сам може да прецени кой е негови€т лекар. ”спех на всички.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ћога само да кажа, че д-р “одорова е най-добри€ човек и лекар, когото познавам.

 Peace
÷итирай


ћнени€: 18
д-р кат€ тодорова е прехвален доктор.т€ не провер€ва изследвани€та в определен период от врема а веднага започвалечение с което много често обърква пациентите.според мен похвалите във форумите ги пишат нейни при€тели и не отговар€т на истината.аз бих сто€ла далеч от не€.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
Ќезнам дали ги пишат при€тели на лекарката мнени€та , но и аз съм доста песимистично настроена към не€ .Ќ€ма как да ми говори какви проблеми имам със щитовидната и да ми изписва хомеопати€ преди да ме е погледнала на ехограф , да не говорим , че изследвани€та ми са в норма  Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 18
съгласна съм с вас.т€ на вс€ка цена изписва лечение и то обикновено с хормони или хомеопатично но което също съдържа  л-тироксин.с една дума веднага ви превръща в нейн пациент завинаги дори без да има нужда от лечение.
÷итирай


ћнени€: 7
—ъжал€вам, че ще се включа в темата с негативно мнение, но аз също не съм очарована от въпросната лекарка. Confused ¬печатлени€та ми са от 7-8 посещени€ при не€, по време на които не бих могла да отрека, че се е държала прилично, но терапи€та, предписана от не€ не само, че не ми повли€ добре, но и в известна степен влоши състо€нието ми. Crying or Very sad ќсвен, че изписва лекарства в изумителни количества и дози, се опитва да налага лечение на гинекологични проблеми, които очевидно не са от нейната компетентност. ћного се радвам, че е усп€ла да помогне на толкова много момичета, но бих искала да отбележа, че не винаги само доброто и човешко отношение от страна на лекар€ е достатъчно, за да се постигнат добри резултати при даден пациент.  Peace
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
ѕърво искам да кажа, че винаги съм имала 1 на ум за много хвалените лекари. » аз посетих “одорова. —лед преглед на ехограф каза, че имам изменени€ в структурата на жлезата най-веро€тно породени от автоимунен възпалителен процес. Ќасочи ме да изследвам Aнти-β2GPI - IgG, IgA, IgM и се оказа, че резултата е положителен. ѕри мен позна и Ћимфомиозотът си свърши работата, “—’ ми е в норма. Ќо след изцепката с ћаринекс винаги ще искам второ мнение след посещение при не€! Confused
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
Mога да ви кажа, че н€мам никакви при€телски връзки с не€ и съм на мнение, че т€ е най-внимателни€т лекар, когото познавам. јко не беше т€, не съм сигурна дали щ€х да го добутам до шести месец бременност. “€ направи всичко възможно да ме предпази от аборт и да ми нормализира тироидните хормони. ƒа, на н€кои хора л-тироксинът не вли€е добре, но за това не е виновна “одорова. Ќа мен лично ми повли€ добре и предпочитам бебето ми да н€ма недостиг, отколкото да чакам 3-4 изследвани€ и да не пи€ нищо. ѕлюс това каква друга терапи€ има за тироидни проблеми?

Ќе мисл€, че т€ не разбира от гинекологични проблеми, аз б€х с ѕ я и т€ се съобрази и с това и ми предписа ”трогестан и диета за инсулиновата резистентност. —поред мен си разбира много добре от работата, и е много сърдечен човек. “€ е единствената лекарка, на ко€то въобще и дремеше, че чакам дете, не б€х просто поредни€т пациент, а майка, ко€то умира от страх за детето си и т€ направи всичко възможно да ме успокои и да ми вдъхне в€ра, че всичко ще бъде наред. «а не€ наистина беше важно, че чакам ƒ≈“≈.
÷итирай


ћнени€: 18
мили момичета аз се доверих на д-р кат€ тодорова ,а т€ ми нанесе вреда.пиша за да ви предпаз€ от нейните грешки и лечение на  "каквото излезе"в кра€ на краищата.грешките си об€сн€ва с    че не всичко може да се предвиди.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 718
ћеза, нещо ми звучиш като нело€лна конкуренци€ от низш медицински персонал. newsm78. Ќаправих  си труда да ти препрочета н€колко мнени€ и все повече се убеждавам в това.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
«вучи не само като нело€лна конкуренци€, а и като не особено интелигентен човек, зад чиито твърдени€ н€ма особено €сни доводи... newsm78
÷итирай


ћнени€: 18
милимомичета,не съм никаква нело€лна конкуренци€.написах мнението си съвсем добронамерено.аз се доверих на д-р кат€ тодорова ,а т€ ми нанесе вреда.това е.мисл€ че форума е за това, зада сиизказваме мнени€та по избраната тема и всеки, който желае да ги чете.исках само да ви предпаз€ от грешки.
÷итирай


ћнени€: 671
д-р кат€ тодорова е прехвален доктор.т€ не провер€ва изследвани€та в определен период от врема а веднага започвалечение с което много често обърква пациентите.според мен похвалите във форумите ги пишат нейни при€тели и не отговар€т на истината.аз бих сто€ла далеч от не€.

ѕо€сни се.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
meza мол€ те престани да обикал€ш всички теми свързани със щитовидната жлеза и да пишеш едно и също,разбира се всеки има право да бъде доволен или недоволен но ти май вече прекал€ваш,прочетох ти всички постове,в които пишеш едно и също,конкретизирай се мол€.
÷итирай


ћнени€: 4 358
meza мол€ те престани да обикал€ш всички теми свързани със щитовидната жлеза и да пишеш едно и също,разбира се всеки има право да бъде доволен или недоволен но ти май вече прекал€ваш,прочетох ти всички постове,в които пишеш едно и също,конкретизирай се мол€.
» аз така направих.ѕрочетох публикациите й. јми т€ в други теми май не пише newsm78.
meza по€сни поне какво ти е било състо€нието, как те е лекувала въпросната докторка и как ти е повли€ло това.√рамотни сме ще преценим Peace
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 755
¬ събота се вид€х с докторката.—трахотна жена!¬дъхна ми много положителна енерги€ и вече съм убедена, че ще успе€ да забремене€  Praynig
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
милимомичета,не съм никаква нело€лна конкуренци€.написах мнението си съвсем добронамерено.аз се доверих на д-р кат€ тодорова ,а т€ ми нанесе вреда.това е.мисл€ че форума е за това, зада сиизказваме мнени€та по избраната тема и всеки, който желае да ги чете.исках само да ви предпаз€ от грешки.

"Ќанесе ми вреда" ми звучи толкова абстрактно, пък и наистина не мога да си представ€ каква толкова фатална вреда може да ти е нанесла. ƒокато не се аргументираш, никой н€ма да те приеме насериозно.
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 423
ƒокато не се аргументираш, никой н€ма да те приеме насериозно.

 Peace
÷итирай


ћнени€: 1 316
не съм пристрастна към никое мнение, но човек единствено сам може да си нанесе вреда...
докторите съветват, предписват лекарства, но човек може да ги пие, може и да не ги пие, може да се довери или не, може да потърси други мнени€, ако е толкова мнителен...
»зобщо за взетите самосто€телно решени€ относно себе си, надали може да обвин€ваме когото и да е - зна€ че ем ного трудно да се следват докторски предписани€ - защото всеки дава различни мнени€, но тр€бва да слушаме и сърцето си, и ако нещо ни подсказва че се съмн€ваме и нещо не е както го чувстваме, ако тр€бва да се проверим при още 10 лекар€ преди да вземем решение.

ƒостатъчно информаци€ има вече навс€къде и ние можем да € почерпим и да се уведомим кое какви вреди може да нанас€ и сами да вземем решение дали да послушаме н€кой доктор или не?


»сках да ви попитам - хранителен режим или диети - с €дене и не€дене на определени неща подпомагат ли щитовидната жлеза?? ѕили ли сте билки?
¬ едно руско предаване прочетох за билката очеболец - била много добра - и помагала?!
ƒа сте чували нещо?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
’м , май имам да добав€м коментар за др “одорова. ўе тр€бва да продължа с негатива за съжаление.“а относно хормонално заместителната ми терапи€ , взех че частично € послушах.ѕриемах лекарствата по нейната схема месеца в който се вид€хме.–езултата е по ранно прокърв€ване с 5 дни. Mad ƒобре , че не € послушах да вдигна дозите на хормоните двойно  ooooh!  ой знае какви чудесии щ€ха сега да са ми на главата  #Crazy
÷итирай


ћнени€: 144
«дравейте, а каква терапи€ прилага д-р “одорова за понижаване на антителата? ƒали  е при всеки различно, мол€ да споделите .
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
ќбикновено Ћимфомиозот.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 54
не съм пристрастна към никое мнение, но човек единствено сам може да си нанесе вреда...
докторите съветват, предписват лекарства, но човек може да ги пие, може и да не ги пие, може да се довери или не, може да потърси други мнени€, ако е толкова мнителен...
»зобщо за взетите самосто€телно решени€ относно себе си, надали може да обвин€ваме когото и да е - зна€ че ем ного трудно да се следват докторски предписани€ - защото всеки дава различни мнени€, но тр€бва да слушаме и сърцето си, и ако нещо ни подсказва че се съмн€ваме и нещо не е както го чувстваме, ако тр€бва да се проверим при още 10 лекар€ преди да вземем решение.

ƒостатъчно информаци€ има вече навс€къде и ние можем да € почерпим и да се уведомим кое какви вреди може да нанас€ и сами да вземем решение дали да послушаме н€кой доктор или не?


»сках да ви попитам - хранителен режим или диети - с €дене и не€дене на определени неща подпомагат ли щитовидната жлеза?? ѕили ли сте билки?
¬ едно руско предаване прочетох за билката очеболец - била много добра - и помагала?!
ƒа сте чували нещо?
≈ тогава...аджиба...за какво са ми докторите-да ги слушам,следвам и изпълн€вам или за да не ги....???????
÷итирай


ћнени€: 1 316
е тва е тъпото.... най -добре да не се стига до болести... но се стига.... и оттам нататък... божа работа  - просто се молиш да ти улучат правилното за теб лечение и да ти хареса доктора, и търсиш докато намериш... лутане тва е

затова си живеем колкото и както можем, и да не се вманиачаваме в проблемите си, щото лошо...

“а за тези хормони - при мен в момента при изследвани€ преди 20тина дни - имам “—’ 1,44 - което било идеално, ћј“ и “ј“ са ниски - в долните граници - примерно ако горната беше 30 или 40 мойте са 10. Ќещо такова. “.е. добре са. » само ‘“ 3 и ‘“ 4 са на горните - ама точно на числата на горните граници.

» се чуд€ за 1 месец могат ли да се измен€т всички хормони? Ќе е ли хубаво да пусна само ‘“3 и ‘“4 преди прегледа ми декември месец? ƒругите от нормални стойности може ли за 1 месец да станат ненормални, при положение че живе€ по същи€ начин и в момента н€мам никакво лечение.

÷итирай


ћнени€: 18
¬ече не зна€ тр€бва ли  или не тр€бва да в€рваме на докторите.јз пов€рвах на д-р  ат€ “одорова и много, много сгреших.ѕри определени стойности на хормоните на щитовидната жлеза, т€ каза че се налага лечение.ƒобре, но след това нещата не само не се подобриха ами изключително много се влошиха.Ќа въпрос към не€ по принцип при първоначалното състо€ние на хормоните налага ли се лечение ,т€ отговар€ че не е необходимо и не иска да € занимаваме с грешките на други доктори.ћоже ли да се довер€ повече на този доктор?!
÷итирай


ћнени€: 1 316
можеш ли да по€сниш малко повече за хормоните - какви са били? за да разберем по добре?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
¬ече не зна€ тр€бва ли  или не тр€бва да в€рваме на докторите.јз пов€рвах на д-р  ат€ “одорова и много, много сгреших.ѕри определени стойности на хормоните на щитовидната жлеза, т€ каза че се налага лечение.ƒобре, но след това нещата не само не се подобриха ами изключително много се влошиха.Ќа въпрос към не€ по принцип при първоначалното състо€ние на хормоните налага ли се лечение ,т€ отговар€ че не е необходимо и не иска да € занимаваме с грешките на други доктори.ћоже ли да се довер€ повече на този доктор?!

Ѕез коментар! ooooh! “о невежеството ходи по хората... Rolling Eyes
÷итирай

Ѕургас, в едно прекрасно сърце.....

ћнени€: 227
ѕисала съм и преди тук, но сега ще напиша отново, ако не беше тази лекарка, н€маше да съм бременна в момента. »скрено и благодар€ за това, че е изключително великодушна, мила и внимателна към своите пациенти. ћоето мнение определено е положително. —игурна съм че ако се отвор€т подобни теми и за други лекари, винаги ще има хора, които да ги плю€т и такива, които да са им благодарни. Ѕезгрешни хора н€ма, един пациент се повли€ва от конкретни лекарства, друг не, просто така сме устроени като организми. ј избора всеки човек си го прави сам, аз ако не остана с добро впечатление от един лекар още на първата ни среща, повече не се в€свам при него  Peace

јз също б€х на терапи€ с Ћимфомиозот, който е хомеопатично средство за лечение. «а тези методи има безброй инфо в Ќета и аз си направих труда да го изчета, преди да започна да приемам лекарството. —ъветвам всички ако имат възможност да го прав€т, все пак да зна€т с какво се сблъскват и какво да очакват от това.

ј за невежеството, какво да кажа........ и аз мисл€ че е редно момичето поне да об€сни защо и е такова мнението, а не да влиза и да изсипва н€какво необосновано мнение  Peace
÷итирай


ћнени€: 1 316
ћеза, обоснови се наистина - разкажи подробно, тогава може и н€кой да те разбере, но наистина така предупреждаваш, без да се обосноваваш и нищо на никого не става €сно.
ќт поста ти не става €сно - ти втори€ път - по интернет или по телефон са € питала? и т€ е изказала обратно на първоначалното си мнение?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
«ащо се занимавате въобще, не виждате ли, че си имате работа с прост човек... Confused
÷итирай


ћнени€: 18
Ќ€ма никакво значение по какъв начин сме се свързали с докторката.¬ажното е ,че отговори ,че не се налага лечение при посочените стойности на хормоните.—ъщото ми отговориха и други еднокринолози,които питах.«а едно и също състо€ние на хормоните в един момент казва,че се налага лечение, а в друг, че не се налага.“ежко и горко на този, който ще носи последстви€та от нейните грешки.» сега нещо друго.јко наистина сте пациенти на д-р  ат€ “одорова, а не нейни рекламни агенти,тогава имайте уважение към всички мнени€ различни от вашите.—амо така ще си помогнем взаимно и на всички други,които пр€в€ват интерес към темата.Ќай-лесно е според изказвани€та да ви направ€ оценка на интелекта и възпитанието и да ви обид€.ћисл€, че не това ецелта на форума.∆ела€ на всички да решат проблемите си и да намер€т доктора, който да им помогне в това.
÷итирай


ћнени€: 671
¬ече не зна€ тр€бва ли  или не тр€бва да в€рваме на докторите.јз пов€рвах на д-р  ат€ “одорова и много, много сгреших.ѕри определени стойности на хормоните на щитовидната жлеза, т€ каза че се налага лечение.ƒобре, но след това нещата не само не се подобриха ами изключително много се влошиха.Ќа въпрос към не€ по принцип при първоначалното състо€ние на хормоните налага ли се лечение ,т€ отговар€ че не е необходимо и не иска да € занимаваме с грешките на други доктори.ћоже ли да се довер€ повече на този доктор?!

ќб€сни по-точно какво ти е било състо€нието- не казвам, че не си права, но сигурно знаеш, че много лесно се влиза от едната граница в другата, зависи от организма, а той как ще реагира никой лекар не може да знае.
÷итирай


ћнени€: 18
√ре√решката си е само мо€.—греших като пов€рвах на написаното по тази тема ,без да се усъмн€ нито за момент ,че това е реклама .—ъсто€нието на хормоните  е такова като на мо€ близка.“€ обаче ходи в кварталната клиника при ендокринолог, който н€ма сайт в интернет.«а нейна радост този доктор € наблюдава вече пета година,без лечение, защото не се налага.ѕрави и два пъти годишно изследване на хормоните и следи посоката на развитие на жлезата.јз обаче потърсих рекламираната докторка и си навлекох бел€та.«апръв път вид€х доктор,който още с влизането ти изписва лечение и то същото като на всички други пациенти.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
meza всички те помолихме н€колко пъти вече да об€сниш подробно за какво става въпрос и какъв е точно случа€ при теб.ќт твоите постове само се разбира че ти е навредила,че си била подведена и си сгрешила че си отишла при не€.ƒокато не разкажеш случа€ никой н€ма да те вземе насериозно.
÷итирай


ћнени€: 690
ћомичета не виждате ли ,че т€ повтар€ все едно и също защо въобще се занимавате? newsm78 Shocked
÷итирай


ћнени€: 18
ƒали ще ме вземете на сериозно или не ,това си е ваш проблем.¬ъв написаното от вас не прочетох какви са били вашите проблеми икак д-р  ат€ “одорова вие помогнала.«а това не см€там да ви пиша подробно и аз.ѕонеже лекарката твърди ,че лекува хашимото,нещо, което не съм нито чула, нито прочела в интернет до сега,веро€тно вие сте от излекуваните и за това е интересно да споделите.“ака всички ще разберат какво гол€мо постижение има докторката.¬се пак ’ашимото е забол€ване от ранга на рака ,—ѕ»Ќ и други автоимунни забол€вани€.—м€там дори ,че е необходима да се направ€т публикации за тези успехи в наши€ и чужди€ печат и в медиите.—поделете колко сте се излекували от ’ашимото с приема на селен и лимфомиозот.,и колко след приема на горепосочените средства са изпаднали в по-тежко състо€ние поради покачване на “ј“и ћј“ и влошаване на стойностите на хормоните.¬ъпросът  не е да се за€ждаме, а да говорим истината и да не подвеждаме други хора,които да страдат след това.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 3 190
Меза,никой не е казал,че се е излекувал от заболяването,а че благодарение на д-р Тодорова и лечението и,успява да контролира болестта.Тук има една потребителка-Кукувицата Мая-предполагам,че и тя ще се разпише,която именно благодарение на лечението,предписно от д-р Тодорова,успя да си свали МАТ от 3000 и нещо на 990!Имаше първоначално застой,но с упоритост и правилна дозировка започнаха да падат антителата.Има и много момичета,които отново благодарение на нея успяват да запазят така дългоочакваната си бременност.
÷итирай


ћнени€: 18
¬ъзможно е при н€кои пациенти ,лечението да има н€какъв временен положителен ефект, но според мен това еслучайност.“ъй като на всички се изписва едно исъщо лечение може при н€кои да има н€какво подобрение.Ќо защо не говорим за другите при които нейното лечение е нанесло гол€ма вреда.ѕрочетете ги внимателно и ще видите,че те са значителна част от всички нейни пациенти.«начи н€ма излекуван пациент от ’ашимото,но лекарката продължава да посреща пациентите с обещанието,че ще ги излекува от това забол€ване.ѕо мое мнение при не€ всичко се прави на случайност.ѕийте каквото ви предписвам ,пък каквото стане стане.¬секи грамотен доктор пресм€та и риска и го сподел€ с пациента, а най-добрите изчакват сами€ организъм да реши проблема си и чак тогава дестват.,когато това не е възможно.ј когато моментът е такъв това може да го реши абсолютно всеки  ендокринолог, не само д-р  ат€ “одорова.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 3 190
ћеза,не искам да спор€ с теб,всеки има право да изкаже мнението си и аз съм «ј това право.Ќо лично на мен д-р “одорова никога не ми е обещавала,че ще ми излекува ’ашимотото.
÷итирай


ћнени€: 18
Ќа теб може да не е обещавала,но други хора е увер€вала, че ще излекува от ’ашимото.√оворих с доктори имунолози, които см€тат ,че засилването на имунната система при ’ашимото,води до влошаване на състо€нието на пациентите,поради автоимунни€ характер на забол€ването.“ака че приложението на селенапродължително време е по-скоро вредно ,отколкото полезно.»ма една поговорка"Ќе ходи с гол€ма кошница на прехвалени €годи".“очно това се случи в мо€ случай.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
Ќо лично на мен д-р “одорова никога не ми е обещавала,че ще ми излекува ’ашимотото.
» на мен, но пък ми е обещавала че с подход€ща терапи€ ще овладеем положението и неискам да защитавам или да упреквам но след прием на лекарствата предписани ми от не€ и направените контролни изследвани€,всичко влезе в норма и сега ми остава само да подържам тези стойности.

ћеза пожелавам ти да намериш тво€т лекар с който да постигнеш хубави резултати и да си доволна и нека запзим добри€т тон на общуване,ок?
÷итирай


ћнени€: 671
Meza,  за да ти пов€рваме и за да си полезна направи, мол€ те, следното:

Ќапиши си резултатите преди “одорова, след това какво точно ти е било лечението и резултатите след лечението.ѕредполагам, че си пазиш всички изследвани€.
ј относно това, че на всички предписва едно и също-неизбежно е. ’ормоналните забол€вани€ почти винаги се лекуват само с 1 възможно лекарство.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ƒали ще ме вземете на сериозно или не ,това си е ваш проблем.¬ъв написаното от вас не прочетох какви са били вашите проблеми икак д-р  ат€ “одорова вие помогнала.«а това не см€там да ви пиша подробно и аз.ѕонеже лекарката твърди ,че лекува хашимото,нещо, което не съм нито чула, нито прочела в интернет до сега,веро€тно вие сте от излекуваните и за това е интересно да споделите.“ака всички ще разберат какво гол€мо постижение има докторката.¬се пак ’ашимото е забол€ване от ранга на рака ,—ѕ»Ќ и други автоимунни забол€вани€.—м€там дори ,че е необходима да се направ€т публикации за тези успехи в наши€ и чужди€ печат и в медиите.—поделете колко сте се излекували от ’ашимото с приема на селен и лимфомиозот.,и колко след приема на горепосочените средства са изпаднали в по-тежко състо€ние поради покачване на “ј“и ћј“ и влошаване на стойностите на хормоните.¬ъпросът  не е да се за€ждаме, а да говорим истината и да не подвеждаме други хора,които да страдат след това.

 35 hahaha 35 hahaha 35

Ћелеее, на глас се сме€ в нас... ћомиче, вземи се у ръце! Ќещо много тежко приемаш нещата, ’ашимото било болест от ранга на рака и —ѕ»Ќ-а...  35 Ѕе ти не си много със света...

ѕърво никой не твърди, че “одорова „”ƒќ“¬ќ–Ќќ го е изцерила от ’ашимото, единственото, което тази жена прави, е да контролира болестта, което се случва с много болести - аз лично си имам 2-3 хронични забол€вани€ и не съм на умирачка! hahaha

ћо€т случай е следни€т: забремен€х, откриха ми високо TSH, “одорова ми изписа ≈утирокс, Ћимфомиосот и селен и TSH-то ми влезе в норма, нещо »« Ћё„»“≈ЋЌќ важно по време на бременност! јко ти не желаеш да се лекуваш, никой не те кара, но аз не искам детето ми да се роди идиотче заради липсата на хормони.

“одорова направи ƒќ—“ј още неща за мен. ќсвен че ми вдъхна неверо€тно много надежда и позитивизъм, т€ направи всичко да ме предпази от аборт: изследва ми Ќ  клетките, предприехме лечение за високите стойности и след две вливани€ на »нтралипид Ќ  клетките също вл€зоха в норма. ќў≈: имам поликистозни €йчници и т€ ми предписа веднага ”трогестан, който е за задържане на плода. ќще: следи ми захарта, защото имам инсулинова резистентност и риск от гестационен диабет.

¬сичките ми стойности са в норма благодарение на не€. Ќо не това е върпосът. ¬ъпросът е, че е единствени€т сърдечен и искрено загрижен лекар, когото съм срещала. ј това наистина е –яƒ ќ—“.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
¬ъзможно е при н€кои пациенти ,лечението да има н€какъв временен положителен ефект, но според мен това еслучайност.“ъй като на всички се изписва едно исъщо лечение може при н€кои да има н€какво подобрение.Ќо защо не говорим за другите при които нейното лечение е нанесло гол€ма вреда.ѕрочетете ги внимателно и ще видите,че те са значителна част от всички нейни пациенти.«начи н€ма излекуван пациент от ’ашимото,но лекарката продължава да посреща пациентите с обещанието,че ще ги излекува от това забол€ване.ѕо мое мнение при не€ всичко се прави на случайност.ѕийте каквото ви предписвам ,пък каквото стане стане.¬секи грамотен доктор пресм€та и риска и го сподел€ с пациента, а най-добрите изчакват сами€ организъм да реши проблема си и чак тогава дестват.,когато това не е възможно.ј когато моментът е такъв това може да го реши абсолютно всеки  ендокринолог, не само д-р  ат€ “одорова.

јз не съм вид€ла повече от двама човека, които са недоволни от не€. ћога да ти кажа, че т€ ми предписа адски малко ≈утирокс в началото именно защото не искаше да ми натоварва организма. ƒозата се увеличи в съответствие с резултатите. “€ винаги се съобразаваше с това какви са ми стойностите на TSH и чак тогава промен€ше дозата. Ќ≈ —Џћ —Џ√Ћј—Ќј, че дозировката, ко€то предписва, е случайна. ¬инаги се съобраз€ва с индивидуалните стойности.

» пак не разбрахме,  ј ¬ќ “ќ„Ќќ —≈ ≈ —Ћ”„»Ћќ — “≈Ѕ —Ћ≈ƒ Ќ≈…Ќќ“ќ Ќ≈ѕ–ј¬»ЋЌќ Ћ≈„≈Ќ»≈? ”ƒј– Ћ» ѕќЋ”„»? “»–ќ»ƒЌј Ѕ”–я Ћ» ѕќЋ”„»?  ачиха ти се стойностите?! ѕросто не си представ€м по какъв начин може да ти навреди лечението й.  олко ти е TSH?  олко ≈утирокс пи?  акви б€ха ужасните последици?........ Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
÷итирай

в сърцето на един мъж...

ћнени€: 3 960
ѕостарах се да изчета ц€лата тема, тъй като името на ћеза го намерих на н€колко места в други теми. ≈, н€ма такъв човек, честно ooooh!  огато един човек обвин€ва друг, най-малкото е длъжен да напише какво е престъплението му. ƒо тук не вид€х никъде аргументи за вредата, ко€то е нанесла д-р “одорова. јз н€ма да говор€ колко е добра или велика, за мен т€ е нещо специално, защото благодарение на не€ все още имам бебе и се бор€ да го запаз€.
ѕо въпроса за ’ашимотото - никой не ми е обещал да ми го излекува - нито български лекар, нито немски. ƒа не говорим, че немската лекарка, без да ми е вид€ла стойностите на хормоните искаше да увеличи дозата на ≈утирокса, предписан от д-р “одорова, нещо, на което не се съгласих. „овек прави информиран избор как да протече лечението му. јз направих такъв - предписано ми беше лечение със —елен, јспирин, ≈утирокс и Ћимфомиозот. јз избрах да не пи€ хомеопатичното лекарство. «а сметка на това, с останалите антителата ми и “—’ паднаха в рамките на 1 месец драстично и това ми позволи да задържа бебето си. ќсвен всичко друго, благодарение на нейните препоръки, изследвах антитела и Ќ  клетки и след вливане на »нтралипид и »муновенин всичко е наред при мен.
“ук в √ермани€ нито един лекар не си позволи да оспори мнението на д-р “одорова и да каже - вие се лекувате грешно. ƒаже след контролите ми оставиха същите дози, които т€ ми е изписала. ƒа не говорим, че ми об€сниха, че това е едно от най-адекватно водените лечени€, които са виждали. ћисл€, че от това по-гол€мо признание н€ма.
¬секи може да плюе колкото си иска по лекарите, които не са му помогнали, но поне да по€сни защо го прави и каква е причината за това. Ќе да хвърл€ голи обвинени€. Ќай-малкото добри€ тон и етикета го изисква.
ѕ.—. јко на н€кой му се чете на английски - ето това е един много хубав сайт за тези проблеми. ƒори американците лекуват със същите лекарства, така че н€ма много избор на пазара как точно да се лекува това автоимунно забол€ване. јко си загрижен за себе си, то тук може да намериш много отговори на въпроси, които те вълнуват.
http://thyroid.about.com/
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 423
ћеза хашимото не се лекува мила, а и н€ма нищо общо със спина и т.н. това е смешно.
’одила съм при много ендокринолози всички вдигаха ръце #Crazy с мен. ‘акта че антителата (мат) от 3380 ми паднаха на 990 според мен е гол€мо постижение след лечението на “одорова, малко е крайна но си разбира от работата. ≈ее качих 15-20 килца нооо бебо е по важен.
”спех ти жела€ Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
јбе хубаво нападате ћеза , но се чуд€ защо никой не коментира моите мнени€ - те са само две по темата и са доста красноречиви  Mr. Green
ѕак ще се повтор€ - влизам на консултаци€ др “одорова ме поглежда - с просто око и казва - "вие имате проблем със щитовидната - ей ви тук една хомеопатийка да се лекувате" ѕосле се прегледахме с видеозон и имам 4 снимки от него , но без коментар.¬еднага след консулта с не€ пуснах хормонки и те са в чудни граници .—поред вас след като хормоните са в норма имам ли проблем със щитовидната и тр€бва ли да се тров€ с още лекове па били те и хомеопати€.¬тората издънка на др “одорова беше като реши да ми завиши дозите на хормонално заместителната терапи€ двойно  #2gunfire ¬ие всички знаете колко е опасно да се приемат хормони още повече когато се пи€т продължително.јз приемам хормонални препарати от 94-та година всеки месец.“а за мой щур късмет само завърших месеца по нейната схема и резултата е : 5 дни по ранно прокърв€ване + 10 дневен цикъл  #Cussing out  акво ли пък щеше да стане ако б€х вдигнала естрофема от 2 мг първите десет дни на 4мг и след това продължа да го приемам до 28-ми€ ден по 2мг?????’айде хвърлила съм ви ръкавицата и очаквам комантар щото е много лесно да нападаш н€кой , но да си затвар€ш очите пред €вни грешки на един прехвален лекар е меко казано глупост.Ќа всички ви е изписван този Ћимфомизот - на мен също!!!! ое щ€хме да лекуваме с него???

ѕротивопоказани€:

ѕри забол€вани€ на щитовидната жлеза преди употреба да се направи консултаци€ с лекар. —връхчувствителност към н€ко€ от съставките на продукта.
јз се чуд€ след като в листовката на продукта има такова предупреждение , как се изписва - дори без резултати от изследвани€????
« ѕоследна редакци€: ср, 26 ное 2008, 09:12 от marinex »
÷итирай

в сърцето на един мъж...

ћнени€: 3 960
ћаринекс, никой не казва, че лекарите са безгрешни. ѕри теб не е имало смисъл от лечение, защото хормоните са добре. Ќо пък хайде сега да не € разпъваме на кръст, защото при двама пациенти не е усп€ла с лечение или не е имало за какво да лекува.
јз написах по-горе - не пожелах изобщо да пи€ хомеопатичното лекарство. ѕросто прецених, че н€мам нужда от него, даже и без да съм чела листовката. «а това е информираното съгласие на пациента.
ќсвен това ти об€сни какви проблеми си имала и защо при теб не е било правилно лечението. ј девойката само об€сн€ва колко е черна докторката и не казва защо. ≈то това е по-важното. Ќека об€сни какъв е проблема и защо € напада.
—ъгласна съм с теб - при теб не е имало нужда, има грешка. Ќо написах, че и при мен немската лекарка се опита да ми качи дозата без изследване. ’ормоналната терапи€ при ’ашимото е доста сложна матери€ и винаги може да се допусне грешка. ѕознавам човек, на който му смениха 4 или 5 пъти дозите, защото не б€ха правилните за него. ѕросто човек тр€бва да подходи малко по-рационално към нещата. Ќе в€рвам т€ да е първи€ лекар, с който си се сблъскала и не е имал правилен подход или лечение за теб?
¬инаги съм казвала, че от един лекар има доволни и недоволни пациенти - тези на които е помогнал, го боготвор€т, тези на които не е - викат осанна и разпни го. „овек пон€кога тр€бва да има м€рка, а ћеза н€ма такава, за жалост.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
√еа, според мен въпросната лекарка го кара на принципа - "проба - грешка".Ќе съм съгласна , че всички посетили € пациенти имат нужда от един и същ препарат .«апознах се подробно с методите на лечение на този лекар и съм доста изненадана.»зненадана съм също и от насто€телната покана на  доц.  онова да направ€ консултаци€ с гостуващата в този момент в ѕлевен др “одорова.ўе кажа какво мисл€ и какво забел€зах.»злиза “одорова и казва на администраторката в клиниката - н€мам повече пациенти за момента. ¬лизам при  онова и след 20 мин др “одорова се сдобива с още един пациент за който прегледа е 35лв.ƒоста пошло и тъпо.е дадох и една камара пари за да си успоко€ душата и да изследвам и хормоните на щитовидната , но майната му.¬ тази мелничка аз повече водица н€ма да нале€ - щото бързо ми се из€сни механизма на работа.—ега видиш ли имам мутаци€ неква си и тр€бвало да си запиша час при друга т€хна велика лекарка и да сип€ пак малко парици и там ------ еееееее да да ама не. Mr. Green
÷итирай

в сърцето на един мъж...

ћнени€: 3 960
ћаринекс, ще ти кажа аз как се почувствах след първи€ преглед - изненадана б€х, доста разочарована и реагирах почти по същи€ начин като теб - просто защото се оказах пред кабинета с още две мои много близки момичета, които имат същата диагноза като мен. ƒа, обаче след това си пуснах чинно хормоните, не там където ми казаха, а там където аз избрах и о, чудо, оказа се, че т€ е права. ѕотвърди го и друг лекар, който пов€рвай ми, никак не € харесва и см€та, че не е добър специалист. «апочнах лечението след като доста обстойно порових из нета, попрочетох /признавам, това ми е навик от лечение на стерилитета/ и чак тогава почнах да се лекувам. Ќаправих си консултаци€ с независим лекар, дето н€ма нищо общо с “одорова, но пък се занимава с ендокринологи€, е пов€рвай ми, той също ми об€сни, че н€ма друг тип лечение за това. ќсвен всичко друго, направих тук консултаци€ - е, пов€рвай ми, лекарката тук не ми каза нищо по-различно. ј тук не давам и стотинка за лечението или за прегледите - всичко ми се покрива от осигуровките. “ака че имам причини да се довер€ на лечението й.
¬ момента съм на кръстопът, защото прокървих, лежах за задържане и ми спр€ха аспирина. Ќе съм се съобразила с мнението й, чакам си консултаци€та тук. “очно защото не съм сигурна, кое работи в момента. «нам само, че е факт, че благодарение на т€хната терапи€, аз все още съм бременна и мо€та бременност се развива почти идеално.  оето за мен е повече от успех, защото предишната завърши в 14та седмица, без никой да ми каже какво точно се случи и защо... ј това, пов€рвай ми повече боли от недоверието или парите, който съм дала...
÷итирай


ћнени€: 690
ћаринекс не разбирам ,нападате  лечението на  онова и “одорова ли?ј ми незнам аз като гледам колко са успели при т€х не виждам други лекари така да се коментира т€хната ус певаемост ? Peace bouquet
÷итирай


ћнени€: 4 358
“о хубаво ама аз не разбрах защо така на ћаринекс са и изписани лекарства без да има нужда от т€х.јко това не е странно не знам какво е #Crazy.
 ак така ще пиеш нещо което не ти тр€бва и н€маш нужда от него не разбрах само.
ќсвен пък ћаринекс резултатите ти от хормоните да не са точни newsm78.
≈дин път ли ги прави.
јко се окаже така - леле ми т€ гол€м факир тази докторка- като ренген направо.
јз всичко изчетох по темата. ƒо поста на ћаринекс и €з б€х убедена че ћеза се за€жда.
—ега вече не знам какво да мисл€  newsm78
¬се пак ћеза очакваме да повдигнеш завесата на тази мистери€ - какво по точно си недоволна от лекарката.
ћного се радвам за момичетата който са успели  и очакват своите рожби Hug.ѕожелавам на всички скоро подобно щастие - с помоща на този или друг лекар.
÷итирай

до морето

ћнени€: 494
ћного мислих дали да се включа и аз по темата...но тъй като знам колко тежък и труден е път€т към постигане на всеобщата ни мечта да станем майки реших, че просто ще сподел€ сво€ личен опит от срещата ми с д-р “одорова. ўе се постара€ да изложа фактите и се над€вам да не вкаравам емоции, защото наистина не мисл€, че е полезно.
¬ 2007 година, м. юли след неуспешна инсеминаци€ решихме да направим консулт с доц.  онова и д-р “одорова в клиниката в ѕлевен. Ќ€ма да описвам консултаци€та с  онова, а само с “одорова.
јз съм с ’ашимото, леко завишен пролактин и поликистоза. Ќа ехографски€ преглед лекарката вид€ възел на жлезата, аз се изумих, защото забол€ването ми е от близо 5 години и през месец посещавам ендокринологът си в мо€ град, който се ползва също с добра репутаци€. ћесец преди въпросни€ преглед си б€х правила ехографи€ при доц ’ритозов, имам ехографии при д-р ƒеведжиева на които не се виждат никакви възли. ј в м. юли имах - реших, че сигурно е от стимулаци€та за инсето. ¬ същото време д-р “одорова ми изписа —иофор без да ми е правено изследване за инсулинова резистентност, също така селен и аспирин протект. ƒозите на ѕропицила/за щитовиднта жлеза/ въобще не ми ги промени. ¬ последствие при консултаци€ с друг много известен специалист се оказа, че наистина н€мам никакъв възел на жлезата, а това били специфични тъмни петна по жлезата, които били белег на забол€ването. ’ормоните ми б€ха достигнали до почти абсолютната нула и разбира се се оказа, че тр€бва да се коригира сериозно дозата на ѕропицила. Ѕеше ми спр€н —иофора, на основата на изследвани€.
“ова беше при мен. Ќ€ма да коментирам парите, надеждата с ко€то отидох в ѕлевен, разочарованието което последва. Ќека сподел€ме мнени€та си за лекарите, но по-добре е да не фаворизираме никой от т€х. јз не мога да си позвол€ да каже нещо лошо за д-р “одорова, т€ не Ѕог за да реши проблемите на всички. Ќикой не е накаран на сила да посети даден лекар, но ако има мнени€ като това на ћеза, ћеринекс и моето мисл€, че хората ще могат да имат по-правдоподобни очаквани€. ѕожелавам късмет на всички и много бебета!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
Ѕъни , за толкова години борба и ходене по мъките , кой както ме види първо за ши€та ме хваща  Laughing Laughingта съм сигурна , че хормоните са ми в норма , а и както казах на диагноза поставена с просто око не в€рвам  Mr. Green  азах , че лекарката работи на принципа проба грешка и държа на казаното  Laughing
÷итирай


ћнени€: 671
Duska,  а не мислиш ли,4е визелът може да се е смалил от лекарствата?
Marinex,  при мен се получи следното : хормони в норма, но увеличена щитовидна жлеза. Ќе взимах тироксин и в следствие получих възли. «атова в такива случаи изписват хормоните - за да не се увеличава жлезата допълнително.
÷итирай


ћнени€: 1 316
ћол€ ви, споделете от кои други доктори сте доволни, след като толкова сте се напатили и находили по доктори. ѕомогнете на тези, които тепърва почваме да се лутаме в тази област.

»мам час за д-р “одорова на 11 дек. ўе сподел€ после как е минало. »мам едно наум преди да приемам каквито и да е лекарства ще проучвам. Ќо бих искала да ми препоръчате къде още бих могла да отида? Hug Praynig
÷итирай

—офи€

ћнени€: 574
 Collibri  отиди в ≈ндокринологи€та. јз там ход€ при Ќачев и за да не е само спам ще каза и мнението си за “одорова. ¬чера б€х при не€.Ќ€каква лудница е буквално, часаве не се спазват, така че имай търпение. Ќаистина е много симпатична и мила, обаче май предписва на всички едно и също, независимо от вида и степента на проблема. “ака че и аз като теб проучвам, консултирам се и с други лекари, прав€ сво€ информиран избор. ћежду другото б€хме заедно в отчетни, ако си спомн€ш, така че дано скоро пак се засечем там  Hug
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 392
ћариана,
мол€ те да дадеш координати на д-р Ќачев, ако има частен прием го предпочитам. » ако е удобно да кажеш къде и кога са му приемните дни.

Ѕлагодар€ предварително!
÷итирай


ћнени€: 690
√алка ти защо предпочиташ вече други лекари нали беше доволна от “одорова? newsm78
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 392
¬еси2,
нещо не си разбрала. Ќе предпочитам други, а и н€ма нищо лошо, което да кажа за д-р “одорова. “€ продължава да си е мо€ лекар. ѕросто в медицината винаги е хубаво да имаш т.н. "second opinion". ќще повече, че ендрокринологи€та е много финна матери€. ѕосъветвах се с при€тели лекари и те ми казаха просто за информаци€ да потърс€ второ мнение - предполагам, че предписани€та на д-р “одорова ще се потвърд€т. » ако е така ще ход€ само и единствено при не€. “€ преди всичко е „овек, на който му пука за нашите бремености. ѕоне аз така съм € усетила.
Ќе разбирам провокаци€та ти и насмешката...... “ук сме за да обмен€ме информаци€ нали? ј и кой какво прави в крайна сметка си е негова лична работа.
÷итирай


ћнени€: 184
ћариана,
мол€ те да дадеш координати на д-р Ќачев, ако има частен прием го предпочитам. » ако е удобно да кажеш къде и кога са му приемните дни.

Ѕлагодар€ предварително!


√алка,


отговар€м вместо ћариана. ƒ-р Ќачев преглежда в клиниката на д-р ¬ладимиров, телефоните  можеш да намериш тук - www.ivf.bg. Ќе е нужно да си пациентка на клиниката, за да си запишеш час при д-р Ќачев - просто се обаждаш и си записваш час. » аз съм пациентка на д-р “одорова, но от опит си знам - винаги търс€ второ мнение. Ќищо лошо н€ма в това. —амо веднъж в живота си не го направих и сега се бор€ с последстви€та от това. јко мога да ти помогно с още инфо - насреща съм.

лек ден 
÷итирай


ћнени€: 1 316
_мариана - в отчетната за €нуари 2009 ли сме се засекли?
ƒано наистина скоро ни се усмихне щастието!
ўе отида на 11 при “одорова и ще сподел€  Very Happy. »наче досега съм ходила именно при Ќачев, но не в клиниката на ¬ладимиров, а директно в ендокринологи€та. ќбадих му се по мобилни€ и отидох направо пред ехографски€ кабинет, - той приема и там. √леда ме на ехограф и ми каза мнението си.
«асега по неговите препоръки мога да изчакам 6 месеца и да следим размера на възлите. «асега хормоните са ми добре, поради което той не ми предписа никакво лечение.
»наче препоръчва операци€. Ќо тъй като жела€ бременност, не се препоръчва операци€та преди това.
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 392
¬аси  Hug! “и ходила ли си при д-р Ќачев и какви са ти впечатлени€та? “ой и д-р “одорова на едно и също мнение ли са относно тво€ проблем?

 олибри, успех!
÷итирай


ћнени€: 184
¬аси  Hug! “и ходила ли си при д-р Ќачев и какви са ти впечатлени€та? “ой и д-р “одорова на едно и също мнение ли са относно тво€ проблем?

 олибри, успех!

√алка,

съвсем в началато, миналата година по това време, първо отидох при д-р “одорова -  имах лека хиперфункци€ на жлезата,(TSH - 0.26, FT4 -22, “ј“ и ћј“ в норма), на база на тези изследвани€ и ехографски преглед на жлезата д- “одорова ми назначи по 1 т. пропицил, селен и аспирин протект, по-късно включихме и лимфомиозо, но FT4 пак скочи на горна граница и го спр€хме. “очно тогава посетих и д-р Ќачев за второ мнение - той потвърди всичко, което и “одорова каза след ехографи€та на жлезата, с тази разлика ,че според него мога да мина и без таблетката пропицил. јз обаче б€х вече с два аборта и планувах втора бременност и реших, че е добре да подържам хормоните в норма. ќще повече, че вече беше л€то и понас€х жегите доста зле - сърцебиене, потене, капене на косата. » така до ден днешен съм си пациента на д-р “одорова - слава богу нещата се нормализираха, вече всички хормони са в норма и се над€вам след н€кой и друг месец да започна полека-лека да спирам пропицила. Ѕременост още н€ма, но си имам други проблеми, с които тр€бва да се справ€ преди това.
÷итирай


ћнени€: 690
√алка извин€вай, ако съм те обидила не е било нарочно ,пък и не см€там ,че е лошо да питаш в крайна сметка, май ти не си ме разбрала?  ѕросто исках да те попитам да не би вече да не си доволна от “одорова  защото има и оплаквани€ от не€ просто събирам инфо това лошо ли е ?Hugѕоздрави
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 090
јз също съм посещавала д-р “одорова .» на мен ми изписа хомеопатичното лекарство , за а понижи ст-стите на антителата ми без да ми пусне обаче изследване за т€х  newsm78 “ака и не го пих , след инфо , което попрочетох за него  Thinking
√леда ме на ехограф и потвърди забол€ването ми .
≈ндокриноложката , при ко€то съм диспанзеризирана следеше бремеността ми и ми предписваше лечение -адекватно , защото слава Ѕогу детето ми е живо и здраво .
»скам да кажа че д-р “одорова повърди лечнието на д-р √анчева и аз изл€зох със спокойно сърце от кабинета и  Smile
—ега продължавам да съм пациент на д- р ганчева и и имам доверие.
ƒано да е оправдано  Praynig
÷итирай


ћнени€: 1 316
а можеш ли дададеш координати на д-р √анчева и да разкажеш малко повече за не€ - просто искам да имам повече препоръчани ендокринолози, в случай че се наложи да търс€ повече мнени€!

ћожете ли да ми разакжете повече за нашите проблеми с щитовидната жлеза и рисковете при бременност?

јз имах един аборт тази година мисед - през юни - още не знаех за жлезата си и възлите. ¬ъзможно ли е да е имало връзка?
ѕри мен “—’ е 1,44, а ‘“3 и ‘“4 са почти точно числата на горната граница. ¬ли€€т ли те при забремен€ване и евентуално при бременност? Ќеобходимо ли е да се корегират преди това?

ћол€, ще ви бъда благодарна, ако знаете нещо и го споделите  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 090
Collibri звъниш в 14-та поликлиника на регистратурата и оттам ще те свържат с докторката .—амо в ср€да работи след об€д .тел. е 9523775.
“ова , което знам е че високите антитела не пречат да износиш бебето , но хормоните , който ми следи докторката са два FT4 и TSH . Ќай добре е да се консултираш и да разпиташ доктор подробно .
”спех!
ѕ.—. ѕиши ми после на лични , стискам палци !  Hug
÷итирай


ћнени€: 1 316
момичета, изненадка - 2 месеца след първото изследване, днес самоволно пуснах второ.

–езултатите са по-ниски хормони, отпреди два месеца....
Ѕез нищо да промен€м в живота си, нито да пи€ каквито и да е лекарства - е, пром€ната е, че се опитвам да не се стресирам толкова... не знам дали е възможно да вли€е - как мислите - от какво зависи пром€ната в стойностите на ‘“3, ‘“4, “—’? «ависи ли от цикъл, напрежение?!? ’рана?!

«начи
ѕреди 2 месеца - “—’ - 1,44
—ега                            - 1,28


ѕреди 2 месеца - ‘“4 - 16,69 - /при горна граница 17/
—ега                            - 16,23

ѕреди 2 месеца - ‘“3 - 4,4 /при горна граница 4,4, а долна -2/
—ега                             - 3,7

“.е. всички стойности са се понамалили, като най-фрапиращо е ‘“3 - като намаление - средната стойност в референтни€ диапазон е 3,2, а мойто е 3,7 - намалило се е със 7 стотни! което ми се вижда много - без да прав€ нищо.

ћожете ли да разкажете повече - от какво завис€т стойностите на тези хормони???
и двете изследвани€ са правени горе долу по средата на цикъла.

÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
јз знам, че хормоните се вли€€т от сезона, това е...

ћежду другото, тези неща са по-скоро за тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339598.285
÷итирай


ћнени€: 1 316
ћерси за препратката  Very Happy, не б€х чела тази тема.
Ќо сезонът вли€е в обратна посока - до това което прочетох - т.е. зимата се покачва “—’ - а моето сега, при по студеното време е паднало малко... интересно  Very Happy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 574
¬иж и тези
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351536.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319634.0
«ащото тук се пита за мнението ни за д-р “одорова  Peace
÷итирай


ћнени€: 4 700
Collibri , не е по темата, но теzи нива на хормоните не би тр€бвало да са причина zа аборт. »zследвала ли си “ј“ и ћј“? Ќаправи го ўом имаЎ проблем с ўитовидната. 
÷итирай


ћнени€: 1 316
последно само да отговор€
“ат и ћат са ми в норма - изследвах ги преди 2 месеца
“ј“   10 lU/ml    0-115               
ћј“   11,12lU/ml   0-34   

а по темата - днес съм на преглед следоб€д
знаете ли адреса на частни€ кабинет ? после ще се отчета  Hug            
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
ул.ѕенчо —лавейков 18 -"Ћекарски кабинети".”спех Smile
÷итирай


ћнени€: 1 316
днес ми беше първи€ преглед. ћнението ми е, че се държи много професионално. ќгледа всичките ми досегашни изследвани€, дори тези, които са от преди 5 години, отпреди раждането на дъщер€ ми. ќгледа възела и щитовидната много добре. ѕраща ме на още изследвани€ -
-обремен€ване с глюкоза
-тиреоглобулин
-генетични
-имунологични /заради мисед аборта/ и ще се видим пак, да тълкува резултатите и да решим  - каза - въпросът е дали възелът тр€бва да се оперира преди бременност или може да се допусне бременност - възелът е стар и гол€м.
јз съм доволна, че ми назначава изследвани€, защото те дават €сна картина за всичко.
или поне про€сн€ват мъглата...


 ато първо впечатление - добро и професионално! Smile
»зписа ми хомеопатично лимфомиозот - да го пи€ 20 дни. »мате ли наблюдени€ за това лекарство и какви?
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
»зписа ми хомеопатично лимфомиозот - да го пи€ 20 дни. »мате ли наблюдени€ за това лекарство и какви?
Ћимфомиозотът ми действа много добре. ¬еднага ми падна “—’! —транични ефекти при мен н€ма.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
» при мен н€ма, освен мързелът ми да го пи€ 3 пъти преди €дене! ¬инаги забрав€м!
÷итирай


ћнени€: 1 316
озадачи ме - че пише противопоказано при проблеми с  щитовидната жлеза. Ќе разбирам защо ни го дава д-р “одорова, но предполагам има все пак основание да го прави и знае защо го дава.
’ареса ми това, че прочетох, че лекува сливици, и разни такива лимфни възпалени€ - аз често боледувам от гърло. » току виж ми подобри този статус....

»наче го почнах. ƒано се сещам? »ма ли особености при взимането -  аз сипвам капките в лъжица и ги пи€ с 1 глътка вода.
» гледам преди и след т€х около 15тина минути да не поемам течности их рана.
«нам че хомеопатичните се вли€€т от това. » също знам че пастата за зъби, ментата, кафето, не тр€бва да се ползват при вземане на хомеопатични. Ќооо не в€рвам да мога да се лиша от т€х
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
јми, аз гледам да не €м 15-20 минути преди и след това, ама не винаги се получава! ooooh! Ќа мен “одорова ми об€сни, че е точно за щитовидната жлеза, нали има тироксин вътре... newsm78
÷итирай


ћнени€: 1 316
«наете ли за какво точно се изписва лимфомиозот?
Ќе разбирам. ћоите хормони са що годе в нормата, фт3 и фт4 са на горна граница. “ат и ћат са малки - в долните граници на нормата.


ами малко е странно това на листовката
не ми е много €сно
като е точно за щитовидната... защо описанието на листовката е тотално друго

помислих си, дали не го дава, да спаднат евентуалните отоци евентуално.... на щитовидната и да се понормализира функици€та й, че т€ да види реално дали има проблеми? „ак се замислих, като имам възли например, дали пък н€ма да се сви€т от това?  newsm78


ƒа не вземат да ми се разбърникат хормоните от този препарат? »ли е нещо за възлите?
ƒайте повече инфо или линкове за този препарат?
« ѕоследна редакци€: сб, 13 дек 2008, 17:31 от Collibri »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
Collibri споко,по принцип вс€ко момиче се шашка като прочете какво пише за Ћимфозиота в началото,аз също б€х като теб супер учудена,защо ми го е изписала като пише съвсем друго впоследствие от момичетата тук разбрах че н€ма грешка и че то дава добър ефект.ƒоколкото знам много добре влие на “—’ да влезе в граница но може и за още работи да има ефект от него,аз незнам при мен то до каква степен ми помогна защото “одорова ми изписа и ƒруги лекарства заедно с капките но е факт че за около месец и половина-два всичко влезе в норма и засега стойностите ми са ок.“ака че пии си ги и не го мисли това което пише на т€х. Smile
÷итирай

Ќ€къде в Ѕългари€

ћнени€: 1 036
ƒнес ходих при д-р  ат€ “одорова и т€ ми изписа Ћимфомиозот и ћетфодиаб.  аза ,че ще пи€ и —елен, но го н€маше в рецептата newsm78. Ќа ехографа ми каза,че имам микроскопични изменени€ на щитовидната жлеза. ’ормоните са ми в нормата и се чуд€ какво точно ще ми помогнат тези капки Thinking. јко н€кой има иде€, мол€ ви кажете за какво иде реч. ”жасно съм объркана #Crazy
÷итирай


ћнени€: 1 059
«дравейте момичета,
» аз съм пациентка на д-р “одорова.»зглежда ми много при€тен и заинтересован от нашите проблеми специалист.
ѕри мен откри проблеми с инсулина и тироид на ’ашимото при нормални стойности на TAT,MAT и TSH .“ј“,ћј“ -5 “SH- 2.7
«а инсулиновата резистентност проблема беше налице тъй като инсулина беше завишен след обремен€ване.
ƒаже съм доволна ,че го открих 5 месеца преди да започна инвитро процедура.
«а ’ашимото започнах да си задавам много въпроси и както galka реших да отида и на второ мнение при д-р Ќачев.
ƒ-р Ќачев отрече да имам ’ашимото и каза ,че имам ендемична гуша поради недостиг на йод.
¬ случа€ благодар€ на д-р “одорова за открити€ проблем с инсулина ,който поврежда качеството на €йцеклетките ,но винаги си имам едно наум ,че тр€бва да се провер€ват диагнозите дори и на най-големите светила .
’ора са нормално е да се допускат грешки.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 574
ќт прочетеното май “одорова изписва на всички едно и също независимо дали хормоните и антителата са ти в норма или не   Tired
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ќх, Ѕоже...  акво ƒ–”√ќ може да ти изпише? ’ашимото се лекува с ≈утирокс, н€ма друго! Ќо от не€ завис€т много други неща - каква доза ще ти предпише, ще ти даде ли нещо за антителата, ще види ли н€какви следи по жлезата... Ќамерете ми н€кой ендокринолог, който ще ви изпише нещо друго и ми се обадете... #Cussing out
÷итирай

—офи€

ћнени€: 574
ќх, боже, чети преди да критикуваш.  азах "независимо дали хормоните и антителата са ти в норма или не  "
» знам, че ’ашимото се лекува с еутирокс, имам в предвид, така универсалните за не€ лимфомиозот,селен, аспирин,вливани€.
» все пак темата е за мнението ни, така че не разбирам защо реагираш така  #Cussing out
÷итирай

—офи€

ћнени€: 645
ќт прочетеното май “одорова изписва на всички едно и също независимо дали хормоните и антителата са ти в норма или не   Tired

» аз съм на същото мнение. Sad
÷итирай


ћнени€: 1 059
ѕри мен д-р “одорова също изписа въпросното хомеопатично лекарство.≈ набутах се с 12 лева  Embarassed за лимфоци-ала бала.“ази покупка беше абсолютно първосигнална реакци€ след като ме стресна с ’ашимотото.ѕосле поразмислих и посетих Ќачев.
÷итирай

с/у ќколоћръс“ното

ћнени€: 17 932
ћного п/в тази "специалистка".  Mad
«а 2-3 дни, оставащи ми до секциото, ми назначи инсулинови инжекции. » "н€ма да е добре да родите в понеделник, но от вторник натам - може... »мате не зр€л плод"  (за сведение детето ми се роди 11 дни преди термин  с мерки 4150/54. ƒоста незр€ло, а?  Twisted Evil ≈ как да не й пусна по н€колко  #2gunfire #2gunfire
ћежду другото сред колегите си в ћј е доста недолюбвана и те също не € цен€т като професионалист. » с право.
÷итирай


ћнени€: 690
»нтересно всички ли които ходим при “одорова сме с ’ашимото и с изписани такива капки аз също ги пи€  Confused —тойностите ми на тсх , тат , мат ,са ми добре ,но съм с ’ашимото и с такива капки също? ooooh!
÷итирай

в сърцето на един мъж...

ћнени€: 3 960
ќф, абе хора, ’ашимото се лекува по един и същи начин, н€ма как да имате различни лекарства ooooh! –азлични са дозировките. ѕочетете малко, пообразовайте се, пък тогава се тръшкайте. Naughty
ѕо въпроса за д-р “одорова пак ще напиша - благодарение на не€ имам дъщер€ в момента, така че всеки сам си прави изводите.  олкото до това дали € обичат или не в ћј - въпрос на възпитание в Ѕългари€, ей това куца на лекарите. ƒали е професионалист или не - Ўани, лично ти не можеш да прецениш, защото не си на нейното ниво.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 645
јко питаш мен ’ашимотото изобщо и не се лекува. »маш ли го с теб ще си е за ц€л живот. ƒруг е въпросът дали по накакъв начин вли€е на жлезата или не. Ќа мен например др. доктор ми каза ,че да пускам “ј“ » ћј“ е напълно излишно, защото ’ашимотот е факт и тази антитела едни път шще са в нора , др. път не, но ’ашимотото н€ма да изчезне. ѕо важни са стойностите на “—’.
÷итирай


ћнени€: 184
ћного п/в тази "специалистка".  Mad
«а 2-3 дни, оставащи ми до секциото, ми назначи инсулинови инжекции. » "н€ма да е добре да родите в понеделник, но от вторник натам - може... »мате не зр€л плод"  (за сведение детето ми се роди 11 дни преди термин  с мерки 4150/54. ƒоста незр€ло, а?  Twisted Evil ≈ как да не й пусна по н€колко  #2gunfire #2gunfire
ћежду другото ъе доста недолюбвана и те също не € цен€т като професионалист. » с право.

факт е, че ƒ-р “одорова е помогнала на много жени с проблеми, но недоволни винаги ще има.  Ўани, а как д-р “одорова е направила такова изказване, при положение,че т€ не е гинеколог и не е могла да види бебето на видеозон. »ли ти нещо не си разбрала или си измисл€ш или .........не знам, но н€ма логика в думите ти . ј изказването ти  "всички колеги в ћј" е доста обощаващо - ти н€каква извадка от мнени€ ли имаш или си чула 1-2 и си правиш изводи от това.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 645
Ќе казвам ,че съм недоволна, но не ми харасва когато докторите ни карат на конвейр и по калъп.
 акто и не ми харасват всички модерни неща, които ни се прилагат като на опитни зайчета и са без доказан ефект  / тук не говор€ само за д-р “одорова /
÷итирай

—офи€

ћнени€: 574
ƒа, и аз знам ,че е ендокринолог, пък си позвол€ва да навлиза и в други области като гинекологи€ и имунологи€. „ела съм тук в бг.мама че си позвол€ва да изписва прогестеронови препарати като ƒуфастон, а на мен ми предписа вливани€ на имуновенин.
÷итирай


ћнени€: 453
ƒа допълн€, че на мо€ лист написа "ѕрепоръка за фраксипарин" ѕри положение, че н€мам тромбофили€ и в случа€ и аспирина ще помогне.  онова не ми го изписа, така че не см€там да слагам
÷итирай


ћнени€: 1 059
јз също съм доволна от д-р “одорова ,че ми откри проблема с инсулина.Ќе казвам нищо срещу не€, просто си провер€вам диагнозите и при други специалисти ако хормоните и антителата ми са в норма.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ќф, абе хора, ’ашимото се лекува по един и същи начин, н€ма как да имате различни лекарства ooooh! –азлични са дозировките. ѕочетете малко, пообразовайте се, пък тогава се тръшкайте. Naughty
ѕо въпроса за д-р “одорова пак ще напиша - благодарение на не€ имам дъщер€ в момента, така че всеки сам си прави изводите.  олкото до това дали € обичат или не в ћј - въпрос на възпитание в Ѕългари€, ей това куца на лекарите. ƒали е професионалист или не - Ўани, лично ти не можеш да прецениш, защото не си на нейното ниво.

 202uu

ѕо-добре н€ма как да го кажа! Ѕлагодарение на не€ и аз живот и здраве ще си имам бебче след по-малко от две седмици. (јмин, дай Ѕоже Praynig)
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
 newsm78«а  ’ашимото може ли да се говори при нормални антитела и “3 и “4 и “—’- 3.3
—лед прием на Ћимфомиозот “—’- 2.47
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
Ќе, това е хипотиреоидизъм. –азликата между ’ашимото и хипотиреоидизма е, че при ’ашимото има антитела и автоимунна активност, а при хипотиреоидизма - не.
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
Ќе че съм лекар, но и аз това четох, но “одорова се съмн€ваше , че имам ’ашимото  newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
Ќе че съм лекар, но и аз това четох, но “одорова се съмн€ваше , че имам ’ашимото  newsm78

ћоже да мисли, че преди е имало антитела или да е вид€ла н€какви следи по жлезата...
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 392
  √е€202uu
¬секи лекар е въпрос на личен избор.  ато не € харесвате “одорова, просто не ходете при не€. ¬инаги ще има доволни и недоволни пациенти.

”—пех на всички! 
÷итирай

с/у ќколоћръс“ното

ћнени€: 17 932
  Ўани, а как д-р “одорова е направила такова изказване, при положение,че т€ не е гинеколог и не е могла да види бебето на видеозон.

ами хј, де... “и ми кажи, ти € намираш за добър специалист. јз само казвам, как беше... ѕратиха ме от предродилно отделение за консулт при не€, по повод предсто€щото ми раждане... “я се изказа така, както съм го написала.  Tired
»наче за повече от 3 нейни колеги от ћј знам, които хич не € сефер€т за специалист.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 20
јз имам малък опит с д-р “одорова, само една среща в ћƒ за 10 минути (беше й много натоварен ден, въпреки това ме прие, наистина е отзивчива и загрижена).
Ќаистина по различни мнени€ на познати, били при не€, очаквах, че ще ми изпише стандартните лекарства и така и стана. Ќе знам доколко това лечение ми е необходимо, но бременна в 27 г.с с предишно мъртво раждане в 38 г.с се хваща за сламка. Ќ€мам тромбофилии, не съм правила изследване за ј‘— (направих го сега, чакам резултатите си).
Ќаправи ми впечатление различие в мнени€та относно аспирин протект - гинеколозите казват да се спре в 30 г.с (най-късно 32 г.с), а ендокринолозите - 1-2 седмици преди термин. ћного е объркващо!

»наче за повече от 3 нейни колеги от ћј знам, които хич не € сефер€т за специалист.
јз също имам такава инфо от двама лекари в ћƒ, не знам на какво се дължи тази негативна репутаци€ сред колегите й, като в същото време сред пациентите й €вно е по-скоро положителна.
÷итирай


ћнени€: 18
[/colЌе см€тах да се включвам сега по темата,но много от предишните мнени€ ме провокираха.»скрено съжал€вам,че д-р  ат€ “одорова продължава да изписва лечение на база изследвани€ направени преди месеци,изписва лечение при нормални изследвани€,изписва едни и същи лекарства на всички.ƒруги ендокренолози см€тат ,че подобно лечение не само ,че не лекува , а напротив може да доведе до сериозно объркване на цалата ендокринна система на човека за ц€л живот.—ъжал€вам наистина съжал€вам за очаквани€та и разочарованието, което са преживели много от момичетата.Ќо живота не свършва.»ма много други лекари,които ги н€ма във форумите,но биха могли да помогна наистина.Ќикой не тр€бва да се отказва.
÷итирай

в сърцето на един мъж...

ћнени€: 3 960
[/colЌе см€тах да се включвам сега по темата,но много от предишните мнени€ ме провокираха.»скрено съжал€вам,че д-р  ат€ “одорова продължава да изписва лечение на база изследвани€ направени преди месеци,изписва лечение при нормални изследвани€,изписва едни и същи лекарства на всички.ƒруги ендокренолози см€тат ,че подобно лечение не само ,че не лекува , а напротив може да доведе до сериозно объркване на цалата ендокринна система на човека за ц€л живот.—ъжал€вам наистина съжал€вам за очаквани€та и разочарованието, което са преживели много от момичетата.Ќо живота не свършва.»ма много други лекари,които ги н€ма във форумите,но биха могли да помогна наистина.Ќикой не тр€бва да се отказва.

јз съм в √ермани€ и на мен не са ми променили с нито едно легарство или милиграм лечението, което ми е предписала д-р “одорова. “ака че айде мол€ без необосновани мнени€ и без да се говори ей така без да има човек представа от нещата.
« ѕоследна редакци€: пн, 26 €ну 2009, 21:55 от Geia »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
meza, мила, разбрахме ти поантата.  ато не ти харесва “одорова, си намери друг ендокрнолог и остави жената на мира. Sick
÷итирай

—офи€

ћнени€: 20
ƒнес си взех изследвани€та за ј‘— - отрицателни са. ўе търс€ контакт да ми намал€т евентуално дозата от фраксито да не е ежедневно. Ќе знам редно ли е да се презастраховам изобщо с това лечение, като €вно не е €сна причината за спазъма в артери€та ми  newsm78.  «асега този спазъм не пречи на бебето, откъм вътрешната страна на матката кръвотока е перфектен, но отвън... “о пък се чуд€ и с какъв друг лекар бих могла да се консултирам (с каква специалност имам предвид) щом проблема при мен не е генетичен, не е имунологичен...
Ќ€кой ако има идеи, да помага
÷итирай

—офи€

ћнени€: 966
Ќе е задължително да имате тромбофили€ или антитела, за да се наложи да си биете фраксипарин.  огато има спазъм в артериите, то си се вижда на ƒоплера и в зависимост от степента се взимат съответни мерки.
јз б€х с тромбофили€, завишени Ќ  клетки, завишен инсулин (той прави кръвоносните съдове нееластични и това влошава кръвопотока). ¬ резултат на това през ц€лата бременост си биех фраксипарин, взимах аспирин протект, весел дуе, а последните два месеца си прекарах в болницата вливайки ми магнезий и пентоксифилин (и двете действат съдоразшир€ващо)! ѕлюс прием на 2 лекарства подкреп€не на кръвоносните съдове. ÷€лото това лечение беше подкрепено и съгласувано с гинеколозите на отделение "‘етален риск" на 10 етаж на ћƒ, където всъщност си лежах последните 2 месеца!
ћога да кажа, че лекарите се бореха като лъвове за мен, а д-р “одорова се качи да види в ста€та в критичен момент! “€ е много положителен човек с желание да помогне на всичките си пациенти и см€там, че в областта на ендокринологи€та по време на бременост е изключително компетентна! –аботата й с д-р  онова в областта на имунологи€та е много полезна, съмн€вам се, че предписва имунологично лечение (визирам вливани€та с »муновенин и »нтралипид) без консултаци€ с д-р  онова (поне при мен не беше такъв случа€т).

» още нещо, мнението на втори специалист е винаги желателно, аз съм го ползвала и предписаното ми лечение беше одобр€вано навс€къде, нищо че ми се налагаше да пи€ 12 лекарства  Crying or Very sad

¬ този смисъл реа1, при бременост винаги гинеколога тр€бва да е водещ, не ендокринолога! ўом кръвопотока е лош, това вреди на бебето, тъй като бебчетата се хран€т през кръвта, посъветвай се с гинеколог, но специалист по фетален риск. ¬ ћЅјЋ това са ƒимитрова, ƒимитров,  арагьозова, ћарков...., по другите болници не зна€. ѕри мен накра€ кръвопотока беше така лош, че се следеше на 3 дена. —лава богу всичко свърши благополучно!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 32
јз имам само положително мнение за не€ както като лекар, така и като човек... Ѕлагодарение на лечението й “ј“ и ћј“ ми вл€заха в норма... ¬инаги е била много мила и внимателна...
÷итирай


ћнени€: 18
ћомичета защо още никой не е известил  какво става с au-
tumnsphere.Ѕи тр€бвало вече да е родила.¬ъпреки нейните обиди към мен ,аз бих искала да € поздрав€ с щастливото събитие,ако вече е настъпило.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 3 190

autumnsphere  е родила,бебчето и стои на аватара да са живи и здрави Love
÷итирай

ѕерник

ћнени€: 150
ћомичета, включвам се тук с въпрос, тъй като не ми се пуска нова тема. —м€там да посет€ д-р “одорова за консултаци€ тъй като преди 3 години ми поставиха диагноза ’ашимото на базата на ехографска находка- дифузни изменени€, антитела в норма и горнограничен “—’ - 4 при норма до 4,5. ѕрез бременността се наложи да започна еутирокс, който приемах през ц€лата бременност и малко след това. Ќаскоро си направих контролно изследване на “—’ и резултатът ми е 3,4 при норма до 4,2. —трува ми се, че е висок, въпреки, че е в реф. гр. ѕри това положение дали се налага лечение?
÷итирай

B HONDA CIVIC

ћнени€: 2 423
 ристи ако целта ти е втора бременност “—’ тр€бва да е под 2.5.
јко ли не 3.4 е добре Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
«дравейте!
Ѕ€х при д-р  ат€ “одорова на преглед.  аза ми, че мога да си направ€ изследвани€та за “ј“, ћј“ и хормоните на щитовидната жлеза в центъра, където й е кабинета. ƒо сега съм правила тези изследвани€ в болницата по ендокринологи€. “ази лаборатори€ добра ли е? ¬ие къде си ги правите?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
«дравейте!
Ѕ€х при д-р  ат€ “одорова на преглед.  аза ми, че мога да си направ€ изследвани€та за “ј“, ћј“ и хормоните на щитовидната жлеза в центъра, където й е кабинета. ƒо сега съм правила тези изследвани€ в болницата по ендокринологи€. Ћаборатори€та, ко€то ми препоръчва д-р “одорова  добра ли е? ¬ие къде си ги правите?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
÷ибалаб. Smile
÷итирай


ћнени€: 1 059
јз съм доволна от не€ за проблем с инсулиновата резистентност,но даде нев€рна диагноза ,че имам хашимото при нормални антитела и хормони .“—’-1.83 “ј“-5 ћј“-10 —лед това отидох при д-р Ќачев от ≈ндокринологи€та,който отрче диагнозата с ултразвук , и каза че е ендемична гуша ,а не хашимото.
÷итирай

—евлиево

ћнени€: 149
—лучайно попаднах на темата.ѕросто не мога да се сдържа и да не напиша н€кой ред.¬ид€х че първите отговори по темата са само с положителни отзиви за не€,но като разгледах повече ,вид€х че има и такива които не са доволни от не€.¬€рно ,помогнала е на много хора да са щастливи.ћиналата година (мисл€ че беше октомври),е казала за мен че имам ’ашимото.Ќе ме е виждала,не ме е преглеждала,само на базата на резултатите от изследвани€та,които й ги занесоха само да погледне,докато уж б€х на гинекологичен преглед.“ј“ и ћј“ ми б€ха завишени а TSH в норма.Ќе можах да проуме€ как постав€ диагнозата без преглед,но понеже б€х много уплашена,пов€рвах и пих едни капки които беше написала на една рецепта.¬ мо€ град ме гледаха на ехограф-лекар€ каза че н€ма нищо...ј сега не знам кой е сбъркал...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ћи иди да те види, де - т€ жената е искала да помогне... «наеш ли колко хора и се обаждат и спешно имат нужда от помощ...особено бременни.
÷итирай


ћнени€: 148
ƒа се включа и аз в темата!¬ момента съм бременна в 11 г.с а преди това имам 2 спонтанни аборта.»мам ’ашимото-високи “ј“ и ћј“ и леко завишено “—’.ѕосетих д-р “одорова и в момента пи€ Ћ-“ироксин по половинка зарад “—’,лимфомиозот и аспирин протект.ћн. се притесн€вам дали това е правилната терапи €-да не би нещо да навред€ на бебето и се чуд€ дали мога да се довер€ на д-р “одорова или да отида за още едно мнение.Ќе знам какво да прав€
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
јз б€х на абсолютно същата терапи€ и имам чудесно, здраво момченце. Smile
÷итирай

Sofia

ћнени€: 36
«дравейте и от мен, аз съм с ’ашимото от дете - ходила съм на всевъзможни лекари и светила... преди около 1,5 год. попаднах на д-р “одорова - т€ е единствени€ лекар, който усп€ да ми помогне и стабилизира положението ми. ѕреди не€ всички ме отписваха и ме подлагаха на стандартното лечение. ƒ-р “одорова усп€ да ми помогне, освен чрез изписаните лекарства, а и със съвети относно храненето и т.н. Ќе по - маловажно за е мен и е това, че т€ лекува и с отношението си и с куража, който дава на пациентите. 
÷итирай

¬арна

ћнени€: 235
ћили момичета,бихте ли ми помогнали? baby_neutral
«наете ли как се изследва кортизол?“олкова се панирах при срещата ни с д-р “одорова и въобще не погледнах какво е написала,а сега не мога да го разчета напълно. »звинете ме за глупави€ въпрос,но не мога да се свържа с лекарката. ¬ъпреки терапи€та (селен,аспирин,лимфомиосот) антителата ми върв€т нагоре  Crying or Very sad и сега ще изследваме и кортизола за да прециним дали да включим преднизолон и метморфин. јко н€кой има опит с тези лекарства,мол€ да пише.
Ѕлагодар€ ви! bouquet
÷итирай


ћнени€: 4 700
 ортиzолът е хормон, вzема се веноzна кръв като zа всеки друг хормон.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 235
 ортиzолът е хормон, вzема се веноzна кръв като zа всеки друг хормон.

ћиле,права си,че се взема венозна кръв,но в листа е записано "cortisol-8 ч., cortisol- не се чете". » аз не мога да € откри€ на телефона.
÷итирай


ћнени€: 4 700
јми не zнам. ћоже би има предвид веднъж на гладно и после по късно пак. ¬се пак това е стресов хормон. ѕри мен беЎе в пъти zавиўен, но моето ендо не му обърна внимание.  аzа че е проблем, когато zаедно с кортиzола и ACTH  е zавиЎен.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ћетформинът се пие при инсулинова резистентност, прави тъканите по-чувствителни към инсулин, €деш по-малко, отслабваш, абе хубавинки... “ова не значи, че не е вреден де, зависи дали имаш наистина проблем. “р€бва да се направи обремен€ване с глюкоза, ама “одорова го знае това... Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 176
ћомичета,аз имам н€кои притеснени€ след срещата ми с  ат€ “одорова.Ќаправих обремен€ване с глюкоза и там резултатите б€ха абсолютно наред.
»зписа ми ћетформин,Ћимфомиозот и ‘оликулин.ѕървите 2 лекарства иде€ си н€мам защо Rolling Eyes ясно ми е,че ћетформин го изписват по време на стимулаци€,за по-качествена овулаци€,но все пак у мен си остава притеснението да не си навред€ по н€какъв начин.јз съм с нередовен цикъл и варираща овулаци€.ј Ћимфомиосот в какви случаи се изписва?ѕри “ј“ и ћј“ също н€мам отклонение.
« ѕоследна редакци€: ср, 03 юни 2009, 08:29 от Aн€ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
ѕросто й се обади и € питай. “€ об€сн€ва надълго и нашироко мотивите си, като € питам. Smile
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 176
ќтговорът беше,че така правила по принцип.“ова всъщност никак не ме успоко€ва,напротив.≈дно е да си имаш показани€та и да се лекуваш,друго е да ги н€маш.ўе се консултирам €вно и с гинеколожката ми.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
“ова е странно, на мен винаги ми об€сн€ва кое лекарство точно за какво е. newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
autumnsphere , стига  бе жена .“и така ревностно защитаваш това чудо “одорова все едно си на хонорар при не€! —при се малко , т€ в€рно си е "чудо" , остави хората да си имат мнение и да търс€т инфо, без след вс€ко менние да четем твоето и ј« “ј ј ј« ќЌј ј , ѕ–» ћ≈Ќ “ј ј ѕ–» ћ≈Ќ ќЌј ј!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 447
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
каза ли нещо??? Rolling Eyes
÷итирай


ћнени€: 236
ѕривет и от мен. —лучайно ви забел€зах и въпреки всичко се навих да отида на преглед при д-р “одорова. јз също съм с ’ашимото и ѕ я, да видим какво ще ми каже и т€. ћного искам “—’, което последно е 3.2 да ми падне, защото пречи за забремен€ването доколкото знам.
»звин€вам се за спама, но н€кой да е чувал за лечение с рибено масло и антиоксиданти за щитовидната жлеза? јз си ги поръчах, защото четох че помагат при ’ашимото, но не съм сигурна...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 129
ћомичета, аз съм нов потребител във форума, бременна отскоро. “ъй като съм с хипертиреотоксикоза, от форумите се ориентирах при кой специалист да отида (лекарите, които ми следиха състо€нието преди бременността, тр€бваше да замен€) и се чувствам длъжна да сподел€ мнението си от вид€ното.
ѕървоначално естествено вид€х много позитивни мнени€ за д-р “одорова и отидох в нейни€ кабинет.  ато ц€ло, не мога да кажа, че ми даде кураж или ми вдъхна увереност, но така или иначе за мен беше по-важно да съм сигурна, че състо€нието ми се следо от професионалист. »зненадах се, тъй като и на мен ми изписа јспирин ѕротект и —елен, а от форума разбрах, че ги изписва и на жени с хипотиреоидоза. –азочаровах се обаче от друго - в изследвани€та, които и представих, се виждаше, че “—’ ми е ниско (винаги е било такова), а ‘“4 - към долна граница и дотогава пиех по 2 таблетки ѕропицил. ¬ъпреки ниските стойности на ‘“4, т€ насто€ да продължа в по 2 таблетки ѕропицил, а разбрах, че за ембриона ниското ‘“4 е по-скоро проблем, отколкото ниското “—’. “.е. при това лечение рискувах допълнително да си намал€ нивата на ‘“4 в организма. ќтделно д-р “одорова ми каза да отида на следващ преглед след месец и половина, което е много време, предвид, че преди да забремене€, се преглеждах всеки месец.
 акто и да е, веднага след този преглед, си назначих час при д-р Ќачев, който беше по-внимателен и в крайна сметка, ми каза да преустанов€ приема на ѕропицил, защото лекарството принципно е вредно, ‘“4 ми е в норма (дори в долна граница) и че ще следи състо€нието ми всеки месец за отклонени€. Ќе ми изписа други лекарства. „естно казано, след опита, който имам с лечение на забол€ването си, аз лично съм склонна да се довер€ повече на д-р Ќачев и предпочитам да продължа лечението си при него.

Ќе искам да обиждам н€кого или да натрапвам мнението си, просто разказвам за мо€ опит, защото опитът на момичетата преди мен ми беше полезен за избор на лекуващ лекар.
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
ћол€ ви кажете ми н€какви приблизителни цени за преглед при д-р “одорова. Ќа 18.06 имам час за преглед а не попитах колко парички ще ми коства удоволствието. ћного ще съм благодарна ако н€кой ми каже н€какви цени.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 176
јко е само консултаци€-20 лв.Ќо ако прави ехографи€ на щитовидната е 30 лв.
÷итирай


ћнени€: 69
    атегорично против съм тази жена!
÷итирай


ћнени€: 671
    атегорично против съм тази жена!

«ащо?
÷итирай


ћнени€: 69

    атегорично против съм тази жена!


   »мам лоши впечатлени€ от посещението при не€, чета от доста време във форума и не се стърп€х да кажа мнението си. Ѕеше отегчена, в€рно, че беше към 19,00 ч. и може да е била изморена, ама да приема до по-рано като не се чувства добре.прегледа ме за има-н€ма 5-6 минути, а проблемите ми са сериозни и отидох с гол€ма надежда при не€. Ќищо не ми об€сни, думичка не каза, драсна една рецепта и ме изпрати. ћного ми е чудно как има толкова пациенти, че чак и се записват за след 1-2 месеца? „е то вие тук във форума като чета сте запознати по-добре от не€ с лечението на н€кои проблеми.
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
÷ените са поносими поне. Ќа фона на това, което буквално ме брул€т навс€къде е направо рай. —амо за пример ще дам, че правих едни напълно безсмислени микробиологични изследвани€, които си платих разбира се, а после за да ми кажат ,че всичко ми е наред ми взеха 65лв. “ака че ако не друго “одорова не е скъпарка. »мам час след седмица и ми е препоръчана като един от най-добрите ендокринолози в —офи€. 30 лева  са една поносима сума.
÷итирай


ћнени€: 69
÷ените са поносими поне. Ќа фона на това, което буквално ме брул€т навс€къде е направо рай. —амо за пример ще дам, че правих едни напълно безсмислени микробиологични изследвани€, които си платих разбира се, а после за да ми кажат ,че всичко ми е наред ми взеха 65лв. “ака че ако не друго “одорова не е скъпарка. »мам час след седмица и ми е препоръчана като един от най-добрите ендокринолози в —офи€. 30 лева  са една поносима сума.

 ƒоктор Ќачев взима 30,00лева, в болница “окуда-също 30,00лева. «а човек като  ат€ “одорова и 3,00 /три лева/ са и много.
 »зборът при кого да отидете си е ваш, парите също!
 ƒано да влиза в този форум да прочете колко недоволни от не€ пациентки има!
÷итирай

Ћюлин

ћнени€: 191
Аз дължа до голяма степен успешното завършване на бременността си на нея (то един господ знае дали е само на нея), както и сестра ми роди живо и здраво бебе с нейна помощ. Но може би с времето се е отегчила, защото при мен остави невероятно положително впечатление. И все пак всеки си е индивидуален случай и не винаги може да се помогне. А най-същественото е, че ако не чувстваш, че това е твоят лекар е по-добре да се ориентираш към друг.
÷итирай


ћнени€: 1 524
јз съм много доволна от не€!
» май линийката си € дължа на не€  Wink
÷итирай

в сърцето на един мъж...

ћнени€: 3 960
ќф, момичето попита какви са цените там, не попита добра ли е или не Thinking јйде стига вече Naughty ¬секи сам си избира лекар€, не е нужно да се налага мнение. јз съм супер доволна, защото благодарение на не€ имам дете, след като загубих едно. ¬секи сам на м€сто си прецен€ва.  акто при Ќачев има недоволни пациенти, така и при “одорова ще има.
÷итирай


ћнени€: 1
здравейте и от мен, аз съм нова във форума, но като вас имам подобни проблеми. јз съм в 23г.с. и ми установиха повишени стойности на “ј“ и ћј“, а също така и кръвна захар малко над нормата. Ѕ€х насочена към д-р “одорова, а също така разбрах че и ≈ндокринологичната болница, ко€то се намираше зад ћинистерство на земеделието се е преместила в ћайчин дом, а знам от майка ми (ко€то има диабет и ’ашимото) че там са много добри специалисти. “ака че аз отидох по съвет при д-р –алица »ванова заради проблемите с щитовидната жлеза, ко€то ми направи ехографи€, об€сни ми нуждата от прослед€ване и опасностите, които крие бременностт. «а кръвната захар ме насочи към д-р Ѕо€джиева, ко€то провеждала Ѕ≈«ѕЋј“Ќќ "обремен€ване" (изследване на кръвната захар), нивата на инсулин, кръвната картина и други попълнителни неща, поради факта че имали отпуснати пари по н€какъв проект. «аписах си час при не€ и в началото на другата седмица ще ход€. ќб€сни ми че процедурата е рутинна и се правела профилактично на всички жени от 24 до 28 г.с. в ≈вропа заради рисковете, които диабета има за мен и моето детенце, но аз се притесн€вам. »скам само бебчето ми да е здраво и мисл€ че съм попаднала на правилните хора. ƒругата седмица ще докладвам отзивите си и от д-р Ѕо€джиева, но бих попитала н€кой знае ли нещо за тази докторка?
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
–абот€ с изключително добър акушер-гинеколог, имам и пълно доверие, точно т€ вид€, че има проблем с първото ми детенце, д-р “одорова ми е препоръчана от не€ и см€там да се довер€. ј и както казах вече сумата е поносима и ако не ми хареса винаги мога да се обърна и към друг специалист. Ѕлагодар€ за загрижеността все пак.
÷итирай


ћнени€: 84
 ак точно протича един първоначален преглед при д-р “одорова ? newsm78
÷итирай

Ћюлин

ћнени€: 191
 ак точно протича един първоначален преглед при д-р “одорова ? newsm78

«ависи дали има поставена диагноза или не. јко има такава и т€ датира от н€колко години е добре да се вземат всички изледвани€, ехографии, т.н. на сами€ преглед. “€ почти със сигурност ще направи ехографски преглед и ако се наложи ще назначи нови изследвани€ на антитела и хормони.
јко диагноза н€ма и посещението се дължи на неиз€снен стерилитет, то тогава следва да се нзаначат изследвани€ и при необходимост “одорова съветва да се посети д-р  онева в ѕлевен. ¬ общи линии си зависи от индивидуални€ случай и причини за посещението. јз отидох вече бременна и с проблеми - изключително високи “ј“, ћј“, “—’ и т€ подходи съобразно моето състо€ние.
÷итирай


ћнени€: 236
тъжна мама, би ли ми препоръчала тво€ акушер-гиниколог, ако н€маш нищо против? а към д-р “одорова сама се самонасочих, ама още не съм си записала час... имам изследван “—’ и установено ’ашимото след ехографски преглед. ѕри  онова в ѕлевен защо се ходи, бихте ли ми по€снили?  ато че ли съм чела, че се занимава с имунологични и генетични проблеми, но какво означава това и каква връзка има с щитовидната жлеза... н€мам представа.. Ќещо ми подсказва обаче, че ще ми се наложи да науча от опит... дано се лъжа...  Praynig
тъжна мама, пожелавам ти в най-скоро време да си промениш ника... чу ли?  Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 89
Geia - и аз се изум€вам, как след вс€ко съобщение , подчертаваш, как имаш детенце заради не€. “ова го разбрахме!
»нтересува ме, колко се чака за час при не€, работи ли със здр. каса, колко се чака за втори час, след като отидеш да си правиш изследвани€ ?  олко се плаща и консултира ли достатъчно дълго и подробно на първи преглед ?
÷итирай


ћнени€: 236
Интересува ме, колко се чака за час при нея, работи ли със здр. каса, колко се чака за втори час, след като отидеш да си правиш изследвания ? Колко се плаща и консултира ли достатъчно дълго и подробно на първи преглед ?
Ей тва и аз искам да разбера!  Peace
÷итирай


ћнени€: 236
“ъжна мама, благодар€ ти!  bouquet
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
ќбадих се във вторник и първо ми записаха час за 4 август. –еших да си остав€ телефона "ако случайно н€кой се откаже" и се освободи час за по-рано и се сетиха, че н€кой се е отказал и така часа ми стана за 18 юни. ѕрегледа струва 30 лв - с ехографи€, а само консултаци€ струва 20 лв. “ова е частен кабинет и н€ма договор с касата.
“ова е всичко, което знам за момента.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 89
Ѕлагодар€, ще си запиша и аз час, н€ма проблем , че не е със «дравната каса, въпросът е да си заслужава, защото ми писна от некадърници!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
«дравейте! јз съм с ’ашимото. ’ормоните ми са в норма. “ј“ и ћј“ високи. —ега не съм бременна. »мам една неуспешна бременност. ќсвен проблемите с щитовидната жлеза имам вродена тромбофили€, Ќ -клетки 26% и стойности на левкоцитите под норма. —лед бременността си посетих д-р  ат€ “одорова /по време на бременността си не съм € посещавала/, защото “ј“ и ћј“ ми б€ха умерено високи. “ј“ - 157, ћј“ - 64. Ќазначи ми аспирин протект, селен и лимфомиозот.  аза ми да направ€ контрола след като пи€ тези лекарства към 4 месеца.  огато минаха почти четири месеца направих контролното изследване. “—’-то перфектно /и преди си ми беше добре/. Ќо, по отношение на антителата ефектът беше обратен. “ј“ от 157 стана 703, а ћј“ от 64 на 97. Ќе б€х подготвена за това - не ме беше предупредила че по н€кога се случва. »зрази съжаление и ми каза, че не се знае защо се получава така. ƒаде ми още три лекарства Ц преднизолон, метформин и еутирокс. ѕрипомних й че хормоните ми са в норма, а д-р “одорова каза, че ми дава трите лекарства в ниски дози. ƒа продължа също така с аспирина, селена и лимфомиозота. “р€бваше да пи€ общо шест лекарства само заради “ј“ и ћј“. ќтказах се не само от трите нови, а спр€х и първите три. Ќаправих консултаци€ с доц.  онова. “€ ми каза, че преднизолона се дава и дозата е ниска, но за другите две, които са хормони нищо не ми каза. –азбрахме се т€ да ми даде терапи€ за понижаването на “ј“ и ћј“, но още не ми е писала.
»ма ли н€кой, на който “ј“ и ћј“ да са му се покачили като на мен? » пила ли е такива лекарства? ј ако се е отказала като мен какво се е случило след това с антителата?
 ъде работи д-р Ќачев? ћоже да реша да се консултирам и с него. ƒобър ли е в прослед€ването на бременни с ’ашимото и какво дава за високи “ј“ и ћј“?
Ѕлагодар€ предваретелно ако н€кой ми отговори.

÷итирай

—офи€

ћнени€: 645
д-р Ќачев работи в ћƒ - сега ,където се премисти клиниката по ≈ндокринологи€.
—поред него - аз съм с ’ашимото - при хора с този проблем “ј“ и ћј“ периодично влизат или излизат от нормите, но много важно е да се слади “—’-то. ѕоне то това , което ми каза аз така го разбрах.
÷итирай


ћнени€: 236
Jana 08, и аз съм с ’ашимото. «нам, че антителата не се лекуват и не се повли€ват от никаква терапи€ - просто това е ген, наследствено или каквото и да е там.... ¬ажното е хормоните да са в норма. ѕри мен “—’ е завишено, но като пи€ Ћ-тироксин н€колко месеца доста намал€ва и почти влиза в нормата. ƒруго не съм пила за щитовидната жлеза. ќт скоро се самолекувам с антиоксиданти и рибено масло, дано не объркам нещо... ¬ най-скоро време ще се консултирам с ендокринолог, най-веро€тно Ќачев и “одорова едновременно.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
«нам, че “ј“ и ћј“ не се лекуват.  ойто е с ’ашимото ще ги има ц€л живот. “е ще варират. “у ще бъдат в норма, ту - не. ѕрез бременността си се следих при ендокриноложка от ≈ндокринологи€та. “€ ми каза “ј“ и ћј“ въобще да не ги изследвам и да не им обръщам внимание. —ледеше ми само хормоните.  ато отидах при д-р  ат€ “одорова т€ ми каза точно обратното. Ќазначи лечението от което те се вдигнаха. ѕотърсих друго мнение при лекар от ≈ндокринологи€та. Ќе отидах при тази лекарка, ко€то ми следеше бременността, а при друга. » според не€ “ј“ и ћј“ не се вли€€т от нищо и високите им стойности не са проблем при бременността. “огава спр€х аспирина, селена и лимфомиозота. ќтидах при доц.  онова. “€ е категорично «ј вкарването на “ј“ и ћј“ в норма.  аза ми, че причин€ват проблеми през бременността.  ато разбра, че са ми се повишили и че съм си спр€ла лечението дадено ми от д-р “одорова, ми каза, че ще ми даде друго лечение за т€х преди забремен€ване. “€ категорично не се съгласи с ендокринолозите от ≈ндокринологи€та. Ќо, още си чакам терапи€та от не€. “ака, че в момента не знам какво точно ще ми изпише. «атова ми се иска да отида и при д-р Ќачев, да чу€ и неговото мнение по този въпрос. ¬исоките “ј“ и ћј“ са само един от проблемите, които имам. Ѕебето ми беше изключително увредено. Ќеонатолозите в ћайчин дом два месеца се чудеха защо е толкова зле и не можаха да разберат. “огава не знаех, че съм с високи NK-клетки. ј според д-р  . “одорова високите “ј“ и ћј“ създават услови€ за изменение в кръвоносните съдове при формирането на плацентата в първите месеци от бременността когато бременната е с вродена тромбофили€. ј аз съм с такава. ќт друга страна пък майка ми е с ’ашимото още от дете.  огато е била бременна не си е следила нито хормоните, нито антителата. Ќа мен и на сестра ми ни н€ма нищо. Ќо, като знам аз какво прежив€х с мо€та бременност. Ќе знам на кого да в€рвам. «атова писах тук. «а да разбера има ли н€кой с такъв проблем и какво е предприел.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 235
«нам, че “ј“ и ћј“ не се лекуват.  ойто е с ’ашимото ще ги има ц€л живот. “е ще варират. “у ще бъдат в норма, ту - не. ѕрез бременността си се следих при ендокриноложка от ≈ндокринологи€та. “€ ми каза “ј“ и ћј“ въобще да не ги изследвам и да не им обръщам внимание. —ледеше ми само хормоните.  ато отидах при д-р  ат€ “одорова т€ ми каза точно обратното. Ќазначи лечението от което те се вдигнаха. ѕотърсих друго мнение при лекар от ≈ндокринологи€та. Ќе отидах при тази лекарка, ко€то ми следеше бременността, а при друга. » според не€ “ј“ и ћј“ не се вли€€т от нищо и високите им стойности не са проблем при бременността. “огава спр€х аспирина, селена и лимфомиозота. ќтидах при доц.  онова. “€ е категорично «ј вкарването на “ј“ и ћј“ в норма.  аза ми, че причин€ват проблеми през бременността.  ато разбра, че са ми се повишили и че съм си спр€ла лечението дадено ми от д-р “одорова, ми каза, че ще ми даде друго лечение за т€х преди забремен€ване. “€ категорично не се съгласи с ендокринолозите от ≈ндокринологи€та. Ќо, още си чакам терапи€та от не€. “ака, че в момента не знам какво точно ще ми изпише. «атова ми се иска да отида и при д-р Ќачев, да чу€ и неговото мнение по този въпрос. ¬исоките “ј“ и ћј“ са само един от проблемите, които имам. Ѕебето ми беше изключително увредено. Ќеонатолозите в ћайчин дом два месеца се чудеха защо е толкова зле и не можаха да разберат. “огава не знаех, че съм с високи NK-клетки. ј според д-р  . “одорова високите “ј“ и ћј“ създават услови€ за изменение в кръвоносните съдове при формирането на плацентата в първите месеци от бременността когато бременната е с вродена тромбофили€. ј аз съм с такава. ќт друга страна пък майка ми е с ’ашимото още от дете.  огато е била бременна не си е следила нито хормоните, нито антителата. Ќа мен и на сестра ми ни н€ма нищо. Ќо, като знам аз какво прежив€х с мо€та бременност. Ќе знам на кого да в€рвам. «атова писах тук. «а да разбера има ли н€кой с такъв проблем и какво е предприел.

ћол€ те,сподели терапи€та на доц. онова за намал€ване на ћј“ и “ј“ Praynig
«а колко високи Ќ  клетки става въпрос ?
—ъжал€вам за мъката,ко€то си прежив€ла! Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 184
Ќ -клетките са ми 26%. »зследването ми е правено м. €нуари в јлександровска болница. ѕо време на бременността ми не съм ги изследвала. Ќикой не се сети да го направи. “огава не б€х чувала за такова нещо. —игурно са ми скочили по време на бременността, зощото забремен€х без никакви проблеми. ѕри доц.  онова б€х в кра€ на м. май. “ерапи€ не се назначава веднага, а след това се праща по имейл. ƒо момента още не ми е писала. ќт центъра отговар€т, че е много заета . —ледващата седмица ще бъда по-насто€телна. «а момента знам, че ще имам 2 терапии - едната преди да забремене€ за период от около 3-4 месеца, а другата за след забремен€ване. ѕри консултаци€та доц.  онова не ми каза да повтар€м тези изследвани€. ћоже би защото вид€, че “ј“ и ћј“ съм ги правила и двата пъти в една и съща лаборатори€. ј това разбрах, че е важно за антителата.  ато ми изпрати терапи€та ще пиша. ѕожелавам успех на всички.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 292
ћомичета, как точно протича първото посещение при д-р “одорова? ѕреглежда или само консултира?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 89
» аз това искам да знам и другите, но никой не отговар€ - колко струва, кооко се чака за втори преглед, каква е неговата цена и т.н.
÷итирай

горе на черешата

ћнени€: 392
Ќа първи€т преглед при д-р “одорова преглежда обстойно, вкл. гледа жлезата на ехограф. «апознава се с изследвани€та ти (ако имаш такива), записва си всичко подробно и ти назначава терапи€ и дата за вторичен преглед. јко н€маш изследвани€, според състо€нието ти ще ти назначи каквото е нужно. ѕрегледа струва 30 лв., вторични€ мисл€ 20 лв. “€ е добър специалист. ƒовери й се!
”спех!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 89
Ѕлагодар€ за отговора!
÷итирай


ћнени€: 50
«дравейте,реших и аз да дам мнение по въпроса ...Ќе знам обаче до колко ще ви е в полза...¬ъпросната д-р “одорова настина е много мил човек,ходих един път при не€...ƒруг е въпроса че,след като вид€ изследвани€та който носех ми предписа лекарства за 3 месеца.јспирин,Ћимфомиозот,селен и метизол...от та€ комбинаци€ се чувствам като зашеметена и упоена,пих ги месец и просто се чуд€ дали е от целила медикамента ,който да приемам,защото като малка б€х със недостиг на йод,пък сега каза че бил в повече.. Shocked направо съм в шок...—ега наближава време пак да се видим и ви е €сно колко съм притеснена...
«атова според мен,всеки може сам за себе си да си вади изводи,преценки...ўе видим какво ще стане със мен...”спех на всички които се бор€т за дете.
÷итирай


ћнени€: 18
ћила  √рета27, мисл€,че ще бъде добре да се консултирате с още един ендокринолог.’убави отзиви прочетох  и чух за д-р Ќачев от ≈ндокринологи€та.Ѕолницата сега се е    изместила в ћайчин дом, но не мисл€ че това ще е прблем за вас.∆ела€ ти успех в начинанието.
÷итирай


ћнени€: 5
                                              «дравейте момичета,         
 
 јз съм с ’ашимото и се опитвам да забремене€.ƒоколкото разбрах д-р “одорова работи съвместно с гинеколог. јз съм от –усе и искам да разбера дали наистина е така.“€ в ћайчин дом  ли преглежда или в частен кабинет?Ќ€кой от вас знае ли каква е цената на прегледа при не€?ўе ви бъда благодарна, ако ми пишете.
÷итирай


ћнени€: 1 059
RALINKA ,д-р “одорова работи съвместно с гинеколозите от репродуктивната клиника в ѕлевен.
ћисл€ ,че ѕлевен ти е по-близко за една консултаци€ от —офи€. ќбади се в клиниката и попитай
¬ —офи€ цената беше 30 лева 2008 ако не се лъжа.
÷итирай


ћнени€: 67
Ralinka,аз ходих при д-р “одорова в ѕлевен.“€ ходи там в определени дни от месеца и тр€бва да си запишеш час предварително.≈то сайта на клиниката:
http://www.ivfpleven.com/index.php?l=25
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
Направих всички изследвания,които Тодорова ми изписа. NK - клетките, TAT, MAT, TSH - всичко е в норма. Доста се озадачих, когато Тодорова ми предписа вливане на Intralipid в месеца преди да реша да забременея, ако не забременея - през следващия месец пак и така до положителен тест. До колкото имам информация Intralipid се предписва, когато NK - клетките са над норма, а при мен няма такова нещо. Чудя се дали наистина да направя вливането... На мен също освен аспирин протект ми предписа селен и лимфомиозот. Когато на контролен преглед и казах, че от лимфомиозота ставам много агресивна тя ми намали дозата. В крайна сметка не го пия, защото страничния ефект е ужасен за мен и започна да ми пречи и в работата.
Някой правил ли е вливания на Intralipid ? Има ли странични ефекти и може ли да ми навреди при положение, че NK - клетките са ми в норма.
Чудя се дали да не се консултирам и с Начев. Ако може някой да ми даде негови координати и да ми каже къде практикува.
÷итирай


ћнени€: 2 282
“ъжна мама , при мен вливани€та имаха много добър ефект, но при много момичета с повишени Ќ -клетки вод€т до още по-гол€мо покачване.ћисл€, че е редно да се консултираш с още един лекар, при положение, че всичко ти е в норма.
»нтралипидът е хранителна добавка и н€ма странични ефекти.
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
—лънчо, ще си позвол€ да се усъмн€, че »нтралипида н€ма странични действи€. ўом вдига Ќ  клетките, може и на нещо друго да се отрази неблаготворно, знам ли  newsm78
“ъжна мама, как точно ще ти помогне »нтралипида според  онова  Thinking
÷итирай


ћнени€: 2 282
ћире , имах предвид като усещане за пациента, но не се изразих добре.»наче определено си действа по н€какъв начин и май никой не може да предвиди как Wink
÷итирай


ћнени€: 1 059
“ъжна мама, д-р Ќачев преглеждаше миналата година в ≈ндокринологи€та ,но отн€къде прочетох ,че се били преместили.Ќе зна€ дали е истина.
“елефона на д-р Ќачев ,който имам е 08888 96843
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
Ќе знам... “одорова ми предписа интралипид - вливане на 3-4 ден от цикъла в месеца преди забремен€ване. Ќищо не об€сни. ƒо колкото се информирах това е хранителна добавка, ко€то подсилва организма. ѕредписа ми и дуфастон, въпреки, че и всички хормони са ми в норма... ѕредполагам, че е за "всеки случай" имам тежка форма на вродени тромбофилии и това доста € уплаши май.  аза, че доц.  онова изписвала и н€какво друго вливане, но за сега ще се въздържим от него, защото било скъпо 500лв. , а тр€бват поне 5.
÷итирай


ћнени€: 4 700
тъжна мама, честно да ти кажа не виждам никакъв смисъл от вливани€ на интралипид след като всички антитела са ти в норма. “ерапи€та при тромбофили€ е хепаринов препарат (клексан, фрагмин, фраксипарин) и/или евентуално аспирин. Ќа твое м€сто определено бих се консултирала и друг. Ќе поzнавам “одорова, не искам да € критиzирам, но определено не виждам логика в наzначената терапи€.  Thinking
÷итирай


ћнени€: 236
Тъжна мама, д-р Начев приема вече в Майчин дом. Желателно е да му се обадиш по телефона (аз имам същия, който ти е дала malinkap) за да се разберете за час. Мен ме накара да му се обадя и в самия ден на консултацията, тъй като явно циркулира между различни етажи, и тогава ми каза къде мога да го открия в момента. Много е внимателен. Наистина виж и той какво ще ти каже. Тази д-р Тодорова, май наистина изписва едно и също като чета коментарите за нея, независимо от конкретния случай. Аз си записах час за август при нея, но май няма да се възползвам. Едно че съм на море точно тогава, а и нещо ме съмнява терапията й...
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
 олко струва прегледа при Ќачев и колко време предварително тр€бва да се обад€ за час.
÷итирай

¬ мечтите

ћнени€: 2 344
ћисл€, че струва 30 лв. и не се чака много за преглед. ”спех!
÷итирай


ћнени€: 1 059
тъжна мама dufastona е синтетичен прогестерон.Ќе виждам абсолютно никаква връзка между тромбофилиите и дуфастона.Ќе го взимай преди да се консулитраш с още един ендокринолог и гинеколог.ўе си развалиш хормоните ако всичко е наред.ѕравихте ли на 21-22 ден изследване на прогестерон ,за да се види дали е имало овулаци€?
÷итирай


ћнени€: 236
Ќа мен Ќачев ми каза да отида направо утрешни€ ден и струваше 10 лв /на ръка/. —тори ми се странно, но все пак беше събота...
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
ƒа ѕрогестерон - 53.43 nmol/l при референтни граници от 10.62 до 81.28.
¬сички хормони са в норма - прогестерон, пролактин, LH, FSH, Estradiol, Tertosteron, TSH,TAT, MAT, NK - клетки, ACL-screen, јнти - b2GPI скрининг. ¬сичко е в норма. ƒори не са близо до долна или горна граница - по средата са...
≈динствени€ проблем са тромбофилиите. Ќищо друго.
÷итирай


ћнени€: 4 700
 тъжна мама, ти си втори€т, които каzва, че Ќ  клетките му са в норма. Ѕраво на теб. ѕосети Ќачев zа твое успокоение. ј« лично не раzбирам zаўо те товар€т с иzлиЎни медикаменти и ненужни терапии.  ooooh! ƒори и прогестеронът ти е перфектен.
÷итирай


ћнени€: 18
“ъжна мама ,определено см€там, че при това състо€ние на хормоните  не би тр€бвало да се впускаш в прием на каквито и да било медикаменти.«адължително тр€бва да направиш консултаци€ с още един добър ендокринолог.—клонността на д-р ат€ “одорова  да изписва лекарства и без нужда е известна.¬ повечето случаи това може да доведе непоправими увреждани€.Ќа добър час!
÷итирай


ћнени€: 1
т€ работи от 3:30 до като има хора може да стои до 8
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
ƒнес б€х при Ќачев. —рещнах се с генетик, имунолог и специалист по фетална медицина. ¬сички б€ха единодушни да не прав€ никакви вливани€ на интралипид и никакъв дуфастон. ќт всичко, което ми предписа “одорова останаха само аспирин протект и фрксипарина след забремен€ване. јз повече н€ма да стъп€ при не€. «а вас не знам.
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 755
¬ интерес на истината д-р “одорова преди време беше доста добър лекар.Ќо напоследък нещо й стана.»зписва една и съща терапи€ при всички пациенти, разсе€на е, не про€в€ва интерес и изобщо...
јз отидох при не€ с проблем заради висок пролактин, т€ ми предписа диета за напълн€ване и да се видиме след 2 месеца.ќсвен това ми предписа и Ћимфомиозот, бромокриптин без нужда и какви ли не глупости.ѕосле като четох, че на всички предписва това и много се €досах... јз лично съм разочарована от не€... Rolling Eyes
“ъжна мама, късмет  Hug
÷итирай


ћнени€: 297
amanita Ѕромокриптина е за пролактина,да се понижи.«а другото не мога да коментирам.”спех и дано скоро намериш тво€ лекар  bouquet
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 755
ƒа, знам.—амо че един-единствен път пролактина беше висок, след това всички изследвани€ б€ха наред и никой не усп€ да об€сни защо е висок.“€ направо си ми предписа една шепа лекарства и ме прати вкъщи.јз вече б€х бременна без да знам като ходих при не€.—лед това ме ошашка, че може да имам ’ашимото заради 1 кухо €йце и аз 3 дни не знаех къде се намирам.–азбира се, прати ме в клиниката в ѕлевен на изследвани€ и преглед не при кой да е, ами при д-р ≈мин.¬ид€хме и чухме тупкащо сърце.—лед това се вид€х и с не€ и като € попитах за ‘ћ и при кого да ида - т€ за€ви - "ј, ми то д-р ≈мин може да € направи, това е един обикновен ехографски преглед  Shocked Ќ€ма нищо по-специално в него". Ќе сподел€м мнението й, но както и да е.. ѕросто мен ме изгуби като пациент, както и не бих € препоръчала на никого вече  Naughty
÷итирай


ћнени€: 297
amanita ѕролактина може да се покачи и от стрес,затова и винаги са ми искали да го изследвам поне два пъти преди да ми назначат лечене.ќт стрес пролактина ми е ставал над 4000.ћоже би при теб е станало нещо такова.ўом повече не си го засичала висок,значи е добре,а и до колкото знам при бременност е нормално да се покачи малко.∆алко,че така се е получила.ƒано нещата се оправ€т и да н€маш проблеми  bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 768
ћомичета , аманитка ще ражда утре  Laughing не € мислете , т€ усп€ .ѕросто сподел€ мение за въпросната “одорова .
÷итирай


ћнени€: 4 700
јманита, успех. ѕожелавам ти zдраво и ўастливо бебе и всички неволи да останат в миналото.  Hug
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 755
ƒа, наистина утре ще раждам  Laughing Ѕлагодар€ за палците
”спех на вас! ¬сички ще успеем  Love
÷итирай

гр. —офи€

ћнени€: 318
јманита успех! —тискам палци всичко да мине без проблеми. » да се похвалиш после. Naughty
÷итирай


ћнени€: 297
amanita леко и безпроблемно раждане  bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 827
“ъжна мама при кой имунолог беше.“ърс€ н€кой защото като разбрах че имам ј‘ј през бременността ми (в 28 г.с.), д-р “одорова ми изписа и на мен всичко в комбинаци ...фраксипарин, аспирин, лимфомиозот, селен, фолиева к-на и метформин (имах много завишен инсулин).ќбаче като чета почвам да се чуд€ дали е тр€бвало всичко да пи€.ј ми се иска много второ бебе след време а като си помисл€ че тр€бва да пи€ толкова неща и пак не знам дали ще има щастлив край и не се решавам да си помечта€.ѕиши на Ћ— да не спамим темата. Hug
÷итирай

ѕлевен

ћнени€: 398
«дравейте,момичета.Ќахлувам в темичката,за да ви предложа час при “одорова на 06.08,защото аз не мога да се възползвам от него.јко н€кой реши да ми пише на лични Hug
÷итирай


ћнени€: 236
ј пък аз имам на 18.08 час. —ъщо е свободен... Ќа море съм тогава, пък и след като четох известно време в тази тема, реших че мога да си пи€ селен и аспирин и все едно съм ходила при д-р “одорова... ј сериозно - на Ћ— може да се разберем и да отиде н€кой вместо мен.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 147
ћного добър специалист е и съм с отлични впечатлени€ от не€.
Ќ€колко пъти ми се наложи да ходи при не€ и съм изключително доволна.  Peace
÷итирай


ћнени€: 637
ћомичета, мобилни€т телефон на д-р Ќачев актуален ли е още? » също така все още ли е в ћƒ?

Ѕих искала да се консултирам с него относно високи ст-ти на јЌј и завишени Ќ  клетки, както и 4г/4г в паи.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 850
   —трахотно впечатление имам от не€ много добър специалист , за съжаление н€ма часове до кра€ на годината , нито в ѕлевен нито в —офи€ !  Crying or Very sad
 
  јко случайно н€кой чете и има записав час който му е свободен , аз съм на среща веднага ще се възползвам! Ѕлагодар€ предварително !  Hug Love
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
mmmshushy80,отиди без час щом ти е спешно,н€ма да те върне,просто ще почакаш малко повече. Peace
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 850
   
mmmshushy80,отиди без час щом ти е спешно,н€ма да те върне,просто ще почакаш малко повече. Peace
Ѕлагодар€ , аз вчера говорих с не€ по телефона , и т€ ми каза ако искам да рискувам да отида и да чакам докато се отвори свободно место !
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 784
ќтиди,н€ма какво да се рискува,ще те приеме,винаги има и чакащи които са без час,по спешност.
∆ената,ко€то записва часовете,казва кой след кого да влиза и тези без час постепенно ги вмъква между тези със записан. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 79
«дравейте момичета  Hug
ќт скоро, за съжаление, ми се наложи да се запозна€ със забол€вани€та на щитовидната жлеза, и по специално с ’ашимото-то. Ќаблюдаваме един ендокринолог, но ми се иска да чу€ и друго мнение, т.к. за времето от март до сега не настъпи подобрение, дори точно обратно - “—’ ми от  3,9,  се повиши почти двойно, въпреки увеличаващата се доза ≈утирокс /за което не обвин€вам ендокринолога, разбира се/...
“а исках да ви попитам дали д-р “одорова 'работи' само по проблеми, отнас€щи се до планиране и протичане на бременността... или като ц€ло със забол€вани€ на щитовидната жлеза и наблюдава и момичета, който не планират/ очакват бебче ?
÷итирай

Ѕлизо до морето :)))

ћнени€: 262
«дравйте момичета, имам записан час за ƒ-р “одорова другата седмица в клиниката в ѕлевен. »скам да ¬и попитам имал ли е н€кои проблем с възел на ў∆, при мен хормоните и другите изследвани€ са ми в норма но ми откриха възел 1,5см., занимава ли се с такива проблеми или повече с бременост. Ќ€кой да е ходил при не€ с такава диагноза? Ѕлагодар€ ¬и предварително  Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 231
kremmito, не се занимава само с бременност- мъжът ми ходи при не€ заради висока кръвна захар и висок холестерол и е във възторг от отношението й, и от не€,като лекар и човек.  јз също б€х при не€ миналата седмица,за да ми погледне изследвани€та за Ќ  клетките и н€кои хормони, след неуспешно ин-витро  и се убедих, че има защо толкова да й се възхищава и да й се довер€ва.
÷итирай


ћнени€: 1 059
kremmito,
аз лично не съм доволна във връзка със диагноза на щитовидната жлеза.“р€бваше да ход€ и на втори специалист заради нейна погрешна диагноза.
«а инсулиновите проблеми е много добра,но за щитовидната..............
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 124
ƒа се включа и аз  Rolling Eyes
’одих два пъти, наистина е много мила жената, но на мен лично това сърцато държание ми е съмнително вместо да ми вдъхва доверие  Rolling Eyes
јз отидох с направени хормонални изследвани€, от които всичко в норма с изключение на нисък прогестерон и висок андростендион и двете изследвани на 23 ден  Rolling Eyes
“ака каза ми че имала съмнени€ за хашимото - хормоните и антителата са ми в норма  Rolling Eyes изписа ми лекарства въпреки това  Rolling Eyes
ѕрати ми за обремен€ване с глюкоза - резултат н€ма ми нищо - но т€ ми изписа метфодиаб или нещо от сорта защото съм била с ѕ я, съотношението ми на Ћ’:‘—’ е в полза на ‘—’, н€ма данни за поликистозна структура на €йчници.
ј и за следващи€ цикъл ми изписа стимулаци€ с клостил, после прегнил и т.н. без да има ј√ което да ме следи еми реших че не мога да й се довер€  Rolling Eyes

¬ последствие след обикал€не и разпитване се оказа че андростендиона се изследва в началото на цикъла а не след ову, и че нивата му след ову може да се покачат при наличие на кисти на €йчника, а аз съм с Ћ”‘ така че момичета колкото лекари толкова и мнени€ за съжаление ние тр€бва да си изберем на кого да в€рваме  Rolling Eyes
÷итирай


ћнени€: 184
kremmito,
аз лично не съм доволна във връзка със диагноза на щитовидната жлеза.“р€бваше да ход€ и на втори специалист заради нейна погрешна диагноза.
«а инсулиновите проблеми е много добра,но за щитовидната..............

ѕодкреп€м това мнение, за следене на щитовидна жлеза има далеч по-добри -специалисти от не€.
ѕон€кога е по-добре да попаднеш на тесен специалист в нещо, отколкото на н€кой, който да претендира, че разбира дори от имунологи€ и от генетика, а всъщност само повърхностно да разглежда нещата.  Ќе ме разбирайте погрешно - страшно мила жена и сигурно е страхотна в следенето на бременни с диабет, но със сигурност, не тр€бва да се опитва да лекува имунологични или генетични проблеми или да предписва хормонални препарати за стимулаци€, без да е на€сно с мнението на гениколога за това- за съжаление точно това се случи при мен и точно тогава реших, че т€ не е мо€ лекар. ¬началото б€х очарована, но за щастие това продължи само една година.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-247 от 247 отговора