Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 6 461
Агнешко на фурна

Агнешкото се прави на порции,
Всяка порция се осолява на вкус и се наръсва с чер.пипер.
Нарежда се в тавичка , облива се с  вода и отгоре се поставя фолио.
След час и половина агнешкото е готово,маха се фолиото и се запича още малко за да добие кафеникаво-златист цвят.





« Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 14:24 от Дими »
Цитирай


Мнения: 9 728
Не му ли е малко час и половина?Това е месото с което имам най-малко опит,почти никак.Аз и не го обичам много,ама все пак някога имам повод да го приготвям.
Цитирай


Мнения: 6 461
Не му ли е малко час и половина?Това е месото с което имам най-малко опит,почти никак.Аз и не го обичам много,ама все пак някога имам повод да го приготвям.
Агнешкото става бързо когато фурната е загрята силно и има фолио отгоре.
Месото е много крехко и около час и половина под фолио му стига ,понеже се пече още известно време и без фолио.
Зависи все пак и от агнешкото.
Нашето е домашно и агънцето е било на около два месеца.
Цитирай


Мнения: 9 728
ее,явно е съвсем младо! PeaceАз от магазина дори не знам какво биха ми продали! ooooh!
Цитирай


Мнения: 6 461
ее,явно е съвсем младо! PeaceАз от магазина дори не знам какво биха ми продали! ooooh!
Да  Peace

Забравих да пиша ,че фурната ми беше загрята на 300 градуса Mr. Green
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
А и като е нарязано на порции, му трябва по-малко време. Аз много често пека цяло агнешко бутче или плешка, тогава времето за печене е повече. Но и според мен за нарязано на парчета агнешко, покрито с фолио, това време е достатъчно (и моето агънце е домашно).
Цитирай


Мнения: 6 461
А и като е нарязано на порции, му трябва по-малко време.  Но и според мен за нарязано на парчета агнешко, покрито с фолио, това време е достатъчно
Peace
Да така е.
И става много вкусно  chef


(и моето агънце е домашно).
Mr. Green
Цитирай

плевен

Мнения: 780
Аз пък в един съд си правя смес от олио.червен и черен пипер,чубрица.Режа агнешкото на порций,посолявам го,след това го овалвам в тази смес и редя в тавата.Отгоре поставям фолио и пека около час и половина.След това махам фолиото и запичам.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
Аз пък в един съд си правя смес от олио.червен и черен пипер,чубрица.Режа агнешкото на порций,посолявам го,след това го овалвам в тази смес и редя в тавата.Отгоре поставям фолио и пека около час и половина.След това махам фолиото и запичам.
тъкмо и аз щях да напиша това и ме изпревари. само че не слагам чубрица. а в тавата също режа няколко връзки зелен лук. зависи от големината  - 2-3  връзки.
Цитирай


Мнения: 6 461
само че не слагам чубрица. а в тавата също режа няколко връзки зелен лук. зависи от големината  - 2-3  връзки.
2/3 връзки  пресен лук слагам когато го приготвям с ориз и гъби...става страхотно. Peace
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Да не забравя - на агнешкото много върви самардалена сол, ама не тази от магазина, че тя на нищо не прилича - ни аромат, ни вкус. Който може да си набави от първа ръка...
Цитирай


Мнения: 159
Правила съм агнешкото като Веси. Страхотно е,опитайте!
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Агнешко на фурна

Агнешкото се прави на порции,
Всяка порция се осолява на вкус и се наръсва с чер.пипер.
Нарежда се в тавичка , облива се с  вода и отгоре се поставя фолио.
След час и половина агнешкото е готово,маха се фолиото и се запича още малко за да добие кафеникаво-златист цвят.






аз  го слагам върху  легълце от пресен лук
и добавям джоджен  -> но не нарязан а на  клонки
  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 461
аз  го слагам върху  легълце от пресен лук
и добавям джоджен  -> но не нарязан а на  клонки
  bouquet
Ще го пробвам и по твоя начин.
Благодаря ANGYA
  bouquet
Цитирай

Bristol

Мнения: 6 638
Аз добавям чесън и пресен розмарин, освен солта и черния пипер Wink Преди това може да се накисне в марината от зехтин, лимон и риган.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора