Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 март 2007, 13:03 ч.
  • Преглеждания  20 025  Мнения  322  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 9 095
дано нямате нищо против че аз пускам новата тема, сега ще прикача и старата Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163103.0, ето готово Peace

Реклама
# 1
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
  • Мнения: 468
Запис, запис Simple Smile
Някой да гледа малини на двора си? Да разкаже, сорт какъв, кога се садят, от къде е взел материял? Слънце, сянка, какво искат ...

# 2
  • София
  • Мнения: 10 857
запис

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Относно печенето на пръстта - винаги съм се чудела, не трябва ли да останат в нея някакви естествени биологични живи вещества, нужни на растението, които при изпичане се унищожават?
Аз за това при заразено цвете изпичам само саксията му във фурната, пръскам го цялото с корените с инсектицид и така го засаждам обратно в изцяло нова, купена пръст.

# 4
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Относно печенето на пръстта - винаги съм се чудела, не трябва ли да останат в нея някакви естествени биологични живи вещества, нужни на растението, които при изпичане се унищожават?

Поради таиз причина написах, че се смесва с купешка. Аз смесвам 50/50.

# 5
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Запис, запис Simple Smile
Някой да гледа малини на двора си? Да разкаже, сорт какъв, кога се садят, от къде е взел материял? Слънце, сянка, какво искат ...
Малини незнам как се вкореняват, но май от пръчки ( като розите), но не съм 100% сигурна. Иначе знам, че обичат валжна почва и шарена сянка. По- мъчурливи места. Ние имахме ужасно много малини навремето в  двора и растяха край оградата, където беше вечна влага и леко сенчесто.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 2 302
Точно като рози се засаждат. Родителите ми имат, но не знам през кой сезон е най-удачно да се извърши манипулацията. За мястото съм съгласна с Mamica - шарена сянка и влага.

Профилактика на почвата се прави и с разтвор на калиев перманганат, за да се обезпаразити.

Моя въпрос: купих си грудка(или както там се казва) на хипеаструм, покарала зелени листенца около 5см., посадих я, и сега накъде? Как се полива докато се хване, на сянка или на слънце да сложа саксията?

# 7
  • Мнения: 1 494
Относно печенето на пръстта - винаги съм се чудела, не трябва ли да останат в нея някакви естествени биологични живи вещества, нужни на растението, които при изпичане се унищожават?
Аз за това при заразено цвете изпичам само саксията му във фурната, пръскам го цялото с корените с инсектицид и така го засаждам обратно в изцяло нова, купена пръст.
Не е желателно да се пече почвата. Наистина се убиват полезните микроорганизми, а и изгаря хумуса, който е най-плодородната част от почвата. Според мен не е необходимо да печеш саксията-инсектицида ще си свърши работата. #2gunfire Laughing

# 8
  • Мнения: 1 494
Точно като рози се засаждат. Родителите ми имат, но не знам през кой сезон е най-удачно да се извърши манипулацията. За мястото съм съгласна с Mamica - шарена сянка и влага.

Профилактика на почвата се прави и с разтвор на калиев перманганат, за да се обезпаразити.

Моя въпрос: купих си грудка(или както там се казва) на хипеаструм, покарала зелени листенца около 5см., посадих я, и сега накъде? Как се полива докато се хване, на сянка или на слънце да сложа саксията?
Според мен е необходимо едно обилно начално поливане, за да прилепне добре почвата около грудката. След това- според условията. Ако е топло помещението-по-често, ако е по-хладно-по-рядко. Слънцето сега е силно-на мен ми изгори листата на сакъзчетата. Бих го поставила на източен прозорец или на шарена сянка. Докато се закали.

# 9
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
  • Мнения: 468
Как печете саксиите? Във фурната за готвене ли? Аз не бих посмяла.

# 10
  • София
  • Мнения: 10 857
И с бледо розов разтвор на калиев перманганат ли се прави профилактиката? На колко време? Евентуално ако има някакви гадини това ще ги унищожи ли?

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Как печете саксиите? Във фурната за готвене ли? Аз не бих посмяла.

Майка ми е специалист по керамика и знам перфектната технология за целта.  bowuu
Във фурната, разбира се, керамиката се пече на 800 - 1200 градуса, ние нямаме толкова...
На 150 градуса я пускам, като трябва да се загрее със саксията вътре и после докато не изстине сама не се отваря. Само резките температури са проблем, макар, че при такива ниски градуси няма опастност да се пукне.

# 12
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
  • Мнения: 468
Как печете саксиите? Във фурната за готвене ли? Аз не бих посмяла.

Майка ми е специалист по керамика и знам перфектната технология за целта.  bowuu
Нещо не разбирам Sad
Печем саксиите за да убием някакви буболечки, но къде ги печем, във фурната за готвене ли? И всички ли саксии, моите повечето са пластмасови. Никога не съм го правила това, аз пръскам растението и пръстта естествено със съответния препарат.

# 13
  • Мнения: 1 494
Как печете саксиите? Във фурната за готвене ли? Аз не бих посмяла.

Майка ми е специалист по керамика и знам перфектната технология за целта.  bowuu
Нещо не разбирам Sad
Печем саксиите за да убием някакви буболечки, но къде ги печем, във фурната за готвене ли? И всички ли саксии, моите повечето са пластмасови. Никога не съм го правила това, аз пръскам растението и пръстта естествено със съответния препарат.
Не опитвай с пластмасовите. Wink Laughing

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Ама както искате си морете вредителите, аз, като човек, който живее доста придодосъобразно, пренасям маниите си върху цветята си, гледам с колкото се може по-малко отрови да ги пръскам, за това си пека саксиите, винаги при пресаждане, независимо дали са прихванали гадинки. Всеки луд, с номера си.  Crazy
Другата ми манийка е, че пластмасови саксии не обичам и всичко присаждам в керамични веднага.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт