Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 март 2007, 13:42 ч.

Да попитам за Кисела

  • 983
  • 25
  •   1
Отговори
  • Между Ада и Рая
  • Мнения: 53
Здравейте Hug дъщеря ми е на  3 месеца и почва вече 4-тия по колко Кисел мога да и давам.Моля само да не ме кратикувате Blush защо толкова рано и давам Кисел от ябълка, на самата опаковка пише за кърмачета и деца до 3 години.

# 1
  • Sf
  • Мнения: 3 058
А ти с какво още си я захранила?

# 2
  • Между Ада и Рая
  • Мнения: 53
От време на време пюре и сок от ябълки и моркови по 30гр

# 3
  • Мнения: 450
А защо реши да даваш готов кисел- нишесте и оцветители?

# 4
  • Между Ада и Рая
  • Мнения: 53
А как мога си направя домашен кисел и от какви плодове  Rolling Eyes

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 318
Можеш да си купиш натурално нишесте - за нея трябва да е царевично, защото в пшеничното се съдържа глутен. Има го навсякъде. Правиш го с вода (или пък може и с АМ newsm78), а като е готово прибавяш пюриран банан или ябълка, круша... Дъщеря ти е още малка за мъхести плодове, така че май само с това можеш да правиш newsm78. За нейната възраст мисля, че трябва да е 130 г готовият кисел - моят педиатър казваше, че трябва към месеца да прибавиш 10 и да умножиш по 10, т.е. - за 3 месеца 130 г., за 4 месеца 140 г. и т.н.
А иначе за 200мл вода прибави една препълнена съпена лъжица нишесте, размито в малко вода. Прецени колко горе долу трябва да е за 100 мл. примерно.
Аз все още правя на сина ми кремчета с натурално нишесте - вече с мляко, не ми се дават нишестета с оцветители и ароматизатори.
 

# 6
  • Сф
  • Мнения: 1 170
60-70г пресни плодове или 60-70г пюре, 2 пълни ч.л. нишесте (царевично), 1ч.л. захар (аз не слагам!!!), 30мл кърма или АМ
Плодовете се почистват и сваряват. Пасират се във водата, в която са сварени. Размитото нишесте (в хладка вода) се добавя бавно към врящата плодова смес. Вари се 5-6мин. до получаване на гъста каша. Когато поизстине, се добавя млякото.
Тази рецепта е от "Моето бебе и аз" и изрично пише, че е за бебета от 5-ия месец . Ти с педито консултирала ли си се относно кисела?
Иначе така направен кисела става добре. Може да се направи с ябълки, круши, тиква, сини сливи. А ако направиш само нишесте, можеш да добавиш банан- в същата книжка пише, че "в началото банана трябва да е бланширан". Но и с банана трябва да внимаваш, защото май и за него сте мънички newsm78
И последно: защо не погледнеш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=16.0 или http://www.bg-mamma.com/index.php?board=8.0   bouquet

# 7
  • Мнения: 3 537
и аз си го правех сама. Peace

# 8
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
От време на време пюре и сок от ябълки и моркови по 30гр
И сега реши след това,кисел!??..

# 9
  • вече в собствен дом
  • Мнения: 1 084
Аз знам , че киселът се дава най-рано след 5 месец.

# 10
  • Мнения: 396
и аз си го правех сама. Peace

Но започнах да го давам след 5 тия месец.

# 11
  • Sf
  • Мнения: 3 058
Никога не съм давала кисел.Това е ненужна храна - чисто нешесте и никакви полезни вещества. Препоръчвам ти да замениш кисела с АМ, смесен със плодово пюре или сок.
Не смятам да те критикувам, но рано си захранила.Поотложи малко, особено ако детето има колики.Успех!

# 12
  • Мнения: 6 461
На децата ми съм давала кремчета и кисели след пети месец.

# 13
  • Sf
  • Мнения: 3 058
Но и с банана трябва да внимаваш, защото май и за него сте мънички newsm78
  Мънички са за всичко по-различно от АМ/кърма, камо ли за кисел. Давай от време на време сокче, щом си почнала и ако толкова искаш, но не бързай с друга храна преди да навърши 4 месеца. Hug

# 14
  • Мнения: 3 537
и аз си го правех сама. Peace

Но започнах да го давам след 5 тия месец.
А,да.На три месеца е рано все още. newsm78



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт