Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 март 2007, 14:22 ч.

Образите в казармата

  • 2 189
  • 9
  •   1
Отговори
Една чисто мъжка тема. Само се надявам да не се получи спор за това от необходимоста да се ходи в казармата.... Praynig Та по темата - татковци (настоящи и бъдещи) нека си спомним за веселите моменти прекарани в родната казарма. Аз съм служил в Плевен през 1997 г. - бяхме последния випуск школници в ШЗО. Мога за кажа, че изкарах една наистина приятна служба Simple Smile и винаги съм казвал, че в казармата могат да се видят такива "екземпляри" за каквито не съм и предполагал, че могат да съществуват. Такъв беше и нашия т.нар. "комбат" (командир на батальона). Той имаше няколко велики момента:
1. "Защо щракака щрак и трака трак ?" - превеждам "Защо катинара на шкафчето (това за лъскането на кубинките) не е заключен и вратичката се блъска и трака?"
2. "Школник, ела тук! Вземи тази кофа, напълни я с мазут и варосайте бордюрите!"
3. "Абе как бе, как бе,... как ще сложите скъсани покривки - обърнете ги обратно, за да не се виждат дупките...!"

# 1
1. Не се качвайте по камионите преди да са дошли!

2. Кой беше този школник, когото запомних сутринта ?

3. - Г-н майор, на покривката има дупка...
    - Обърни я обратно!

4. Като ти плесна една, пишката ти ще пусне топла вода!

5. Ще излезеш в отпуска на другия 29-ти Февруари! Mr. Green

ако се сетя още, ще поствам.

# 2
Може би не стана ясно за какво говорех Simple Smile
Давам пример отново - Един от наборите ми беше адски спокоен тип (с него все още си кореспондираме) и въпреки че приличше на убиец беше страшно начетен - беше зъвършил с отличие Икономически техникум в Стара Загора, а после в Университета го приеха пак с доста висока оценка. Сега е в щатите и бачка по увеселителните паркове. Та въпросния Школник винаги си ляга последен - мие си зъбите страшно шумно, плакни си устата, крушката в коридорчето бръмчи адски дразнещо и след цялото подканяне и подвикване от страна на останалите "съквартиранти" най-накрая угася лампата и ляга в леглото си ....... в тишината се чува едно "Хруууупппп" - човека почва шумно да си хапва ябълка ...

# 3
служили сме на едно и също място по едно и също време  Mr. Green

# 4
  • Sofia/ The Hague- Nl
  • Мнения: 1 760
Брат ми служи в Плевен в ШЗО-то.Бях чувала,че там е едно от хубавите места да изкараш казарма.Веднъж му отидох на свиждане и на тръгване ми се дорева.Брат ми беше единствения по-беличък,около него щъкаха само цигани с уокмени на ушите и някаква чалга се носеше от тях.Бяха го направили пощалъон,щото някои от "войниците" не сам не можеха да четат,ами дори не говореха български...

Една случка,на която и сега се смея:
Преди клетвата маршируват по цял ден като гламави.Брат ми си чува името и заповед да излезе пред строя.Излиза той,до него идва старшината и му казва :"Дай тон за песен!"(Той пее много фалшиво).Брат ми отговаря :Ама аз не мога да пея.Старшината му отговаря:"Недей да лъжеш! ShockedВ документите ти пише: сестра-1 бр,оперна певица.Как тъй сестра ти може, а ти да не можеш?"

Аз имам много лошо мнение за униформени,не заради горенаписаното,де.

# 5
Просто таткивците се преброихме тук  Hug с тази тема. Искам да помоля Модераторите да я преименуват темата: "Образите които познаваме - от казармата,  от училище и от университета"

# 6
  • Cape Town
  • Мнения: 100
Да се включа и аз :

Наряд. Проверяващия хваща един от наряда да пикае ( с извинение ) зад караулното. Следва реплика :
"Що пикаеш зад караулното, бе? У вас така ли пикаеш зад караулното?"

# 7
  • София, център
  • Мнения: 3 448
Из мемоарите на баща ми:

(Нецензурно)

Старшина Михов:

" - Я внимавай!
Снощи некой срал из калиндоро,
ако фанем таков, че му зашием гъзо!
Дневалнио, бегай дОнеси губерката..."

Пристига старшина Михов, навън страшен дъжд, старшината кален до шапката, а войниците извадени да тупат дюшеци. Виждайки го, започват да се смеят.

Старшина Михов:
" - Смеете се вие, смеете се, а това, че тюфлеците са на дъжда - нема смисъл!"

# 8
И аз хванах от хубавото време, когато се ходеше в казармата. Нямам никакви лоши спомени от 18-те месеца там. Служех в Ловеч, радист в поделение 42820. Естествено старшините бяха най-големите скици (и глупаци). Спомням си как дежурния ни налагаше с колците, с които преди 5 минути набутвахме лайната по дупките в кенефите. Ако настигнеше някой - сериозно му вмирисваше въшкарника. Ако не настигнеше се разминавахме само с почистване на пръските по стените от размахването на тези колци.

# 9

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт