Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
 Very Happy Здравейте,
Във вас ми е надеждата да ми спасите живота, ако ми кажете как се правят кроасани! Трябва да разбера как се правят а никъде няма нито една рецепта. Поне в интернет не намирам. Някой от вас запознат ли е newsm78?
Благодаря предварително!
« Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 15:19 от jolly_roger »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ето тук на руски: http://www.cook-talk.com/forum/index.php?s=b0635ee44da06ca459e4d … DE=03&id=2293
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=5059 - стъпка по стъпка е дадено приготвянето на тестото
« Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 15:32 от anomalia »
Цитирай


Мнения: 9 728
1кг брашно
50гр жива мая
10гр сол
400гр краве масло
50гр захар
3 яйца
Замесваме тесто от брашното,половин литър вода(студена),солта,захарта,яйцата.Оставяме половин час да се отпусне.
Правим маслото на калъп.Тестото втасва за около 1 час на стайна температура - не по-топло.Разточваме тестото с дебелина около 3-4 см,поставяме калъпа посредата,сгъваме тестото,около калъпа.Оставяме в хладилник да се стегне.Разточваме кора,по-тънка и сгъваме на 3 или 4 и оставяме в хладилника.Това го повтаряме около 3-4 пъти.Накрая разточваме тънък лист и слагаме пълнежа.Оформяме по желание.
Пече се на 250градуса за 20 минути.
Цитирай


Мнения: 9 728
anomalia,не мога да видя снимките и рецептата,казва че като не съм регистрирана - не мога.
Хубаво е да има снимки,защото по обяснения трудно се разбира,какво и как се точи.

Искам да добавя,че съм правила по рецептата,която съм дала и стават разкошни,но губи доста време! Thinking
Цитирай


Мнения: 6 142
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=724.0
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Правя ги с готово бутертесто,режеш ги като на картинката и слагаш пълнеж по желание.Успех!
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
anomalia,не мога да видя снимките и рецептата,казва че като не съм регистрирана - не мога.
Най-добре се регистрирай, че е с доста снимки и трудно ще го копирам. А и има много ценни неща в сайта Peace
Съжалявам за неудобството Sad
Цитирай

Габрово

Мнения: 699
Тъкмо щях да питам тестото като купешкото бутертесто ли става - многолистно? Винаги съм се чудила как се прави многолистното тесто, но единственото, което ми бяха казвали, беше ,че било голяма занимавка и по-добре да си купя готово. Да, ама него май го правят с маргарин...
Иначе не, че съм се засилила да правя кроасани, аз от бутертестото правя обикновено някакви по-дребни неща със солен пълнеж, ама пък много ги обичаме.

А, още една питанка имам към тези, които са го правили - може ли да се съхранява тестото, примерно за ден-два или маята не позволява?

Благодаря предварително
Цитирай


Мнения: 9 728
Бутер тестото се прави без мая,от него се получават бутерки.
Кроасаните се правят с мая и тестото се казва Кроасан тесто или Блундер.Може да се съхранява замразено,но не бих се спряла на този вариант,по-добре си го прави същия ден като ги замесиш.
Цитирай
 Very Happy Много ви благодаря на всички! Страшни сте Laughing Дано успея от първия опит.
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
И да споделиш после как са станали!
   Аз купувам готови, само ги изпичам!
Цитирай
???И такива ли има? Къде се продават?
Цитирай

София

Мнения: 3 268
???И такива ли има? Къде се продават?
В Била на щанда със замразени храни.В пликче са по 5 или 6 с различен пълнеж.Замразени са!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.