Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 026
момичета,

помагайте с рецепти за татарско кюфте. Как се меси каймичката, каква е плънката, колко го печем да не остане сурово. Дано някоя от вас прави или е правила таквоз чудо, че си имам ценител вкъщи Wink
Цитирай


Мнения: 373
Цитат на: ray
момичета,

помагайте с рецепти за татарско кюфте. Как се меси каймичката, каква е плънката, колко го печем да не остане сурово. Дано някоя от вас прави или е правила таквоз чудо, че си имам ценител вкъщи Wink
Ами ей сегичка ще ти дам рецептата на моята любима баба! ...не знам дали е това, което търсиш
Олеееееееееее, сега виждам в тефтера , че става въпрос за Касапско кюфте, а не татарско... Embarassed
Ама пак ще ти го на пиша , де!

Касапско кюфте
-------------------------
Каймата (500 гр)се обърква с 1-2 супени лъжици дом. пюре, 1 яйце, 1 глава лук на ситно. Разстила се в намазана с олио тавичка, отгоре се намазва с 1 яйце и се пече.

Ами това...и е вкусно с пържени картофки...май само баба не я мързи да ги прави в тиган и на големи полумесеци Razz
Цитирай

София

Мнения: 2 026
DolceVita, макар че наистина не е татарско кюфте Laughing , звучи вкусно. А защо се маже отгоре с яйце?
Татарското обаче е кюфте с плънка, поне така е по ресторантите Laughing
Цитирай


Мнения: 373
Цитат на: ray
DolceVita, макар че наистина не е татарско кюфте Laughing , звучи вкусно. А защо се маже отгоре с яйце?
Татарското обаче е кюфте с плънка, поне така е по ресторантите Laughing
ОООООО, не знам защо се маже Rolling Eyes с яйце!
Аз не си падам по каймата, но това бабино голямо кюфте ми харесва, но никога не съм го правила.

Иначе виж какво открих. Дано ти помогне.

http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl?Board=jadene&Number= … amp;sb=6#Post1326
Цитирай

София

Мнения: 2 026
Цитат на: DolceVita
Цитат на: ray
DolceVita, макар че наистина не е татарско кюфте Laughing , звучи вкусно. А защо се маже отгоре с яйце?
Татарското обаче е кюфте с плънка, поне така е по ресторантите Laughing
ОООООО, не знам защо се маже Rolling Eyes с яйце!
Аз не си падам по каймата, но това бабино голямо кюфте ми харесва, но никога не съм го правила.

Иначе виж какво открих. Дано ти помогне.

http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl?Board=jadene&Number= … amp;sb=6#Post1326


благодаря ти, мисля че това ще свърши работа! eat
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Омесена кайма като за стандартни кюфтета само дето има кимион, повече лют червен или черен пипер, смисъла е да са лютички де и вътре едно парченце кашкавал и ги мяташ я на скара, я пържени или във фурна. Онзи ден в яката зима правих такива и мъж ги мноооого ги одобри, няколко пъти Laughing Ааа, не слагам хляб, той по принцип се слага да се увеличи количеството.
Цитирай

София

Мнения: 2 002
Татрското кюфте не е ли с кашкавал, а неврозното по пикантно лютичко! Rolling Eyes
Аз правя като със смес за нармални кюфтета за скара овивам парче кашкавал хубаво с каймата и пека!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.