Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 261
Разполагам с буркан пилешко месо,сварено и готов за готвене, но какво още да прибавя.
Много лук,домати, чушки ,олио, подправки,незная затова ви моля за помощ
Цитирай

Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде

Мнения: 373
запържи няколко глави лук: 1 нарязан на едро морков с пилето, към кря на запръжката добави 1 с.л. червен пирер и 1 с.л брашно и разбъркваш интензивно като внимаваш да не загори  черв. пипер; добавяш 1 буркан стерилизирани домати и половин буркан вода, ако ти се струва гъсто може да увеличиш количеството на водата, сложо черен пипер на зърна, 2 дафинови листа и сол на вкус, ако доматите накиселяват добави 1/2 ч.л захар.
Цитирай


Мнения: 3 848
Може да сготвиш пиле по ловджийски  Wink
Нарежи на по-едро доста лук - 2-3 големи глави.
Нарежи и чушките на по-едро /надявам се да нямаш предвид люти чушки!!!/.
Доматите ти сигурно са от буркан - пак става.
Ако имаш картофи, също може да сложиш няколко.

Ще обяснявам подробно, защото явно нямаш голям опит в готвенето.
Налей в тенджера олио. Сложи на котлона да загрее. Щом загрее запържи в сгорещеното олио нарязания лук и чушките. Когато чушките и лука се позапържат, сложи лъжица червен пипер. Внимавай, защото червиният пипер много бързо прегаря и после става неприятен вкус. Затова трябва да имаш приготвена чаша вода /или бульон от това пиле/, за да залееш почти веднага, щом изсипеш червения пипер.
Така... - слагаш и малко домати - половин буркан примерно.
Подправки - 2-3 зрънца бахар, 1 дафинов лист.

Месото от пилето щом е сварено предварително няма да го слагаш в началото на готвенето. ще го сложиш, когато яденето е вече почти готово.
На сол подправи също, когато стане почти готово, че иначе има опасност от пресоляване.

Мисля, че не е трудно!
Успех!
И добър апетит!!!   chef
Цитирай


Мнения: 784
Яхния с месо от буркан "Стандарт"  Smile:
1.Слагаш олио (колкото да покрие дъното на тенджерата и една идея отгоре) - да се загрее.
2. Нарязваш една - две големи глави лук и ги добавяш в олиото, за се запържат, докато леко порозовеят.*
3. Махаш тенджерата от котлона и добавяш 1 с.л. червен пипер (червения пипер не трябва да се пържи, защото бързо загаря и се развалят вкусовите му качества). Разбъркваш с лука и олиото и веднага добавяш 2-3 домата - обелени и нарязани (или домати от буркан - най-много половин, защото на яхния не вървят много домати). Връщаш тенджерата на котлона.
4. Слагаш сол на вкус.
5. Добавяш вода - около 1/3 от тенджерата - и чакаш да заври.
6. Разтваряш 1-2 с.лъжици брашно в 1/2 ч.ч. вода и изсипваш в тенджерата,  за да се сгъсти манджата. Ако искаш да сложиш картофи - сега е моментът, но тогава не слагай брашно, защото те сгъстяват достатъчно.
6. Слагаш месото от буркана. Ако имаш моркови, кервиз, чушки - сложи, но не е задължително.
7. Ако трябва - слагаш още вода, за да нагласиш манджата на гъстота, каквато обичаш.
8. Добавяш подправки на вкус - ако трябва още сол, джоджен, чубрица, няколко скилидки чесън дават много приятен аромат. Ако обичаш магданоз - слага се най-накрая, като е съвсем готова манджата и я отнемеш от котлона, защото като се свари магданоза няма никакъв вкус.
9. Оставяш яхнията да се свари - тъй като месото е от буркан, достатъчно е да поври 20-30 мин.
10. Правиш си едно кафе и сядаш пред компютъра, докато се стане гозбата  Wink!

*По-полезно е, ако лука го задушиш - заедно с олиото се слага за заври половин чаша вода; лука се слага вътре и тенджерата се затваря с капака; когато се поизпари водата - отнемаш от котлона, слагаш червения пипер - и по горната рецепта.

Цитирай

София

Мнения: 3 537
Можеш да направиш и винен кебап с пилешкото, аз често правя  Wink
Правя го така:
Нарязвам 2-3 големи глави лук и запържвам в олио.Като стане прозрачен лука добавям един нарязан морков и той леко да се запържи и прибавям 2-3 суп.лъж брашно,бъркам непрекъснато, прибавям месото/консервирано или сурово,аз го правя със пил.бонфиле или бутчета/, заливам с една чаша червено вино/може и бяло/, гореща вода и 1 чаша доматен сос.Докато прибавям продуктите съответно бъркам непрекъснато.Слагам в яденето един дафинов лист и няколко цели зрънца черен пипер , 1 лъж. захар за да убие киселината на доматите и сол на вкус.Оставям яхнийката да къкри на бавен огън.  Love
Цитирай


Мнения: 261
момичета, много ви благодаря, а за опит нямам никакъв , но винаги се справям  с ваша помощ и то доста добре
още веднъж БЛАГОДАРЯ
Цитирай


Мнения: 192
така хубаво сте описали и за вечеря унас Яхния ....мерси Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.