Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Пловдив

Мнения: 653
Специално за любителите на шоколада отварям темата за сладките изкушения, и за да не бъда голословна започвам първо АЗ. Ще ви напиша 3 рецепти които НЕ СА МОИ, а съм ги виждяла от интернет. Моля не се сърдете , ако някоя рецепта е ваша. И в трите основен е шоколада.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 653
РОШЕ

Роше-то идва от известните скъпи бонбони на марката "Ferrer Rocher". За тези, които не знаят това е производителят на шоколадовите яйца, бонбоните рафаело, киндер сюрприз, киндер буено, шоколад Нутела......и т.н. Шоколада е скъп и хубав. Съперничи на марката Линдз. Рецептата е взета от сладкарница:
Към 1 бурканче шоколад се добавят десетина натрошени вафли и около 150г. натрошени орехови ядки. Объркват се добре и се оформят топки, които да не са много твърди и да останат с консистенцията на шоколад. Поливат се с глазура.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 653
ШОКОЛАДОВ МУС - става вълшебен

Ето рецептата:
- Разтопяваме на водна баня 1 шоколад с 60г. масло(аз слагам на око). За по-хубав вкус слагам и 3-4 парчета черен шоколад с аромат на портокал или бяла Милка с аромат на горски плодове. Може и друг аромат според вкусовите ви предпочитания. Прибавяте 2 жълтъка, а белтъците отделяте за по-късно. Бърка се до сгъстяване.
- На водна баня разтопявате и 1 пакетче крема сирене докато омекне
- Смесвате 2-те смеси и бъркате на водна баня до получаване на хомогенна смес, в която няма и следа от крема сирене.
- Разбивате 2 белтъка с 6 с.л. захар. Аз слагам ванилова захар за по-добър аромат.
- Прибавяте към бухналите белтъци шоколадовата смес. Внимателно бъркате с дървена лъжица по часовниковата стрелка.

Изсипвате в чашки и може да гарнирате с филирани бадеми. Оставяте в хладилника поне 6 часа - става вълшебен, а ако престои поне 12 часа - става направо божествен.

!!! Рецептата не е моя, както и предната. Цитирам авторите им!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 653
МНОГО ШОКОЛАДОВА торта

1 опаковка готови блатове за торта (около 350-400г.)
1 бурканче течен шоколад (250-400г.)
400г. заквасена сметана

Смесват се много добре сметаната и шоколада - до хомогенен крем.
С този крем се мажат блатовете и тортата отгоре. Може да се направят бразди с ножа или вилицата, да се посипе с кокос или украси с рози от сладкарска сметана. Престоява 1 нощ.

!!!Блатовете не се сиропират!!!
Цитирай


Мнения: 1 961
и трите рецепти изглеждат лесни и вкусни
изкуши ме Mr. Green
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 177
Ммммм, на диета съм, бе момичета!  Crazy
Цитирай


Мнения: 2 094
Страхотна темичка, записвам се.
Цитирай

София - най-после у дома :)

Мнения: 679
Третата рецепта съм я правила и със бисквити "закуска - какао", потопени в мляко или компот. Става супер!!! Може и банан да се сложи върху крема между блатовете! Страхотна е тортата  Love
Цитирай


Мнения: 159
Непременно ще направя третата рецепта.Излежда ми лесна за приготвяне.Благодаря за шоколадовото изкушение!
Цитирай

на една крачка от Пловдив

Мнения: 516
Много шоколадовата тортичка ще я пробвам в най-скоро време  Peace
Цитирай


Мнения: 9 376
Аз я правя по рецептата на Пела. Блатовете се сиропират - сиропчето е страшно вкусно, а и самата тортичка е разкошна!
Ето нейната рецепта:

ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Необходими продукти:
1. 3 бр. готови блата;
2. 1 1/2  ч. ч. захар;
3. 1 куб. чисто масло;
4.  1 ч. ч. вода;
5. 50 гр. алкохол;
6. 1 коф. заквасена сметана
7. 1 коф. течен шоколад.


Начин на приготвяне:

ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.

ЗА КРЕМА: Сметаната се разбива с 2-3 с.л. захар заедно с течния шоколад.

НАРЕЖДАНЕ: Реди се блат, полива се с сока обилно, особено по краищата отгоре нарязан на малки парченца банан, после крема,  следва още другия блат, банан и отново крема. Тортата добре се намазва с крема и от страни. Украсява се по желание с шоколадови пръчици, бомбонки, орехи и т. н.
Цитирай


Мнения: 139
на третата торта крема прилича на този от Шоколадова торта с рула на Leo...
Искам само да кажа, че това е НАЙ-ВКУСНИЯ крем за торта, който съм яла някога...Сякаш има нещо вълшебно в него, всички в къщи са омагьосани... Crazy Crazy Crazy
Цитирай


Мнения: 2 094
Шоколадова торта
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=354.75

Виенска торта
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=354.105

ТОРТА ШОКОЛАДОВА НАСЛАДА
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=145375#145375

Рай для двоих
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=73042#73042

Пражский торт
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=2116&postdays=0&po … =asc&start=75

Торта "Алказар" -рецептата е от Корнелия
Продукти:
1. 10 бр, яйца
2. 400 гр. кристална захар / 2 ч.ч/
3. 300 гр. смлени орехи /3,5 ч.ч./
4. 2 пакетчета краве масло
5. 1 ч.ч. пудра захар
6. 1-2 с.л. какао на прах
7. 3 препълнени лъжици брашно
8. 2 ванилии на прах
Тортата става разкошна, но за някой много сладка за това ако е необходимо по ваша преценка може да намалите количеството на захарта в блатовете. Крема се прави от сурови желтъци, става страхотен макар в действителност да не звучи така. Знам, че някой се ужасяват при мисълта да ядат сурови яйца   .
Значи блатовете се правят по следния начин: Белтъците се разбиват с 400 гр кристална захар. След като се разбият добре се прибават постепенно смлените орехи, като бъркаме с дървена лъжица /това май, за да не се сплескат белтъците мисля  / Получената смес се разделя на 4 равни части и от тях се пекат много, ама много тънки блатове около 5 мм.
За крема: Разбиваме желтъците с вилица. След това разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване.  Започваме да прибавяме разбитите желтъци /на съвсем тънка струя/  при маслото като продължаваме да разбиваме. Този момент на смесване е много деликатен и трябва да се извърши много внимателно за да не се пресече сместа. Добавяме ванилията и пресятото какао също много внимателно. И тук вече е ясно. Редуваме - блат и крем. Накрая тортата се намазва с част от крема и се наръсва с карамелизирани начукани орехи.
Това е в общи линии. Тортата става много вкусна, но няма много вид и тук вие сте на ход с предложения за глазури и украси

Шоколадова торта с орехи
Съставки:
брашно - 7 с.л.
яйца – 7бр.
пудра захар - 7 с.л.
какао - 4 с.л.
счукани орехи - 150 г
масло - 100 г
ягодов сироп- 1/2 чаша
коняк - 4 с.л.
гъста сметана - 1 чаша
шоколад - 250 г
масло - 5 с.л.
Описание:
Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте с пудрата захар. Брашното смесете с какаото, пресейте, добавете жълтъците.
Част от орехите смесете с маслото, разбитите белтъци и прибавете към тестото.
Сложете тестото във форма, застлана с пергаментова хартия, и печете при умерена температура до златист цвят. След като блата изстине, извадете от формата.
За крема, загрейте сметаната със шоколада, добавете размекнатото масло и разбийте.
Блатът разрежете на три пласта, като всеки от тях напоете със сиропа, смесен с коняка, намажете с крема, посипете с орехи и наредете един върху друг. Отгоре покрийте отново с крем и поръсете обилно с настърган на едро шоколад.

Шоколадова торта с белтъчен блат
Продукти :
за шоколадовия блат :
4 яйца
1 ч.ч.захар
3 с.л.вода
1 ч.ч. брашно
10 гр.бакпулвер
2 с.л.какао
50 гр.шоколад / начупен на дребни парченца /
ванилия
за белтъчния блат :
2 белтъка
10 с.л. захар
5 с.л. кокосови стърготини
ванилия
Първи крем :-Крем "Парадайс " /какао / на Д-р Йоткер
Втори крем :
200 мл.сладкарска сметана
200 гр.шоколад
за сиропа :
1 ч.ч.захар
1 и 1 / 2 ч.ч.вода
есенция : ванилия ,ром
за глазурата :
70 гр.шоколад
20 гр.краве масло
около 30 - 40 мл.сладкарска сметана
освен тези продукти :няколко бисквити / аз използвах " Закуска " /
Приготвяне : Шоколадовият блат се приготвя от изброените продукти.Изпича се при температура около 180 градуса.След изстиване се разделя на две части.Белтъчният блат се приготвя от посочените продукти.Изпича се при температура 150 градуса в предварително загрята фурна.Пече се около 10 - 15 минути , след което фурната се изключва и блата се оставя вътре до изстиването му/ за препоръчване е изпичането на блата да стане в покрита с алуминиево фолио форма за торта/.При подреждане на тортата първо се слага едната част от шоколадовия блат.Сиропира се.Отгоре се намазва с първия крем.След това се поставя белтъчения блат.Върху него се нареждат бисквити , които предварително са леко потопени в сироп.Върху тях се слага втория крем / от него се оставя и за намазване върху цялата торта /.Поставя се втората част на шоколадовия блат.Сиропира се.Цялата торта се намазва с част от втория крем.Накрая се залива с глазурата.Украсява се по желание.
Забележка :Рецептата на тази торта е сбор от няколко рецепти.Резултатът е много шоколадова торта.

Торта " Пунш"
Продукти :
за блата :
5 яйца
1 с.л. вода
250 гр.захар
250 гр.брашно
ванилия
за пълнежа :
сок от половин лимон
сок от половин портокал
2-3 с.л. ром / аз използвах есенция /
1 к.ч. чай
50 гр.портокалови корички
50 гр.счукани орехи
малко разстопен или настърган шоколад / 2 с.л.какао/
50 гр.стафиди
мармалад / вишни , кайсии , шипки/
трохи от тортата
за глазурата :
250 гр.захар
200 мл вода
сок от половин портокал
Приготвяне :Блатът за тортата се приготвя от изброените продукти.След изпичането и изстиването му от него се изрязва пласт с дебелина около 2 см.Тортата се издълбава така , че встрани и отдолу да останат стени с дебелина около 2см.Към получените трохи се прибавят останалите продукти за пълнежа.Ако сместта е много суха се прибавя още чай или мармалад  , за да стане влажна .Издълбаната торта се намазва с мармалад и се напълва с пълнежа , като се притиска с лъжица , за да не остане празно място.Отгоре се покрива с капака също намазан отвътре с мармалад.Залива се с глазурата. Тя се приготвя като от водата и захарта се сварява много гъст захарен сироп.Прибавя се сок от портокал и се бърка докато изстине.
Оставя се да престои в хладилник около 10-12 часа.
Забележка :Аз прибавих към блата 10 гр. бакпулвер.Вместо чай използвах сварено какао .Не сложих и портокалови корички.Вместо тази глазура направих шоколадова от 100 мл.сметана , 100 гр.шоколад и 30 гр.краве масло.
Цитирай

Somewhere over the rainbow

Мнения: 315
http://gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%A8&id=517
Това е моето най- велико постижение в сладкарството Засега обаче. Уникално вкусен сладкиш, който като престои е... думи нямам. Днес ще го приготвя пак!
Препоръчвам горещо   chef
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 smile3523 в мойте любими
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора