Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
ИСКАМ ДА РАЗКАЖА НА БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ - КАКВО ПРЕЖИВЯХ ПРИ РАЖДАНЕТО МИ В РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦА МБАЛ "СВЕТА АННА" В ГРАД ВАРНА !!!!
ПОСТЪПИХ С РОДОВА ДЕЙНОСТ, НО СЛЕД 10 ЧАСА РАЖДАНЕТО НЕ НАПРЕДВАШЕ, ТОНОВЕТЕ НА БЕБЕТО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ГУБЯТ И ЛЕКАРИТЕ РЕШИХА ДА НАПРАВЯТ ЦЕЗАРОВО СЕЧЕНИЕ ! И ТОГАВА ЗАПОЧНА УЖАСЪТ, КОЙТО ИЗЖИВЯХ !!!!!! ЗАПОЧНАХА ДА СЪБИРАТ ЕКИП ОТ ОПЕРАЦИОННИ ЛЕКАРИ И АНЕСТЕЗИОЛОЗИ ПОЧТИ ЕДИН ЧАС И ПОЛОВИНА....!!!!!! В ТОВА ВРЕМЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НА БЕБЕТО МИ СТАВАШЕ ВСЕ ПО-ЗЛЕ....!!!!!! КОГАТО НАЙ-НАКРАЯ ЗАПОЧНАХА ОПЕРАЦИЯТА, БЕБЕТО МИ СЕ Е РОДИЛО В КРАЙНО ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ И СЕ  Е НАЛОЖИЛО ДА БЪДЕ СПЕШНО ТРАНСПОРТИРАНО В АГ БОЛНИЦА - НЕОНАТОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ, КЪДЕТО ЗА ЩАСТИЕ Е ПОПАДНАЛО ПРИ КВАЛИФИЦИРАНИ ЛЕКАРИ И ЖИВОТЪТ МУ БЕ СПАСЕН....!!!!!!!
РАЗКАЗВАМ ТОВА, ЗАЩОТО НАСКОРО РАЗБРАХ ЗА СМЪРТЕН СЛУЧАЙ НА РОДИЛКА В СЪЩОТО РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ НА Д-Р СКОЧЕВ...!!!! НЕ СЪМ КОМПЕТЕНТНА И НЕ ЗНАМ КАКВА Е ПРИЧИНАТА, НО КАТО ВИДЯХ КАКВА Е ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТАТА НА ЛЕКАРИТЕ, КАК НЯМА АНЕСТЕЗИОЛОЗИ, КАК НЯМА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СВОЕВРЕМЕННА ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА, РЕШИХ ЧЕ ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ИЗЛАГАМ НА РИСК СВОЯ ЖИВОТ И ЖИВОТЪТ НА БЕБЕТО СИ....!!!!! ЛЪСКАВАТА ОБСТАНОВКА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ....!!!!!!!
ПОМИСЛЕТЕ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО СИ МИЛИ БЪДЕЩИ МАЙКИ !!!!!!!!!!!

# 1
 • ВАРНА
 • Мнения: 29
Съжалявам за това, което си преживяла! Дано да няма усложнения. Но истината е, че само АГ - то разполага с необходимата апаратура при подобни случаи. Дори "Майчин дом" карат бебетата там. Наскоро позната роди в АГ именнно поради тази причина -БЕБЕТО. До там я докарахме, че нямаш ли уговорка с някой доктор, ще те оставят като куче да се мъчиш и не се знае как ще завърши всичко.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 352
Много съжалявам, че си изживяла този кошмар! Поне всичко е завършило благополучно за теб и бебето. Истината е, че трябва да имаш уговорка с лекар независимо дали става въпрос за Окръжна или АГ. Ако имаш уговорка лекарят, на който плащаш няма да те остави да се мъчиш 10 часа и със сигурност ако се налага секцио ще бъде направено по-рано и едва ли ще се стигне до такива рискове за бебето. Такава е тъжната картинка за съжаление или си плащаш или не се знае какво ще ти се случи.
Радвай се на бебчето си!

# 3
 • Варна
 • Мнения: 600
Лежах в АГ - имах рискова бременност. Не видях да се минава визитация, не видях как се предава дежурство и т. нат.Изписаха ме и получих усложнения. Направих излив на белия дроб - никой не го беше видял. Едвам ме спасиха после. Родих в Окръжна болница. Скочев ме изражда. Много съм доволна. Когато едната акушерка предаваше дежурството на следващата - идваха в стаята, обясняваше и какво е станало през деня, ако има нови назначения на лекарства и др. Визитация минаваха по 2 пъти - сутрин и вечер при предаване на смените.

Когато реша да имам второ пак в Окръжна ще родя.

# 4
 • Откъм Варната
 • Мнения: 1 646
Браво бе, още една история, не станаха ли много такива от рода " Мами не раждайте еди-каде-си", чудя се дали да ти вярвам или  newsm78....специално да ни разкажеш това, ли си регистрира акаунта, или имаш и друг. И в АГ, и в Окръжна и в МД се случват такива работи, не можем да се затворим да си раждаме по къщите

# 5
 • Варна
 • Мнения: 600
Подкрепям KaliMa.
Навсякъде в която и да е болница има добри специалисти и лоши. Не мисля, че трябва да се поставят всички под общ знаменател.
Аз в моя пост писах, че ако трябва да раждам отново ще родя в Окръжна, но моят гинеколог работи в АГ. И аз разбира се съм много доволна от него, но според поговорката 1 птичка пролет не прави, т.е. важна е екипността.

Ти явно не си попаднала на екип в Окръжна, а аз явно не съм попаднала на екип в АГ. И от там идват разочарованията ни. Естествено ще има много майки, които да подкрепят и едната и другата болница.
Не мисля, че трябва толкова крайно да се реагира като това - Не правете това или Не правете онова.

Това мисля аз. Всеки има право на мнение.

# 6
 • гр Варна
 • Мнения: 585
Лошото е момичета че такива неща се случват навсякъде , а болниците са задължени винаги да имат готов екип за секцио и по медицински стандарти , ако тоновете на бебето се влошат секцио по спешност се прави до 5 минути . Ама който ти ги спазва медицинските стандарти , много често в почивните дни и вечер няма достатъчно хора даже на смяна за да се направи секцио . Моя позната ражда в София в болница СВ София и секциото и по спешност действително е направено за по- малко от 5 минути от момента в който тоновете на бебето са паднали , но на ражданията винаги са имали готовност за спешно секцио . Аз лично станах свидетел в работен ден на обяд как се събира екип за спешно секцио в АГ Варна минаха 20 или 30минути , за мен това е недопустимо дълго време .

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 234
Не са единични случаите за жалост... Първото си дете родих в АГ, в 7я месец, недоносено. Изписаха ни в добро състояние след 40 дневен престой, и наваксване на тегло, и на ред ТФЕ в епикризата пишеше - в норма, а десет дни след това, на детето ми му бе поставена диагноза гигантска хидроцефалия... и няма да описвам ужасите които изживяхме всички в семейството...детето почина. Но ТЕ го изписаха клинично здраво!!!Нали...чистички...напълно...
Второто си дете родих в Окръжна болница, при д-р Скочев. Без ВИП стаи и прочие... Няма да забравя никога, когато дежурната акушерка, след секциото ми донесе лимон и вода за да си мажа устните...и топлото отношение /без да съм плащала/! Но пък неонатолозите им не са съвсем на ниво, пак според мен.
Затова, навсякъде има бяло и черно. Това е въпрос на съдба, на късмет. Има доволни от АГ, има и от Окръжна, и обратното...всеки го свързва с личните си преживявания!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Действително е прекалено това не раждайте тук или там, но е факт че във Варна единственото неонантологично отделение с налична животоспасяваща апаратура се намира в АГ. Това естествено беше причината да избера и аз тази болница за своето раждане. Бих го направила отново. Хубавото на теми от този вид е, че много жени могат да се информират по този въпрос и съответно всеки сам за себе си да направи своя избор. Иначе добри специалисти има навсякъде, почтени и некорумпирани също. За жалост и инциденти има навсякъде, въпросът е обаче да сме информирани за да направим своя избор.
П.П. След купища изчетена информация за отношението в АГ когато отидох там очаквах едва ли не да ме линчуват, но мога да кажа с чисто сърце, че не съм усетила каквото и да е негативно отношение от никого, напротив всички бяха страшно мили и внимателни с мен. За протокола-не раждах на ВИП етажа, а на втория, единствено престоя ми след това беше във ВИП стая.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 143
ZISS99много жалко за неприятностите които си преживяла дано с теб и бебо всичко да е наред за напрад Peace
Аз лично раждах в МБАЛ"св.Анна"(окрьжна болница)и много бях доволна от всички родих две седмици по-рано имах много тежко раждане и само благодарение на професионализма на екипа който ме изражда не се стигна до сикцио Peace и искам да подчертая че,не сьм имала уговорки с никой Naughty след това детето имаше проблеми сьс здравето но,всички бяха исключително внимателни и нито ведньж не са ми отказали да ми обяснят нещо което ме интересува или да ме успокоят  Blush вьобще бях много доволна а по-сьщото време моя приятелка раждаше в АГ болница и то при познат лекар на който си е и платила а без малко да умре защото оставили част от плацентата вьтре в нея и за два часа направи сепсис та едвам я спасиха ooooh!

Та моето скромно мнение е че,всяка болница си има и плюсове и минуси просто май е повече вьпрос на кьсмет Thinking  успех на всички на които им предстои раждане  bouquet

# 10
 • Варна
 • Мнения: 5 330
МНого съжалявам за случилото се ConfusedНЕ мисля, че лекарите са виновни в твоя случай. А относно причината за смъртта на родилката- пак не е втях вината. Направили са всичко възможно. Много грозно  е да с еплюе така по едните или другите Peace

# 11
 • Мнения: 1 488
ZIS99 лошава работа се е случила, но всичко е божа работа, никога незнаеш каде какво ще стане! Подкрепям мнението на KaliMa , а това за къщите малко ме досмеша защото се сетих, че моя мъж ми каза"Жена дай аз ше те изродя,аз цяло теле съм изродил че теб ли немога да оправя.Фащам за краката и дърпам  Shocked" Това е в кръгът на шегата естествено  Joy

# 12
 • Русе
 • Мнения: 1 902
Няма идеални хора и лекарите са хора и те грешат.Жалко че техните грешки костват живота на някой пациент.По мое мнение във всяка болкица независимо държавна или частна има и добри специалисти но има и такива от които просто нищо не става.Но не можем да заклеймим определена клиника и да кажем-не ходете там заради двама трима които са се издънили.От всякъде има доволни има и недоволни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт