Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

варненка от София

Мнения: 4 586
За първи път ще готвя сухи чушки с боб и ми се ще да споделите изпитани рецепти. С търсачката не открих нищо и за това се надявам да споделите с мен опита си и рецептите разбира се Mr. Green.
Благодарско предварително  Hug
Цитирай


Мнения: 2 546
Ами вариш боба, стъркваш го ... добавяш му червен пипер, сол и каквито подправки искаш.
Процедурата по пълнене на чушките е същата Smile Стават много вкусни...мммм!
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Гледах веднъж Звездев как ги готви.Не е стривал боба,беше си цял.Виж в сайта на Бон апети,сигурно я има рецептата.
Цитирай


Мнения: 1 488
Първо си приготвяш боба по стандартния начин. Чушките трябва да накиснеш предварително за 1-2 часа да омекнат. После ги пълниш и ги слагаш във фурна или тенджера. Нищо сложно. Подправките-както ти е вкусно. Боба само да е по-гъст. Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 446
Сваряваш боба и изцеждаш от водата. Прибавяш ситно нарязани магданоз и лук черен пипер , кимион , сол и др. подправки по желание. Разбъркваш и пълниш чушките. Чушките трябва да се накиснат във вода. Нареждаш в намазнена тавичка , малко вода и печеш в умерена фурна.
Цитирай

Варна

Мнения: 458
Предлагам ти 2 изпитани рецепти  Wink
Берковски пълнени пиперки с боб
Около 500 гр боб се накисва, а после се сварява с подправки - сол, олио, джоджен. След това половината количество боб се намачква. Запържва се 1 по-голяма глава лук и червен пипер. Смесва се всичкия боб и запръжката, като се подправя със ситно нарязан джоджен. Сухите чушки се пълнят с тази смес, нареждат се в тава, поливат се с малко мазнина, налива се водичка до средата на чушките и се запича във фурната. 

Сухи чушки с плънка от боб, пресен лук и бекон

8 сухи чушки; 400г боб; 1 глава лук; 400г бекон; 1/2 връзка пресен лук; 1 щипка джоджен; 1/2 ч.л. червен пипер; 50мл олио; сол и черен пипер на вкус.
Чушките се накисват в хладка вода за около 30 мин. Бобът се сварява много добре. Лукът се запържва в олиото, прибавя се червеният пипер, разбърква се и запръжката се прибавя към свареният боб. Беконът се изпича на сух тиган, реже се на кубчета и се добавя към боба. Към сместа се прибавя и пресният лук, нарязан на ситно. Чушките се пълнят с получената смес и се запичат за около 8-10мин в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
Тази рецепта е от списание 'Бон Апети'. Наистина са много вкусни.



Цитирай


Мнения: 2 546
Предлагам ти 2 изпитани рецепти  Wink
Берковски пълнени пиперки с боб
Около 500 гр боб се накисва, а после се сварява с подправки - сол, олио, джоджен. След това половината количество боб се намачква. Запържва се 1 по-голяма глава лук и червен пипер. Смесва се всичкия боб и запръжката, като се подправя със ситно нарязан джоджен. Сухите чушки се пълнят с тази смес, нареждат се в тава, поливат се с малко мазнина, налива се водичка до средата на чушките и се запича във фурната. 



Еййй, точно това имах предвид! Сега си спомних, че се запържваше. Баба ми намачква обаче целия боб...не обичам пълнени чушки, но така ги ям и много ми харесват Smile
Цитирай


Мнения: 386
Сухи чушки с боб

Продукти:

 12бр. сухи чушки
 250г сварен зрял боб
 2 глави лук
 чубрица
 дивисил
 магданоз
 50мл олио

Начин на приготвяне:
1.   Почистете чушките и ги залейте с хладка вода, докато омекнат.
2.   Почистете и нарежете лука на ситно.
3.   Объркайте го заедно със подправките и фасула.
4.   С приготвената смес напълнете чушките.
5.   Наредете ги в тавичка или подходящ глинен съд.
6.   Залейте с олиото и печете в умерена фурна.
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
На една мама от форума са. Направо са чудни. Рецептта е отлична и ти я слагам;


ЧУШКИ С БОБ

Необходими продукти:
1.   1 ½ ч.ч. боб;
2.   4-5 глави лук;
3.   1 с. л. брашно;
4.   1 ч. л. червен пипер;
5.   1 с. л. стрит джоджен;
6.   1 с.л. нарязан магданоз;
7.   1 ч. л. чубрица;
8.   1 к. л. млян черен пипер;
      9. сол на вкус.


Начин на приготвяне:

Сварява се една супена купичка боб с много вода и на тих огън и без никакви подправки /обикновено боба го накисвам от предната вечер в студена вода и при варенето на сутринта изхвърлям първата вода като заври. Това е свързано с избягването на "неприятния стомашен дискомфорт", който по принцип причинява боба.
След като се свари се отцежда от водата. 4-5 глави лук /това е поне два пъти повече отколкото за едно обичайно готвене, но мисля че е една от тънкостите на рецептата/. Та тези 4-5 глави лук се нарязват и се пържат в олио. Когато лукът стане златист, се добавя 1 супена лъжица брашно и се пържи също до златисто.Слага се една чаена лъжичка червен пипер, обърква се и се добавя сварения боб. Отстранява се от котлона. Прибавя подправките и сол на вкус.
Сухите чушки предварително са почистени от семето и престояли в хладка вода, за да се отпуснат. Всяка чушка се пълни с бобената смес, но не се препълва. Краищата се превиват навътре и се потапят в брашно. Чушките се подреждат в тава, като краищата леко се задигат нагоре. Заливат се сняколко супени лъжици олио, 1 чаена чаша вода и 1 кафейна лъжичка сол, разтворена във водата. Пекат се в умерена фурна, докато останат на мазнина. Изваждат се от тавата като изстинат.
Аз лично по-често използвам печен пипер, вместо сушен. Според мен стават по-вкусни, само малко по-трудно е пълненето, защото по-лесно се разкъсва. В този случай като ги напълня само леко ги запичам с малко вода


Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
Добра е предложената рецепта от ПЕЛА, но не с толкова много глави лук, а само с 1.
Аз от 100г. го правя тоз боб, а от поне 1000 го ям.   chef
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Габи,страхотни са ти рецептите.Огладнях от тях.Ще ги направя,особено онази с бекончето
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз си знаех, че тук винаги ще ми помогнат, благодарско за рецептите, ще ги направя и ще се отчета със снимки.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Първо си приготвяш боба по стандартния начин. Чушките трябва да накиснеш предварително за 1-2 часа да омекнат. После ги пълниш и ги слагаш във фурна или тенджера. Нищо сложно. Подправките-както ти е вкусно. Боба само да е по-гъст. Wink
Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Сухи чушки с плънка от боб, пресен лук и бекон

8 сухи чушки; 400г боб; 1 глава лук; 400г бекон; 1/2 връзка пресен лук; 1 щипка джоджен; 1/2 ч.л. червен пипер; 50мл олио; сол и черен пипер на вкус.
Чушките се накисват в хладка вода за около 30 мин. Бобът се сварява много добре. Лукът се запържва в олиото, прибавя се червеният пипер, разбърква се и запръжката се прибавя към свареният боб. Беконът се изпича на сух тиган, реже се на кубчета и се добавя към боба. Към сместа се прибавя и пресният лук, нарязан на ситно. Чушките се пълнят с получената смес и се запичат за около 8-10мин в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
Тази рецепта е от списание 'Бон Апети'. Наистина са много вкусни.
И аз оттам я взех и много хубави ми станаха чушките, въпреки че мъжо не обича пълнени чушки с боб ги яде като невидял hahaha
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Още веднъж блатодаря за съветите, приготвих ги и стнаха страхотни. Ето го и резултата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=39
Иначе комбинирах рецептите и включих мои подобрения и се получи.
Вместо брашно в лука сложих гъбен фикс, добавих различни подправки и наистина станаха добре.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора