Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 март 2007, 13:46 ч.

Любимият ориз на съпруга ми!

  • 4 784
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 164
Нищо особено, просто един ден се чудех каква гарнитура да направя към месото, отворих хладилника и грабнах, каквото имаше... и се получи един ориз, за който поне веднъж седмично ми мрънка мъжа ми да му го сготвя. Mr. Green
 chef Много е лесно и бързо:

Гъби - тарелка
Моркови - 2 средни
Ориз - 2 1/2 ч.ч.
Маги унисос /или Соев, те са почти еднакви/


Гъбите се нарязват на тънки филийки с пънчетата на тях, морковите на тънки ивички и се запържват заедно с ориза в малко олио за 2 минути. Аз ги слагам в Уок тиган. После се добавя вода, колкото е нужен на ориза, обиковено 1:2 (ориз:вода). И слагам малко сол и Унисоса (аз готвя с него, не е реклама Laughing, прилича много на соев, но не му е така натрапчив вкуса като соевия). И като се свари ориза /обикновено с него и морковите омекват, ако са достатъчно на тънко нарязани/ е готово! Много е лесно! Laughing И после е много вкусно. Heart Eyes

# 1
  • София
  • Мнения: 1 455
Непременно ще го пробвам.  bouquet
Обаче си мисля,че и с грах ще стане още по вкусно Thinking

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Същото щях да казвам и аз.Добавям грах и ситно нарязан лук(1 малка глава).

# 3
  • Мнения: 7 423
ето пък на моя мъж любимия ориз  Grinning
сварявам ориза в съотношение ориз вода 1:2.5
запържвам зеленчуци от замразените смеси /аз предпочитам мексико/ но да останат хрупкави, слагам чер пипер, малко къри, джинджифил и маги унисоса. аз също го предпочитам пред соевия сос, чийто вкус е много по силен и солен.
изсипвам върху ориза и готово!

# 4
  • София
  • Мнения: 3 268
Оризът звучи много вкусно!Аз обичам ориз,но у дома никой не яде постно.Ще трябва да добавя и месце,например пилешко.

# 5
  • Мнения: 6 461
Тази рецепта я приготвям без морковите и ползвам соев сос.
Наистина е много вкусно .
По някога добавям пилешко или бекон.

# 6
  • Den Haag
  • Мнения: 1 386
Този ориз ни е любим, но слагам маги вълшебен вкус и заливаме готовия ориз със чеснов сос  Crazy

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
И аз правя нещо подобно, но рядко. Повече готвя на фурна. Иначе е много вкусно!  eat

# 8
  • София
  • Мнения: 6 164
Ами да с месце си става основно ястие. Аз понеже за гарнитура го измислих, затова няма. Но благодаря за съветите, ще сготвя и вашите предложения! Hug

сварявам ориза в съотношение ориз вода 1:2.5

Наистина това е по-доброто съотношение. Peace Като сложа 1:2 после все ми се налага да ливна някоя и друга чаша отгоре, защото поема водата, но не ми се струва достатъчно сварен. Така, че наистина по-скоро е 1:2,5. И то това за бисерния ориз, а този другия едрия и дългия имам чувството, че никога не увира. Crazy

# 9
  • Мнения: 7 423
да, а пък 3 чаши са много.
аз дълъг ориз не купувам, не го обичам

# 10
  • там, където е сърцето
  • Мнения: 420
Гъби, грах, моркови и чесън задължително.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 270
Гъби, грах, моркови и чесън задължително.


Чесън Thinking - звучи интересно, ще опитам - ама счукан или слагаш скилидка и после я вадиш ( само да пуне аромат)?

# 12
  • Високо в планината на изобилието
  • Мнения: 178
Пробвах !Много-много вкусно!Обрах овации в къщи.Благодарско!

# 13
  • на 30 км от морето
  • Мнения: 95
аз правя нещо подобно но с масло и като сервирам настъргвам кашкавал и го слагам за малко в микровелето да се размекне

# 14
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Аз слагам и грах Peace
Ина4е е супер вкусен



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт