Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

USA

Мнения: 7 091
Като бях дете много обичах палачинки, най-вече защото това ( заедно с картофени кюфтета и кафе) беше едно от нещата, които майка не можеше да прави Smile
ГОдини ми отне да стигна до тази рецепта ( ако повтарям някой се извинявам, не мисля, че откривам топлата вода, но тази рецепта си я "открих" сама за себе си и ако вече съществува такава се извинявам) и се надявам на хора, които имат трудност с отлепянето на палачинки да бъде в помощ Smile. Беше ми писнало на всички рецепти да чета - "гъстота колкото боза" или " на око брашно" и т.н. Основният принцип е, че се слага колкото брашно, толкова течност ( мляко, вода) + 100 грама( пак течност).

Продукти:
3 яйца
4 с.л кисело мляко
1/2 ч.л сода
400 гр брашно
400 гр вода
100 мл прясно мляко

кленов сироп
орехи

Всичко се разбърква добре с миксер, гъстотата е идеалната за печене. Технологията предполагам я знаете, но ще напиша за всеки случай- намазняване на тигана с олио ( не твърде много, на тиган 30 см непълна супена лъжица олио), котлон на умерена степен ( зависи от печката, за това не посочвам степен). Който може ги подхвърля, който не може, помагайте си с шпатула Smile
След изпичане поръсвате с орехи и кленов сироп.
Цитирай

Там край гората

Мнения: 202
Тази точна рецепта ми хареса! Ще я пробвам, защото и аз не обичам когато пише-"брашно-колкото поеме" или " гъстота - като на боза".
« Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 05:59 от 813 »
Цитирай

Toronto-Canada

Мнения: 369
 Мойта рецепта е още по-лесна  Laughing

3 яйца
1 1/3 чаша прясно мляко
1 чаша брашно

  Даже ме мързи да вадя миксера.  Embarassed Разбърквам с тел на ръка.
Натопявам от компресираните тампончета за махане на грим в олио  Laughing и с тампончето намазнявам леко тефлоновият тиган.  Peace Това е страшен трик и палачинките нито плуват в мазнина, нито залепват. Peace

 С тази пропорция стават около 12 палачинки. Много хубав десерт за гости, напълнени с теч. шоколад, гарнирани с резенчета банан (ягоди, киви или друг плод, може и от компот), 1-2 топки сладолед, натрошени ядки, сметана. Та, затова знам бройката на дозата.  Laughing

Цитирай


Мнения: 2 829
здравейте,аз добовям в моите палачинки 1сл мед и 1сл олио ,и
заедно с др.съставки го разбивам ,
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
А това са моите:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
Та това е.И аз доста време търсих точна рецепта,попаднах на тази и много съм доволна.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Тандури и аз ще я пробвам ... хареса ми, че има и кис. и пр. мляко, тенк ю! Very Happy
Цитирай


Мнения: 484
А защо се слага кисело мляко и сода
Цитирай

София

Мнения: 3 268
А това са моите:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
Та това е.И аз доста време търсих точна рецепта,попаднах на тази и много съм доволна.
Ето това е и моята рецепта.С кисело мляко палачинките не ги понасям SickСега ще ви предложа един пълнеж за палачинки.Онзи ден ги направих и стана нещо наистина вълшебно.Като си направите палачинките по ваш вкус,намазвате палачинката с течен шоколад още топла и върху шоколада поръсвате с натрошено синьо сирене.Увивате на пуричка и поднасяте.Вкусът е  невероятен.Бон апети!
Цитирай

София

Мнения: 334
И аз много мразя рецепти с обяснения - "колкото поеме ", " на око" ...  Моите точни пропорции за палачинки са  яйце:ч.ч.вода:ч.ч.брашно- 1:1:1 и щипка захар и сол. Лесно се помни и увеличаваш пропорциите в зависимост от броя на гладните  Laughing
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 491
И аз много мразя рецепти с обяснения - "колкото поеме ", " на око" ...  Моите точни пропорции за палачинки са  яйце:ч.ч.вода:ч.ч.брашно- 1:1:1 и щипка захар и сол. Лесно се помни и увеличаваш пропорциите в зависимост от броя на гладните  Laughing

А моите са в друго съотношение:

яйце:ч.ч.вода:ч.ч.брашно- 1: 1 1/2 :1  като прибавя и лъжичка сода в съотношение 1/2 , разбира се има и сол (на вкус Mr. Green)
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
аз ги правя с прясно мляко
НА ОКО  Twisted Evil
Цитирай


Мнения: 6 461
Аз правя палачинките или с кисело мляко или с прясно мляко.
Приготвям сместа на око . Peace
Цитирай


Мнения: 286
Рецептата ми за 3 броя:

100 гр. брашно, 100 мл мляко прясно, 1 яйце
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Забравих да пиша, че от тази рецепта излизат 15 палачинки ( нямам идея колко ми е голям тигана, но не е от малките, мойе би към 30 см, мога да го измеря). На нас лично не ни стигат  35 Та понякога се налага да правя двойна доза Smile.

Катето2, слагам кисело мляко и сода, защото след много експерименти ( бях направила едновременно различни видове, които опитахме) установихме, че тези най-много ни харесват. Няма нищо странно в рецептата, също както има пити и с кисело, и с прясно мляко ( има дори и с мая, и със сода), така и палачинките имат различен вкус. Опитай, предполагам ако не ти харесва с кисело мляко може да го махнеш и да използваш само принципа за концентрацията на течност:брашно.  Peace
Цитирай


Мнения: 2 546
Пробвайте да сложите и бира в сместа....стават много ароматни  Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора