Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 март 2007, 10:31 ч.

Роднините

 • 1 979
 • 38
 •   1
Отговори
 • Silvermoon
 • Мнения: 953
Здравеите ,
Детенцето ми е на 18 дни. Няма по голямо удоволствие за мен от това да се грижа за нея  Heart Eyes
Казала съм на всички че двамата с татко й ще се грижим за нея и не искаме помагачи.
Но.. откакто се върнах от родилния дом се чуствам под обсада в собствения ми дом. Напрекъснато роднини ( основно от страна на мъжа ми ) искат да видят бебчо и да я гушкат, лигавят и т.н. Не стига това ами  ми се бъркат и в домакинството, местят ми нещата, дори заварих свекърва ми да ми рови в мръсното  бельо  #Cussing out
Тя от осмия месец ми обяснява как няма да се справя с отглеждането на дете и каква лоша майка ще бъда, каква лоша домакиня съм и аз неиздържах -  на 4 тия ден след изписването ми се скарахме много жестоко и аз я изгоних.
За роднините моето бебе е като играчка -  искат да го гушкат и не се съобразяват с нея - дали се храни, спи и т.н. Чашата преля, като разбрах че 3 годишната ми племеница идва от Германия за да гушка дъщереря ми.....
Аз не позволявам никой  да пипа мъничката ми дъщеря, защото  се страхувам от болести, а тя няма дори още 1 месец.
На това мое желание роднините ми гледат като на прищявка и се сърдят, но след скандала със свеки не смеят да си позволят волности. Те сега са ми сърдити , че не позволявам да си правят каквото искат с детенцето ми, а мъжа ми ме мисли  за неуравновесена.
Кажете ми нормално ли е да има толкова несъобразителни хора, писна ми от тях вече идва ми да грабна детенце и да избягам някъде където ще намерим спокойствие.
Когато бях бременнна в 9 месец свеки доиде на гости болна от грип и ме разболя...

Аз изпитвам почти физическа болка при мисълта, че те искат да я пипат целуват и  могат да я разболеят. Тя постоянно си лапа ръчичките, все още няма изграден имунитет и дори педиатъра препоръча поне първия месец да няма много хора край нея.


Според вас прекалено ли е от моя страна да се опитвам да предпазя  бебето си от болести и да не давам всеки да го лигави и гушка?

# 1
 • София
 • Мнения: 4 813
Нали не могат да влязат в дома ти без ти да ги поканиш вътре. Казваш - спокойно, без да се караш - че искаш да си сама с бебето и толкова. Когато ги поканите на гости, ще могат да я видят и да й се порадват малко. Можеш да цитираш и педиатъра, който не препоръчва да се събират много хора около бебето. Няма да влязат у вас с взлом, нали?

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 726
Стига бе! Нали уж 40 дена се пазят родилките и бебетата да не излизат навън и да не ги виждат хора? Твоята свекърва как тъй не се е съобразила с това?
Сериозно-голям праз, че някой щял да се разсърди. Бебето не е играчка. Казваш го натъртено и хлопваш вратата. Толкоз.

# 3
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Ти си майка и си в правото си да решиш кога и кой може да идва да види бебето.

Говори с мъжа си,обясни му,че първите 6 седмици са много важни за твоето здраве и това на бебето,че това е времето, в което вие тримата тепърва се опознавате като семейство и други хора нямат място у вас до тогава.

Аз казах на мъжа ми,че ако някой дойде в къщи преди аз да съм се почувствала готова за гости ще скоча от балкона.Никой не дойде с изключение на свекитата- за 2 часа след като аз разреших.И тези 2 часа ми се сториха 20 години....Как да се изцедиш,да кърмиш,когато къщата е пълна с народ, който те напряга?Освен това от всякъде течеш,имаш нужда от почивка и спокойствие.

Заключи вратата и не отваряй  на никого.Ако трябва напиши бележка на вратата,че до еди-коя си дата не приемаш посетители.

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 473
Изобщо не е прекалено това. Поздравления, че си отрязала свеки. Много са нахални тия свекърви и роднини бе, направо незнам дали си спомнят,че и те са били млади някога. Аз съм казала на мъжа ми отсега да знае, че като родя до 40-ия ден на детето та даже и до втория месец няма да позволя да ми идва никой вкъщи освен майка, брат ми и неговата майка и баща. Такива лели, лелинчовци, братовчеди и братовчедки много моля. Детето ми да не е плюшена играчка. Като се разболее те ли ще го гледат денонощно. А пък и защо трябва да ми разболяват детето? Жилището си е мое и няма да допусна никой, който не желая, та ако ще да се изтрепем с мъжа ми. За детето няма да направя никакви компромиси и ще бъда твърда и няма да отстъпя за нищо на света. Действай на прав път си!

# 5
 • Самоков
 • Мнения: 457
Ами кажи им, че педиатърът не позволява посещения при бебчо и толкоз, не ги допускай в дома си, ако ще цял живот да ти се сърдят голяма работа. Аман от нахални и несъобразителни хора. Close

# 6
 • Стара Загора
 • Мнения: 83
Аз също съм на твоя страна Laughing Първо трябва теб да попитат могат ли или не могат да дойдат на гости. Ти решаваш имаш ли нужда от помощ. А за да видят бебчо пак единствено ти решаваш кога е удобно. Бъди толерантна, но в никакъв случай не ги оставяй да ти се качват на главата и да решават вместо теб!

# 7
 • София
 • Мнения: 337
Големите роднини ги отрязваш- както си и направила, а на племенничката си обесняваш, че бебетата се целуват само по крачетата и дупето  Laughing - нека тя си избере.

# 8
 • БГ
 • Мнения: 314
подкрепям те напълно,отгледала съм 2 деца и бабите са помагали само ако аз съм искала помоща им, а чужди хора не са идвали почти докато не минат  2 месеца и след това само с покана. Но мисля че трябва да да поговориш и обясниш на съпруга си всичките си притиснения, че имаш нужда от спокойствие и ти и детето и за здарвето на бебо и за твоето възстановяване,може би той не е наясно.
Трябва също да те подкрепи и да бъде на твоя страна, защото това може да навреди на вашите отношения ако те мисли за "неуравновесена"както казваш.

# 9
 • София
 • Мнения: 902
Напълно те подкрепям. Толкова малко бебе не е добре да се среща с толкова хора при всичките тия болести.

Аз също бях изпаднала в подобна ситуация. В деня на изписването ми свекърва ми доведе и другата си внучка ( на дъщеря й), която тогава беше на 5 години, но беше ужасно лигава. Аз не бях на себе си все още, спеше ми се, не се чувствах много добре, бебето плачеше и всички трябваше да свикнем с новия начин на живот. След поредната лигавщина от страна на племенницата на мъжа ми аз не издържах и казах на свекърва ми да извика родителите й да си я отведат в къщи ( те са от друг град), защото всеки щеше да остане да ми помага с бебето. Тя се нацупи, но мъжа ми се намеси и след 1 час вече бяхме сами с бебето. Оттогава преди накой да реши да идва на гости в нас се обажда по телефона за да пита дали е удобно.

Та затова мисля, че трябва да говориш сериозно ( и спокойно, без скандали) със съпруга си и да му обясниш някои неща. Може би и той не е съвсем наясно какво е добре за детето и какво не (  ако ви е първото) и може би си мисли, че живота му ще продължи както преди - гости по всяко време, излизания и т.н. Ако успееш да го убедиш, че си права, мисля, че няма да имаш повече проблеми с роднините му.

Успех.   bouquet Да ти е живо и здраво бебчето.  Hug И родителите му.

# 10
 • софия
 • Мнения: 2 388
И аз те подкрепям напълно! Важно е мъжът ти да разбере, че си права, защото това дете е и негово, все пак. Сложи граници за досадниците! Няма да имат избор! Успех

# 11
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 706
Ами кажи им, че педиатърът не позволява посещения при бебчо и толкоз, не ги допускай в дома си, ако ще цял живот да ти се сърдят голяма работа. Аман от нахални и несъобразителни хора. Close
И аз съм на това мнение, това е най-тактичния начинза нетактични роднини.

# 12
Изобщо не е прекалено.Всички ,освен родителите,трябва да са наясно,че помощ се оказва,ако се поиска.А пък по  отношение на съпруга-трябва да сте на едно мнение,за да си нямате разправии .Все пак аз смятам,че е негова грижа да говори със собствените си родители,а не ти да се впускаш в излишна тирада-най-много да се смразите за дълго.А най-добре ще е майка му сама да се сети ,но това е ..свекърва,пука й за снахата.

# 13
 • варна
 • Мнения: 154
моята свекърва съм отрязяла напълно по отношение на детето ми.Още в началото се помъчи да се "вълнува"малко повече от колкото трябва относно детето ми,и в прав текст и казах-споко решевай си твоите проблеми за синът ми има кой да се тревожи.Е, наложи се няколко пъти да го кажа по различни поводи и стана.Вече даже не идва когато реши, звъни по телефона и аз казвам -детето спи.И така до другия месец примерно. Grinning

# 14
 • София
 • Мнения: 2 700
Първо, си абсолютно права и второ, трябва да бъдеш повече от упорита. Както ги научиш сега, така ще бъде и за в бъдеще. Затова бъди категорична Stop

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт