Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Blagoevgrad
 • Мнения: 78
Във връзка с инцидентите, за съжаление с трагичен край, които се случиха в последните дни с различни деца, бих искала да ви попитам какво мислите за контрола в училищата и какво трябва да се направи, за да сме по-спокойни, когато оставяме децата си в учебните заведения?
Трябва ли всяко училище само да наложи някакви мерки и правила ?
Трябва ли ние, като майки да вдигнем глас и да кажем какви промени искаме и защо?

# 1
 • in the boulevard of broken dreams
 • Мнения: 1 517
Трябва децата да изпитват СТРАХ и УВАЖЕНИЕ към учителя. А днешните деца, особено подрастващите нямат страх дори от Бога  ooooh! когато внушиш на едно дете респект към учителя, на същия този учител ще му е много по-лесно да контролира детето.

Как може майка да пусне дъщеря в 1 !!! клас с червило на училище, момичето да начервиса моя син, госпожата конфискува червилото и на другия ден майката си го иска; а на последващия ден детето отново е с червило. И отново цапа сина ми. Той я ступва и...той бил виновен  #Cussing out

Спирам, щото се ядосах.

# 2
 • мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг
 • Мнения: 227
Тази тема наистина е много важна. Вярно е, че и ние родителите трябва много да говорим с децата си да обясняваме кое е правилно и кое не.. лошото, е че живеем в свят, в който нервите надделяват пред доброто отношение и тогава и децата възприемат нашия модел на поведение. Вярно е също, че в училище аз мисля, че повечето учители не се интересуват много от това как децата комуникират по между си, в смисъл, че след като криво-ляво са успели да предадат урока си се скриват в учителската стая, някои учители дори си позволяват да обиждат по-трудно справящите се деца с насмешка, отколкото да предизвикат доверие в едно дете и да му помогнат... много неща са. Директорите би трябвало да са наясно, че в едно училище примерно 3-4-5 етажно трябва да са обезопасни класните стаи - прозорците абе да се мисли много как да не се случва някой да пострада неволно... или нарочно да бъде бутнот от някой. Дано децата ни растат разумни и Господ да ни ги пази!!!!

# 3
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 244
Трябва децата да изпитват СТРАХ и УВАЖЕНИЕ към учителя. А днешните деца, особено подрастващите нямат страх дори от Бога  ooooh!

За страха не съм съгласна - чувството на страх е ужасно и няма нищо общо с уважението. Виж за уважението - определено те подкрепям, но не мисля, че авторката на темата има това в предвид. По-скоро пита за безопасността на децата, за падащите клони и т.н. Тук вече не знам какво да кажа, защото институциите, които отговарят за това, само си прехвърлят топката.

# 4
 • Мнения: 141
и друг път съм го казвала- трябва да си има човек назначен само за това-да следи по коридорите да не се тича, блъска и тн. Естествено, че трябва да се уважават учителите, но те не могат да са навсякъде - дисциплината по коридорите и двора трябва да се следи от други и това не го измислям аз-има го по света по училищата - няма нужда да откриваме топлата вода

# 5
 • Ямбол
 • Мнения: 22 951
......... бих искала да ви попитам какво мислите за контрола в училищата и какво трябва да се направи, за да сме по-спокойни, когато оставяме децата си в учебните заведения?
Трябва ли всяко училище само да наложи някакви мерки и правила ?
Трябва ли ние, като майки да вдигнем глас и да кажем какви промени искаме и защо?
На първия въпрос - не трябва да очакваме/те, че децата ще са мирни и тихи и ще спазват правилата в училище, ако вкъщи не са научени на такива. Ако родителите подценяват авторитета на учителя, то и децата ще го правят и оттам идват най-многото недоразумения, според мен - учител и родител.
На втория въпрос - всяко училище си има правила, които не се спазват и от учители, и от деца, и от родители по най-различни причини, една от които е поне за провинцията - недостиг на деца и стремеж да се запази бройката.
На третия въпрос - трябва, трябва да искаме спазването на правилата и строг контрол по изпълнението им, защото контрол няма или поне аз не съм усетила да има, а правилата биват заобикаляни, което се отразява на целия учебен процес.

# 6
 • Мнения: 7 616
Много пъти сме дискутирали темата ....

Мерките, които смятам, че трябва да се вземат:

1. Униформи в училищата
2. камери в коридорите - заради побои, изнудвания на ученици и др....
3. охрана на входа , която да следи кой влиза и кой излиза
4. здрави огради , за да не могат да влизат всякакви странни типове, без да бъдат забелязани
5. училищен вестник и радио водени от учениците ....
6. повече физически упражнения, игри, между училищни мачове, въвличане на учениците в училищната дейност и  ръководство .... повече свобода
7. истински психолози в училищата, не само фиктивни такива


това се сещам ... дано не ви звучи като в затвора  Peace

# 7
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 11 988
Много пъти сме дискутирали темата ....

Мерките, които смятам, че трябва да се вземат:

1. Униформи в училищата
2. камери в коридорите - заради побои, изнудвания на ученици и др....
3. охрана на входа , която да следи кой влиза и кой излиза
4. здрави огради , за да не могат да влизат всякакви странни типове, без да бъдат забелязани
5. училищен вестник и радио водени от учениците ....
6. повече физически упражнения, игри, между училищни мачове, въвличане на учениците в училищната дейност и  ръководство .... повече свобода
7. истински психолози в училищата, не само фиктивни такива


това се сещам ... дано не ви звучи като в затвора  Peace

Ама ми хареса и май точно така ще се оправим. А и родителите – всички деца, с които имаме проблем, просто са си проблемни родителите, хората с много проблеми и са ги отпуснали ЯКО. Има си и разпуснати родители раснали на свобода  и свободия. И на мен ми прави впечатление момичетата кротките са само 2-3 в клас останалото диви и агресивни.

 А за психолозите – това, че са учили според мен не значи, че са психолози

# 8
 • Мнения: 275
Отдавна съм на мнение, че е крайно време твърда ръка да влезе в училище иначе нещата няма да се оправят.
Не като за затвора ами и по-далече.
Ще му вчземе учителката червилото и ще иде някоя с ей такива претенции учителката да изкара виновна.
Ами подлигавихме децата и ни се качиха на главите, че и по-отгоре-и на нас и на учителите си.

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 823
Знаете ли как ми се иска в училище да има по-строги правила,такива,че не само децата,но и някои родители да биват стреснати от тях.Това е проблем вече много ширещ се и непрекъснато ескалиращ във времето.Знаете ли колко мои колежки(аз все още не съм"удостоена "с тази чест) са ми казвали,че деца са им отговаряли"Ти ли ще ми кажеш?".И наистина ние учителите сме почти с вързани ръце.Ученици,които се държат не само невъзпитано ,но и арогантно и подронват авторитета ни системно,не могат дори да бъдат изгонени от час,защото ние отговаряме за тях(говоря за 1-4 клас).Не се страхуват вече и от среща с директора.Нито,че ще бъдат осведомени родителите,като им запишем забележка в бележника.Нито,че ще бъдат преместени в друго училище.И за жалост такива деца все по-често се срещат и аз се страхувам,че след много малко време и моето дете може да попадне сред такива деца и ще реши,че такова поведение е правилно.Аз лично понякога се чувствам безсилна.Но ми е болно и от това,че това дете(повечето пъти,такива деца си имат от всякакъв род проблеми у дома), страда по някакъв начин и съм наясно,че така изразява протеста си.Но не може от това и всички останали да страдат.Други деца са наистина или много разглезени или са без всякакъв контрол от страна на родителите.Но всички тези деца трябва да са наясно,че в училище своеволията им биха били особено строго наказани,а защо не и родителите да бъдат наказвани с глоби?

# 10
 • Мнения: 9 121
Мога само да кажа как е при нас в Германия.
Още първия ден се наложи да свалим обиците на щерката. Опасност от нараняване при заиграване.
В косите не дават да слагаме фуркети или по остри шнолички.
Пускат ги на двора, но ги пазят. Имат ограда.Имат детски съоръжения, които се поддържат.
Говоря за начално училище.
Нямат униформа, но те все още нямат стремежа да са с "модни" парцалки.
Като чета какво става в България и ми се изправя косата. ooooh!

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 823
И в нашето училище за всяка седмица един от началните учители е отреден за главен дежурен.Това означава,че по време на голямото междучасие е навън при децата и ги наблюдава заедно с охраната и следи за нередности,докато бие звънеца за влизане на децата.По време на другите междучасия си има учители ,които отговарят за коридорите,т.е следят вътрешнияред Има и отговарящ за бюфета.Също си имаме ограда и аз например,когато съм главен дежурен по време на междучасието не  пускам деца извън оградата,освен тези поискали разрешение от класния си ръководител.И става въпрос само за близката книжарница.Понякога се чувствам като полицай,но това  е част от нашия "Правилник ни за вътрешен ред" и след като съм се подписала под него ,трябва да си изпълнявам задълженията.

# 12
 • Blagoevgrad
 • Мнения: 78
Много ви благодаря за  мненията по темата.
За съжаление в училището на моя син няма дежурни през голямото междучасие, а преди учлилище са оставени също без контрол. Не мога да ви опиша каква лудница е и каква борба има между децата. Също така в двора на училището има няколко будки,  продаващи неща, които по принцип никога не купувам на детето си - чипс, заледени сокчета и др.
Преди години живеехме в Америка и дъщеря ми беше ученичка там 3 години. В началото на учебната година ни даваха списък с правилата в училище - беще доста дългичък. Не им беше разрешено да ходят с бижута, мобилни телефони, глобяваха ги за дъвки и куп други неща. Носеха униформи и не можеха да излизат свободно от училището.Направо си беше като затвор. Ако някое дете се разболее, звънят на един от родителите да отиде да го прибере, съответно срещу документ и подпис.
Демократичното в случая е че ако не ти харесват правилата, можеш да не записваш детето си в училище.
Надявам се, както родителите, така и учителите да вземат мерки, за да няма повече инциденти и да се въведе ред в училищата.

# 13
 • София
 • Мнения: 5 467
Ами крайно време е да се въведат строги правила, за да бъдеш ученик.
Униформа. Няма да ходят на секс ревю на училище!
Намаляне на поведение за неизвинени отсъствия. Както беше преди.
Изключване от училище (причини сега не мога да изброявам, но има достатъчни провинения за това)
Глоби за родителите, от чието дете системно има оплаквания.
Охрана в училищния двор (косата ми се изправя, като си помисля, че детето ми (племенницата ми) може да се скита самО из уч. двор през междучасията) Confused.

Учителският авторитет трябва да бъде над всичко. Те учат децата, значи те са светлинни години над тях.
А родителите да не говорят все за правата си и тези на децата си, защото заради такива, децата си навириха главите и не може да им се каже нищо.
Но какво ще постигнем с тази тема? Ще я прочете ли някой, от който зависи всичко това?

# 14
Напълно съм съгласна с казаното дотук.Дано го прочетат онези,които трябва да направят промените,вместо да прехвърлят всякакви отговорности и вини на редовия учител.Има доста идеи,които биха ги улеснили.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт