Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 март 2007, 11:17 ч.

Трябва ми съвет от юрист

  • 389
  • 2
  •   1
Отговори
  • гр.София
  • Мнения: 171
През 2002г.изтеглихме кредит от ОББ. Случвало се е да просрочим датата за вноските,но за това плащаме наказателни лихви. Миналия месец мъжът ми отиде да провери какъве остатъка от кредита и се оказа, че от май миналата година кредита е съдебен. От вноските, които сме правили от тогава не са покривали заема, а са теглили за съдебни разходи. Ако той не беше проверил и до сега нямаше да знаем, че сме осъдени и банката изисква цялата останала сума.
Единствено за месец 02 и 03.06 не бяхме внасяли пари, защото мъжът ми беше без работа, но на следващия месец им внесохме 400лв., за да изравним сумата. От тогава нямаме просрочване.
По този кредит имаме 3-ма поръчители, но от банката казват, че не са ги намерили. Свекърва ми е един от поръчителите и е клиент на тяхната банка. Как можаха миналия месец да я намерят, за да и увеличат кредитния лимит, а за нашия заем не можаха? Мъжът ми всеки месец е в тяхната банка, за да внася пари по кредита, но и него не могат да го намерят. newsm78
Дайте съвет! Какво да правим?

# 1
  • София
  • Мнения: 1 986
Отиди при тези, при които се изпълнява иска. Попитай и поискай въз основа на какво е заведен иска и след като се изплаща защо имаш заведено дело. А, мен ако питаш, заведи и ти здело, срещу тях, за неосведоменост. Адвокат ще ти каже как става. 20 лева е делото, но може и имаш реални шенсове да спечелиш и да ти върнат цялата сума на заема.
Спомням си, че моя приятелка разбра, че има заведено дело от ОББ срещу нея едва, когато всичко беше отминало и дойде съдия-изпълнител у тях. Оказа се, че тя си е плащала, че и даже изплатила дълга, а заемът, даден преди тях, (с предишния на тях номер), е непогасен.
Но "пуйката", която е писала документите за съда спала и е за  #2gunfire  #2gunfire ....

Да не ти кажа какъв шум се вдигна. Стигнаха до гърците-собственици на ОББ, които не само, че се извиниха, ами им дадоха като извинение за това и за да не раздухват случая, сумата от заема, която бяхя теглили, но този път безвъзмездно.

А "заспалата пуйка", която е пуснала документите от ОББ до съда я уволниха и до сега не може да си намери работа никъде. Crossing Arms

Имам братовчедка, която работеше в ОББ и напусна от там, защото методите на работа в тази банка не й харесваха и не можа да се съгласи с това, че заради една просрочена вноска може да се заведе дело, без да се попита заемоискателя защо, аджеба, не си плаща вноската! ooooh!

От случая с моята приятелка и с братовчедка ми имам едно на ум - не припарвам до ОББ под никакъв предлог!

# 2
  • гр.София
  • Мнения: 171
Радостинче, можеш ли да ми препоръчаш някой добър адвокат, за да се консултираме с него.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт