Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 663
Дайте едно рамо със съвети и опита си при отглеждането на децата, та....как протича (ше) един ден с вашето дете, как го забавлявате (забавлявахте) Нещо ми изневерва фантазията  последно време и имам чувството, че детето ми се нуждае от разнообразие, а  отгоре на всичко е страхотна беля  и трудно седи на едно място повече от 2 мин.Не можем да сме нон стоп на разходка, защото съм с рискова бременност и трябва повечко да лежа, макар и да не го правя, заради него.
Какви книги четете и разглеждате заедно, какви игри играете, а бе разкажете ми всичко , за което се сетите.
Как го възпитавате и рано ли е за това още

Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 19:53 от konstans

# 1
  • под жаркото слънце
  • Мнения: 2 557
Моят син е на 13месеца, ходи много добре и съответно - не се спира на едно място.
Ставаме към 7.30, аз си правя кафе, а той започва да си играе на масичката, без да му правя компания. Масичката е от тези, които имат отгоре подвижни играчки, като се свали плотът отдолу има фигурки с триъгълна, кръгла, квадратна и звездовидна форма, които се напасват в съответните отвори. Аз си правя закуска и пия кафе - значи 30минути се занимава сам. После ми помага да пуснем "ууууу" - прахосмукачката  Laughing Съответно след като приключа той се занимава още с нея - влачи маркуча и имитира чистене  Joy Когато простирам - му давам кошничка със щипки да си играе или ги защипвам една за друга, та пак има занимавка. Като събирам прането от простора - той "прибира" дрехите и ги разнася насам-натам и пак ми ги носи...
Като приключа с домакинската работа започва "културната" програма - рисуваме с моливи докато преглеждам уроците на каката, разглежда книги с животни. Имаме много и най-различни. Повечето са с животни и се учим как прави всяко от тях. Имаме и гръцки книжки(тати е грък) и му чета кратки текстчета, а той се смее, защото говоря като тати(вече прави разлика между двата езика).
Имаме шарени големи кубчета от плат и правим кула от тях, като повтарям цифрите от едно до шест докато я градим.
Има много музикални играчки и аз му пея по-популярните мелодийки, а той пее на-на-на  Laughing
Имаме конструктор и правим къщички и гаражи за поршетата (колекция от 5колички).
Гледа малко за децата по телевизията, на компютъра му пускам любими клипове с музика и той танцува ('Holly Dolly'  и "Rock this party' а му фаворити).
През цялото време докато правя нещо - било домакинстване или игра - му говоря, за да разбира все повече какво правим.
От вчера хвърля използвани памперси в коша  Laughing (много време ми отне да го науча) и си бърше устата с кърпичка .
След следобедния сън сме в парка Заимов, Южен парк или градинката до църквата на Опълченска и Сливница. Люлее се на люлките, пуска се по пързалките и се люлее на кончетата или на въртележките в Заимов.
Научен е да носи разни неща, както и ако хвърли нещо на земята, да го вдига.
Играем на гоненка и криеница с "Кукукоко"  Laughing
Пеем песнички, които изискват игри с ръчички и си правим куклен театър.
И това е всеки ден  Laughing

# 2
  • Мнения: 2 663
Благодаря ти за изчерпателния отговор

# 3
  • Мнения: 2 663
Побут....

# 4
  • Няма такава държава!
  • Мнения: 1 306
Съжалявам, но аз ги забавлявах най вече с разходки - това ме спасяваше от много мрънкане и мятане на играчки из цялата стая. Може да пробвате, да го изведеш до най-близката градинка и да останете там - в смисъл без много ходене, но пак ще трябва да го следиш и да ставаш покрай него.

# 5
  • Мнения: 391
Танцувах  пред нея по различни начини- като индиански вожд,като балерина ,като метал,като ... каквото ми дойдеше на ума. Съответно и тя танцуваше или си припадаше от смях.

Предлагах й голяма пластмасова купа ,която пълнеше с различни играчки и  после ги вадеше, после пак пълнеше и пак вадеше и т.н.

Редеше рингове и кубчета.

И много телевизия гледаше - Baby TV- това ме спасяваше. # 6
  • В Сънландия
  • Мнения: 1 444
Моят син много обича сам да си играе.Може да си се мотае из стаята и да си играе и цял ден ако го оставя.Обича да къса книги, да разглежда разни кутиийки пълни със "съкровища"(клечки за учи или пък шноли или нещо подобно).Когато си играем много обича да съм люлка и той да седне върху краката ми да люшкам.Или пък да тича и аз да го гоня.Друг път много му харесва да си отваря вратата и да се гоним из вкъщи.Ей такива работи....;о)

# 7
Беатрис е точно на вашата възраст и правим подобни на другите майки неща. Сутрин се събужда около 7-7,30 ч., пие мляко и я оставям в кошарата да си доспи (ако имам късмет). През това време аз ставам да си изпия кафето. Дори и да не заспи, дяволчето се занимава само в кошарата поне половин час. Пее си, оглежда си стаята, съблича се, обикаля си кошарата. И така, докато аз се разбудя. После, тъй като още не иска да ходи сама (казвам не иска, защото си е точно така - проходи отдавна, но за по-сигурно ме държи задължително за едно пръстче и така не мога да направя нищо без нея), отиваме на разходка с количката и ако имам късмет да си кротува си се разхождаме без проблем и дори мога за кратко да поседна, ако има с какво да се занимава в количката - списания, вестници, котенца, които обикалят насам-натам около нас. Иначе, става от количката и започва лудо гонене на какички и батковци в градинките, с помощта на пръстчето на мама, разбира се, както и бясно люлеене на люлките. И така до следобедния сън. След него се започва всичко отначало. Най-обича да пише с химикал по вестници, тъй като мама и тати така си решават кръстословиците и судокуто.  Laughing. Но да те успокоя- нито за секунда не остава сама. Интересното е, че когато я гледа баба ми, т.е. нейната прабаба, е много послушна, стоят си двечките седнали и си разглеждат книжки и по-точно баба показва мечовците и ги назовава и тя е много доволна. Абе трудничко си е да им намираш постоянна занимавка, особено когато никак не обичат играчките си, като моята красавица. Търпение и безкрайни сили му е майката.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт