Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 март 2007, 20:28 ч.

Телешките пържолки...

  • 651
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 912
Свекърва ми прави едни страшно крехки и сочни телешки пържолки. Ама нещо не споделя точната рецепта... Става дума за най-прости малки телешки пържолки от филе на тиган. Твърди, че ги маринова само в соев сос за 24 часа и ги мята в олиото на тигана. Да ама про мен не стават... Като ги сложа в тигана соевият сос загаря, почернява, пръскат навсякъде из кухнята и стават като подметки... Пък къде-къде по-сложни манджи правя успешно... Кви са тия пържоли. НЯкой знае ли как се правят, че много ми се ядат...

# 1
  • Мнения: 6 461
До сега не си ли я наблюдавала когато ги приготвя Flutter
Аз така откраднах рецептата за Филе с гъби на свекъра ми...той на никой не я казваше Flutter

# 2
  • Мнения: 5 611
По принцип телешкото месо става най-крехко, когато е мариновано в алкохол или в прясно мляко.  Определено свеки ти крие нещо, или по мариноването, или по приготвянето. Телешките пържоли като се пекат се и мажат редовно с четка с остатък от марината, иначе стават сухи.  Вариантите да се справиш  са 2 - или гледай свеки и я следвай неотлъчно, докато ги прави, или ги мариновай в прясно мляко + малко алкохол за 12-10ч., после печи в тигана - пак ще цвърка - от течността, но мажи отгоре, за да остават сочни.  Не трябва да са много тънки - отрежи по-дебелички, но начукай, така че да станат около 1.5-1см.  На някои пробвай да ги затвориш отгоре с капа - така и ще се пече, и задуши.

Със соев сос пекох пилешки пържоли, които по същия начин пръскаха и тн, но пилешкото си е едно много крехко месо и бяха страшно вкусни.

# 3
  • Bristol
  • Мнения: 6 946
Има различни маринати за стейковете. Аз по принцип не съм им фен, но мъж ми ги обича и кисне я във вино, я в оцет  Crazy От него знам, че хубавият стейк трябва да е по-дебеличък, за да е сочен и е хубаво да не са препечени, а леко алангле.
Виж тази марината как ти се струва, съдържа от всичко по малко  Whistling

1 чаша олио или зехтин
1/2 чаша соев сос
1/3 чаша винен оцет
1/4 чаша лимонов сок
1 сл смлян черен пипер
2 сл горчица Дижон
1 глава нарязан лук
2 скилидки чесън счукан

Набоцкваш с вилица месото и го слагаш в маринатата от предния ден.

# 4
  • Хасково
  • Мнения: 720
след соевия сос, който пържолите изпиват за 2-3 часа кисна в олио поне една нощ и тогава пържа.

# 5
  • Мнения: 784
До сега не си ли я наблюдавала когато ги приготвя Flutter
Аз така откраднах рецептата за Филе с гъби на свекъра ми...той на никой не я казваше Flutter

Я сподели, поне тази тайна да научим  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 6
  • Мнения: 6 461
До сега не си ли я наблюдавала когато ги приготвя Flutter
Аз така откраднах рецептата за Филе с гъби на свекъра ми...той на никой не я казваше Flutter

Я сподели, поне тази тайна да научим  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Mr. Green
  Филетосе начуква ....осолява се на вкус и се наръсва с чер пипер.
Поставя се в тиган с нагорещена мазнина,но само за минутки,тогава филето първо побелява  и след това се получава лек  жълтеникаво-златист цвят.(в никакъв случай да се препържава-около две минутки от едната страна ,две минути от другата).
Нарежда се в тавичка и се добавя малко водичка(колкото да се облеят пържолите),но не повече.Слагат се гъбите и се оставя да се пече до като филето е готово.
По желание може да сгъстите соса ,който се е получил.
Аз го предпочитам без сгъстяване,понеже водата при печенето се изпарява и остава много мълко на дъното ..

# 7
  • София
  • Мнения: 3 270
Моята свеки ги кисне в марината от соев сос и вино, подправки и после ги слага в плик за печене ( може да метнеш и зеленчуци вътре), дупчи го и пече в умерена фурна - стават супер.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 912
Мерси за идеите - ще пробвам. Само не ми стана ясно как така пържолките "изпиват" соевия сосо, като моите не семо не го изпиха, ами пуснаха още повече течност...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт