Пиле с картофи-яхния

  • 13 059
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 258
Мъж ми   иска  те такава  манджа. Да  ама аз  досега съм  правила  само  печено, а търсачката   не работи. Моля помагайте!

# 1
  • Мнения: 1 283
Аз я правя така:

Задушавам зеленчуци-лук,моркови,целина,чушки в мазнина и малко вода,сол.После прибавям картофите и свареното пиле,няколко лъжици доматено пюре и задушавам още няколко минути.Слагам подправките и доливам бульона от пилето и още малко вода,ако има нужда.Като заври, намалям котлона и оставям да се сварят картофите на бавен огън.Ако е станала много водниста,прибавям една лъжица разбито брашно във вода и оставям още малко да поври! Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 35 932
Първо запържвам суровото пиле /на хапки/ - вадя го и в мазнината пържа - лук, морков,целина,магданоз/дръжки/+картофите - много е важно картофите да са запържени добре - става много вкусно.
Връщам пилето +сол+черен пипер+червен пипер.
Наливам вода да покрие продуктите - варя 50-60 мин на много тих огън.
Размивам 1-2 ч.л брашно.
Ври още 5 мин. за да се свари брашното.
Ръся с магданоз и махам от котлона.
Понякога слагам риган/с другите подправки/.
Много върви и чубрица, но  напоследък я избягвам.

# 3
  • Мнения: 3 537
Правя я по следния начин, вкусно и лесно:

1-2 пилешки бутчета/или обезкостено пил.месо/
1 голяма глава лук
1-2 моркова
картофи около половин кг, нарязани като за гювеч едричко
2-3 суп.лъж доматен сос
1 суп.лъж. брашно
сол
черен пипер на зърна
червен пипер
бахар/може и без него/
1 дафинов лист

Лука и морковите режа на ситно и задушавам  в олио докато лука стане леко прозрачен .Добавям месото запържвам и задушавам и него.После прибавям брашното, червен пипер,  наливам вода в която съм стрила 1-2 пил. бульончета,като бъркам непрекъснато докато слагам водата,слагам дафиновия лист вътре, 4-5 зърна чер пипер, 1-2 зърна бахар.Като кипне добавям картофките,захлупвам с капака и да си къкри известно време докато се сварят картофите. Почти към края  слагам доматения сос. И там си преценяваш  ако искаш по-гъсто слагаш не една ,а две лъжици брашно в манджата.А пък ако имаш и 50 гр бяло винце да сложиш в яденето става чудно. Други никакви подправки не слагам,иначе може да нарежеш и наръсиш накрая с пресен магданоз. Heart Eyes

# 4
  • Мнения: 258
Благодаря Ви много!  Манджата  стана супер!!!

Общи условия

Активация на акаунт