Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 март 2007, 23:37 ч.

Knäckebröd - шведски тънък хляб

  • 1 456
  • 4
  •   1
Отговори
  • залив на орловия щит
  • Мнения: 4 281
ето за това иде реч:




нещо много вкусно и диетично
виждала съм го в БИЛА, но ми се видя много скъпо
затова ето как може и в домашни условия

25г мая
100 мл мляко
1/2 суп.лъж. млян кимион
1/4 ч.лъж. сол
200 мл ръжено брашно
200 мл пшенично брашно

замесва се тесто, оставя се да втаса 30 мин, размесва се наново, разточват се малки тънки, питки - кръгли или правоъгълни
пекат се на 225 градуса

тези питки са много трайни - по няколко месеца

питките стават твърди

# 1
  • Мнения: 829
мерси за интересната рецепта.

а тези шарки с някаква преса ли се получават?
и трябва ли да се надупчат питките, защото от снимките се вижда, че дебелината им не е еднаква?

# 2
  • София
  • Мнения: 3 416
Благодаря за рецептата,в най-скоро време ще я изпробвам.  bouquet

# 3
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
вкусен е и наистина в чужбина е почти без пари! тук не съм се оглеждала  Embarassed

# 4
  • залив на орловия щит
  • Мнения: 4 281
esme_bolger, може да ги дупчиш с вилица за по-красиви
идеалните питки са с еднаква дебелина, такива са купените, домашните със сигурност не

аз още не съм пробвала рецептата, а и няма нужда, нали се продават
но като отидем до БГ лятото или ще си взема оттук или ще си правя при майка ми

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт