Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 фев. 2005, 14:50 ч.

Рецепта за риба- ОПИТАЙТЕ

  • 16 528
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 373
Мили момичета искам да споделя рецептата за рибка, с която обрах увациите снощи. Идеята е на моя приятелка, която също посещава този форум и ИСКАМ ДА И БЛАГОДАРЯ за рецептата!!! People Angel

Филета риба (калкан в моя случай) поръсих със сол, черен пипер, лимонов сок. В тиганче затоплих заквасена сметана + 1 ч. бяло вино, добавих чаша орехи, гъби, чесънче, копър (всичко на око и по много Laughing ). Изсипах върху филетата и под фолио около 30 мин, накрая открих да се позапече!!! За гарнитура- пликчетата с броколи от другата тема Stuck Out Tongue

# 1
  • София
  • Мнения: 4 423
Ммммммммммммммммммммммммммм,звучи супер,но откъде калкан в София? Embarassed

# 2
  • Мнения: 373
Цитат на: bubolina
Ммммммммммммммммммммммммммм,звучи супер,но откъде калкан в София? Embarassed
Ми за София не знам Rolling Eyes , но пробвай и с друга риба , ще стане супер , сигурна съм. Аз просто само такава имах.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 790
Цитат на: bubolina
Ммммммммммммммммммммммммммм,звучи супер,но откъде калкан в София? Embarassed


в МЕТРО има страхотен рибен щанд! има всякакви чешити риба и е много вкусна и прясна
и аз мисля да пробвам тая рецепта, много обичаме с мъжа ми риба Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 3 308
Е-е-ех, с калкан няма как да не стане вкусно... Simple Smile Но и рецептата си я бива, признавам - ще купя калкан или пъстърва /също много я обичаме/ и ще пробвам.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 968
Искам да попитам, никаква мазнина ли не се слага?

# 6
  • Мнения: 373
Цитат на: shoshi
Искам да попитам, никаква мазнина ли не се слага?
НИКАКБА? сметаната и стига Stuck Out Tongue И не жалете орехите, даже може и да ръснете при запичането без фолио, за да се усеща като хрупкат. Опитайте!!!

# 7
  • София
  • Мнения: 4 423
Много благодаря за инфото,ще я направя. Grinning

# 8
  • Хасково
  • Мнения: 832
Аз също направих! Стана страхотно!
направих го с филе от бяла риба.Не загрявах сметаната, виното и подправките само ги разбъках и изсипах сместта в/у рибата.
С фолио в/у тавичката и във фурната !!!
Много, много вкусно стана!Благодаря за рецептата!

# 9
  • София
  • Мнения: 2 026
точно купих филе от бяла риба, но мислех да я сваря и да я гарнирам със салатка от царевичка, червено цвекло и копър. Но тази рецепта звучи фантастично!

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 1 739
Цитат на: bubolina
Ммммммммммммммммммммммммммм,звучи супер,но откъде калкан в София? Embarassed

В Халите на рибния щанд. Има и октопод!   chef

# 11
  • София
  • Мнения: 3 308
Върху рибата предлагам да се сложат и кисели краставички, нарязани на резенчета по дължина и задушени в сметаната /аз ги задушавам с малко лук и гъби в олио, но ще пробвам варианта със сметаната/.

# 12
  • Мнения: 373
В оригиналната рецепта на моята приятелка, която е страхотна кулинарка, върху рибата се слага и ябълка нарязана на много тънки резенчета. Аз я спестих заради тати  Stuck Out Tongue , на които няма да му се върже с вкусовите традиции Laughing , но за следващата вечеря този път тет-а-тет няма да я пропусна!!!

# 13
  • София
  • Мнения: 3 308
Цитат на: DolceVita
В оригиналната рецепта на моята приятелка, която е страхотна кулинарка, върху рибата се слага и ябълка нарязана на много тънки резенчета. Аз я спестих заради тати  Stuck Out Tongue , на които няма да му се върже с вкусовите традиции Laughing , но за следващата вечеря този път тет-а-тет няма да я пропусна!!!

Ей, сладурка, как прочете мислите ми??? Снощи, преди да почна да правя рибата, която купихме с мъжа ми за вечеря, написах тук предишния си постинг /за краставичките/, а докато я приготвях, през цялото време си мислех да резна и ябълчица отгоре, но по същите, като твоите, причини не се реших. Но следващия път- обезателно, да видя реакцията на фамилията Laughing
П. П. Рибата стана страхотна на вкус по твоята рецепта със сметаната, бялото вино и подправките /обаче не сложих копър и чесън, ами дафинов лист и чер пипер на зърна, краставичките си носеха аромата на бахар/. Благодаря! Simple Smile

# 14
  • Varna
  • Мнения: 493
момичета сега ще я пробвам рецептата но се с кефал и тои се пържи само
стискаите палци  Praynig

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт