Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора

Стара Загора

Мнения: 1 437
Можете ли да ми преведете тази рецепта на английски, моля ви Praynig

chocolate crazy cake

2 2/3 чаши брашно
1 чаши захар
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия (или едно пакетче суха)
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, разбъркват се, заливат се с мокрите, разбърква се отново с вилица (добре) и се пече.

(по желание)
отгоре може да намажете с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао
Цитирай


Мнения: 859
Ingredients:
2-2/3 cups plain flour
1 cup sugar
6 tbsp cocoa
2 tsp bicarbonate of soda
1 tsp salt
2/3 cup suflower oil
2 tsp vanilla sugar
2 tbsp vinegar
2 cups water

In the baking tray, in which you intend to bake the cake, mix together all dry ingredients ( like flour, sugar, cocoa, bicarbonate of soda, salt and vanilla sugar) and then pour the liquids. Mix well and bake.When the cake is ready you can cover it with chocolate icing, prepared from:
1 cup icing sugar
50 g butter
1/4 cup milk
cocoa

tbsp - table spoon
tsp - tea spoon
« Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 18:39 от cherry »
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Много, много благодаря!!!
 newsm51
Цитирай


Мнения: 859
малко го редактирах, за6тото вместо сода бях писала бакпулвер, но го поправих
Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
DSS (Danimira)


дай снимка да го видим този кейк  Hug Hug

и още едно въпросче на каква температура се пече? newsm78
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Рецептата е от готварският форум.Трябва да я има в готварската книга на БГ-МАММА.
Пече се при 190 градуса и е страшно вкусен!

Ne moga da namerq receptata, no namerih tova:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156019.msg3013223;topicseen#msg3013223
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Мммм, звучи вкусно и най-важното- лесно Wink
а колко време се пече? "Мокър" ли става или по-скоро сух като кекс?
Цитирай

Germany

Мнения: 1 253
Само за оцета да попитам - на сладкиш оцет? Аз в живота си най-много 3 сладкиша да съм направила Embarassed, не разбирам много, но оцет?

Поздрави  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Само за оцета да попитам - на сладкиш оцет? Аз в живота си най-много 3 сладкиша да съм направила Embarassed, не разбирам много, но оцет?

Поздрави  bouquet

Доколкото схващам оцета се използва за погасяване на содата( в рецептата няма кисело мляко), само че според мен лично би било по-добре просто да се използва бакпулвер или пък ако държите на содата да я смесите с лимонтузо( което си е пак бакпулвер) вместо оцет.  Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Става много вкусен.Оцета не се усеща и сладкиша е мокър Love.Пробвайте и ще видите!
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Аz го пробвах на секундата Smile (трябва по_честичко да посеЩавам готварския Wink)

Само, че теzи 2 лъжички сода ми се виждат много zа това количество браШно  newsm78 и се усеЩат леко.
Другият път Ще намаля доzата или Ще пробвам с бакпулвер.
Иначе стана хубав, напомня ми на "негърчето" от едно време Smile
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Аз сега видях, че рецептата е писана с bicarbonate of soda, тук се казва baking soda, а освен това suflower oil( явно печатна грешка)  не е същото като suNflower oil и може да се обърка със safflower oil, което пък няма нищо общо със слънчогледовото олио. Може да се използва и заместител vegetable oil  Peace
« Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 00:45 от Tandoori »
Цитирай

Германия

Мнения: 6 912
Каква стана тя, от английски се подхвана сладкиша, а аз се  Shocked към е тоя Чери тук, защото половинката ми пише с такъв никнейм Crazy Whistling
Та в крайна сметка - колко сода?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Ами по рецепта е с 2 ч.л., но ако искаш пробвай с по-малко newsm78 .Аз слагам 2 (защото ме е страх да променям количествата, че не ми се хвърля после Embarassed)
Tandoori, благодаря за допълнението  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Ами по рецепта е с 2 ч.л., но ако искаш пробвай с по-малко newsm78 .Аз слагам 2 (защото ме е страх да променям количествата, че не ми се хвърля после Embarassed)
Tandoori, благодаря за допълнението  bouquet

Моля, аз предположих, че ще я даваш на някой англоговорящ да я пробва и за да не се пули за олиото, за това казвам Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора