Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 март 2007, 02:05 ч.
  • Преглеждания  799  Мнения  1  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 383
           рецептата е от сп.Кулинарен журнал
6 яйца
100 гр стафиди
кората на един лимон
200 гр масло
300гр брашно
300 гр пудра захар
черупки от 20 яйца

   Черупките се боядисват с различни цветове боя за яйца.Маслото се разбива с половината захар на пяна.Жълтъците се добавят един по един,а след това стафидите и настърганата лимонова кора.Белтъците с останалата захар се разбиват на сняг и се изсипват постепенно към жълтъците.Добавя се брашното.Разбърква се добре.Яйчените черупки се напълват с кексовата смес до 2/3 от обема им.За да не се наклонят,в тавичка се правят гнезда от морска сол,поставят се в тях и се изпичат на умерена фурна до златисто.

П.С.
Ще ги пробвам,но ако някой ме изпревари,нека да покаже резултата,че ми е много интересно какво ще се получи.Успех !  bouquet

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 15:18 от didik

Реклама
# 1
  • Тайна, майна
  • Мнения: 230
Точно днес се сетих, че бях чела нещо за тези кексета и се чудих с каква точно смес се пълнеха. Спести ми едно ровене из нета и списанията, за което благодаря.   bouquetПочвам да събирам черупки. Но смятам първо да пробвам с половин доза. Ще се отчета като ги направя.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт