Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 382
           рецептата е от сп.Кулинарен журнал
6 яйца
100 гр стафиди
кората на един лимон
200 гр масло
300гр брашно
300 гр пудра захар
черупки от 20 яйца

   Черупките се боядисват с различни цветове боя за яйца.Маслото се разбива с половината захар на пяна.Жълтъците се добавят един по един,а след това стафидите и настърганата лимонова кора.Белтъците с останалата захар се разбиват на сняг и се изсипват постепенно към жълтъците.Добавя се брашното.Разбърква се добре.Яйчените черупки се напълват с кексовата смес до 2/3 от обема им.За да не се наклонят,в тавичка се правят гнезда от морска сол,поставят се в тях и се изпичат на умерена фурна до златисто.

П.С.
Ще ги пробвам,но ако някой ме изпревари,нека да покаже резултата,че ми е много интересно какво ще се получи.Успех !  bouquet
« Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 15:18 от didik »
Цитирай

Тайна, майна

Мнения: 229
Точно днес се сетих, че бях чела нещо за тези кексета и се чудих с каква точно смес се пълнеха. Спести ми едно ровене из нета и списанията, за което благодаря.   bouquetПочвам да събирам черупки. Но смятам първо да пробвам с половин доза. Ще се отчета като ги направя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.