Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 320
Вегитариански ги направих, но ако искате добавете и някаква мръвка. Лично на мен така много ми допадат Wink
Смяха ми се на мен вкъщи че ще пълня картофи с картофи Smile но после много го харесаха.


Необходими продукти за 2-3 или 4-ри порции  (в зависимост от апетита Wink )

8 средно големи картофа
1 тарелка гъби (ама гледайте да има по-големчки)
3-4 стръка пресен лук
4-5 супени лъжици течна сметана за готвене (или 1 кутийка от заквасената)
2-3 с.л маргарин (а с малсо ще стане още по-добре)
2 кубчета бульон
сол на вкус 

Подготовка на продуктите
Картофите се обелват. От едната страна, правите основа на която да стой картофа - лекинко се подравнява. От другата страна се изрязва капаче и започвате да издълбавате картофа, въ6зможно най-много. Аз оставям стените с дебелина межу половин и един сантиметър. Процедурата я правя първо с нож - очертавам стените и после с лъжижа. Ако мъжо помага, ще стане доста по-бързо.

Идва ред на гъбите - изберете по-големите и средните и с помоща на чаена лъжичка ги издълбайте и тях. Става много лесно. Дребничките нарежете на тънички парченца.


За плънката:
Нарежете лука на ситно. Сложете го да се запържи. Към него добавете нараязаните дребни къби и изтърганото от големите. Добавете малко вода и похлупете за да се задушат. Сложете едно купче бульон. Опитайте, ако има нужда от овкусяване добавете малко сол. Няколко минути преди да са готови гъбитем добавете маргарина.

Готовите гъби се изваждат в съд и на тяхно място в тигана сложете картофите - това което е останало от издълбаването. Тях ги приготвих по същият начин - с малко вода за да се задушат и бульон за да се овкусят - не да са запържени, а пос коро между сварени и  задушени. Но все пак трябва да са почит готови, защото допълнително ще ги печем.

Добавете към картофите, вече изпържените гъби, разбъркайте и сложете сметаната. Опитайте и овкусете ако има нужда.

Напълнете картофите със сместа, сложете им акапачетата и печете в назнена тавичка покрита с фолио или йенски съд. Сложете и мъничко водичка в съда за печене,  за да омекнат картофките.

Напълнете и гъбите. Тях ги прибавете малко след картофите, защото естественно те ще се изпекат по-бързо. Ако е останала плънка, разредете с малко сметана и я сложете между гъбите и картофите.

Печете докато се изпекат картофите. Около един час. Гарнирайте по-желание и по Ваш вкус.

Бон апети Wink
Цитирай


Мнения: 1 378
как така се издълбават гъби? не си го представям newsm78
Цитирай


Мнения: 4 320
как така се издълбават гъби? не си го представям newsm78

Лено Wink
Нямах намерение да ги издълбавам, но като видях колко малко плънка ще съберат и реших да пробвам.

С лъжичка за кафе я свършх тази работа - но от тези по-малките. Те гъбите са доста мекички и мног лесно стана

В петък пак ще я правя тази гозба и ще снимам Wink
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
 Peace
Цитирай


Мнения: 4 320
В петък правих гъбките, ама не остана време за снимки Sad
Вместо сурови картофи (защото този път не пълних картофи) сложи 2-3 варени и намачкани картофи към вече готовите гъби (задушените) и стана също много вкусно.

tilieva, да не би да я пробва Wink
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 Love записвам ги в любимите
идеята е страхотна
ще я пробвам
  bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
...................
tilieva, да не би да я пробва Wink

Аз не  Sad , но мъжа ми добре си похапна!  Wink
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
пипкаво ми се струва това... колко време го готвихте
Цитирай

Malta

Мнения: 266
Пълнените гъби и картофи са едни от любимите предястия в къщи. Само, че картофите ги сварявам предварително, а гъбите съвсем леко запържвам. За плънка на картофите използвам пилешки гърди, червени чушки и сметана, а за гъбите сурова наденица, спанак и сметана.  След това ги слагам във фурната само за около десетина минути и малко преди да ги изадя ги поръсвам с настърган кашкавал
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.