Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

софия

Мнения: 145
Здравйте,
моля ви ако не ви затрудявам да датете мнението си за изследванията на моя син той е на 1 година.Просто ми се иска още е дно мнение преди нашата лична лекарка да ги погледне,тъй като ми с трува че при първите изследвания имаше почти същите стойности,а тя каза че всичко е в норма.Разбира се че може наистина всичко да е внорма,но аз не си тръгнах спокойна от лекраския кабинет.
Благодаря ви предварително

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
ПКК 8 показателя         
     WBC 8,8     10^9/L  3.5-10.5
     RBC 4,85     10^12/L  М 4.6-6.2 Ж 4.2-5.4
     HGB 10,8     g/dL  M 14.0-18.0 Ж 12.0-16.0
     HCT 35,6     %  М 40-54; Ж 37-47
     MCV 73,3     fl  82-98
     MCH 22,3     pg  26.0-32.0
     MCHC 30,5     g/dL  32.0-36.0
     PLT 230     10^9/L  130-440
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
СУЕ 6     mm/h   М до50г.<11;M над50г.<15;Ж до50г.<12;Ж над50г.<20
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ         
     pH 7       5-7
     Белтък урина (-)negative       (-) negative
     Билирубин (-)negative       (-)negative
     Глюкоза (-)negative       (-)negative
     Кетони (-)negative       (-)negative
     Кръв (-)negative       (-)negative
     Нитрити (-)negative       (-)negative
     Уробилиноген (-)negative       Normal
     отн.тегло 1015       1005-1035
     Левкоцити (-)negative       до 5 на поле
 

Име на теста (изследване) Резултат   Единици Референтни стойности
Урина-седимент         
     Други /за урина седимент/ --       
     Бактерии --       
     Епителни клетки --       
     Еритроцити --       до 3 на поле
     Левкоцити 1-2       до 5 на поле
 

Забележка: 


Цитирай

София

Мнения: 4 257
Доколкото виждам, хемоглобинът е нисък. За другите стойности, които са под нормата: НСТ - хематокрит - намалява при анемии. MCV - средем обем реитроцити - също е нисък, наблюдава се понижение при някои видове анемии, напр. желязодефицитна. МСН - средно съдържание на хемоглобин в еритроцита - има значение за оценяване на анемичното състояние. МСНС - средна концентрация на хемоглобин в еритроц. - от значение е при анемичните състояния.
Или дотук - синът ти има анемия, вероятно желязодефицитна. Джипито ще изпише лекарства и всичко ще е ОК. Успех Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 474
Храните ли се с желязосъдържащи храни? Жълтък, спанак, коприва, червена чушка, телешко месо. Мисля си че желязодефицитната анемия бързо ще се оправи, но е хубаво допълнителен прием на желязо+вит.С, но педиатър трябва да се произнесе. За жени мога да дам съвет, защото страдах от такава анемия и много бързо се оправих, но за малко дете не съм наясно. Интересни са ми показателите на урината. При мен има същите показания за епителни клетки и бактерии, но съм бременна в 9 месец. От какво се получават, ако някой знае много ще съм му брагодарна да пише!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.