Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 март 2007, 15:55 ч.

За малките момченца и мъжките тоалетни

 • 1 303
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 491
Или по-точно: за все още малките момченца, които са вече достатъчно големи, за да се обслужват сами, знаят къде ходят мъжете "по нужда", уверено се запътват натам, и дори не дават и дума да им се спомене за женска тоалетна.
Та, кога си пуснахте момченцата сами в мъжка тоалетна? Моят големият син миналата година, като стана на 5, започна да влиза сам, без да пита и без да се притеснява. Ходим редовно на една детска площадка в парка, и в един момент го гледам как се е засилил към мъжката тоалетна и си влиза, без дори да ме погледне. Нищо лошо. Но за мене детето ми за пръв път се оказа на място, което не съм огледала предварително, или където няма друг контрол на надежден възрастен или надеждна институция. На всичкото отгоре не ми се струва, че имам право да вляза и проверя какво е вътре.  Crazy Не съм му забранявала, веднъж-два пъти го помолих да влезе с мене в женската тоалетна, но той категорично отказа. Реших, че може би е прав.
Малкият скоро ще стане на 5, и все още влиза с мене, но и той вече започна да се обажда, че при жените не било за него.
Но вчера баткото се върна от училище с една книжчица на тема "лична безопасност", според която повече от 300 000 деца годишно са жертви на сексуално насилие. Което е 1 на всеки 4 момичета и 1 на всеки 6 момчета на възраст до 18 години като цяло. Статистиката засяга всички социално-икономически групи.
Към потенциално опасните места спадат: молове, киносалони, панаири, магазини за играчки, плажове, обществени тоалетни, и др.
Като цяло на обществени места са все още ако не хванати за ръка за мене, поне пред очите ми. И така ще е докато продължават да се провалят на тестове като "какво ще направиш, ако някой те покани в колата си, за да ти даде бонбон". Но до мъжките обществени тоалетни нямам достъп, и ми е по-трудно да си представя хипотетични ситуации и опасности.
А вие подготвяте ли си момченцата по някакъв начин? Има ли нещо специално, на което трябва да се обърне внимание?

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 18:31 от блажка

# 1
 • Мнения: 1 636
Но вчера баткото се върна от училище с една книжчица на тема "лична безопасност", според която повече от 300 000 деца годишно са жертви на сексуално насилие. Което е 1 на всеки 4 момичета и 1 на всеки 6 момчета на възраст до 18 години като цяло. Статистиката засяга всички социално-икономически групи.
Към потенциално опасните места спадат: молове, киносалони, панаири, магазини за играчки, плажове, обществени тоалетни, и др.

Никога не съм се zамисляла над въпросът от таzи гледна точка.До сега като ходя аz с него го вкарвам в женската,а като е с баЩа си влиzа в мъжката.Ако каже,че не иска в женската бих го пуснала...до сега...от сега не съм сигурна... Благодаря ти!

# 2
 • Bristol
 • Мнения: 7 189
Да, и моят след 5 години започна да отказва да ходи с мен в тоалетната  Rolling Eyes Те на 5 са още дребни, косата ми настръхваше като влезе в мъжката тоалетна. Аз седях плътно до входа и който влезе и излезе го заглеждах, а съответно мъжете мен странно ме гледаха  Crossing Arms На летище, като влезе в обществена тоалетна, ми е още по-неприятно. Давам му време достатъчно да свърши нуждата и да се оправи, ако закъснее малко, моля влизащите или излизащите мъже да го повикат, ако няма такива, викам по име от входа или нахлувам  Blush Имаме ли друг избор?!
Сега като е по-голям седя на по-почтенно разстояние от входа на мъжката тоалетна, но пак разни мисли ми се въртят из главата. Скоро молих един случаен минувач от мъжки пол да го повика от съблекалнята в спортния център.
Конкретно за сексуалното насилие не съм му говорила, но принципно да внимава с непознати, да не им се доверява и тем подобни сме дискутирали. Моят е доста подозрителен и страхлив, заради това не искам да навлизам в подробности. Ако го направя, сигурно с часове ще се стиска, за да не влезе в тоалетната  Rolling Eyes

# 3
 • Мнения: 1 363
Аз не мога да отговоря обективно понеже детето ми е още малко, НО такива извращения са ставали в обществените тоалетни, че косите ми настръхват от момента, когато ще трябва да пусна малкия сам. Определено родителите трябва да са информирани ooooh!

# 4
 • Мнения: 1 636
Аz мисля,че от тук нататък надали Ще го пусна в блиzките 2_4 год.сам вътре.Колко му е някой да се е zаложил с неЩо вътре да го упои...То като стане zа тия 3 мин,дето си мислим,че друго прави вътре после zял живот да си дърпам косата...Достатъчно чувам тук zа такива случаи,но не съм се zамисляла никога zа в тоалетните.Чак се чудя как може да не ми е до6ло на ум какво може да стане.

# 5
 • USA
 • Мнения: 624
Никога,ама никога Stop не пускам сина ми да ходи сам в мъжката тоалетна,само ако е с баща си.Той е вече на 7 г.,но засега не протестира.Иначе за обясненията непрекъснато им казвам,че само някой непознат да ги заговори или и с пръст да ги пипне,да крещят като луди и да бягат.Те ми се смеят много,но мисля,че им влиза нещо в главиците от хилядите повтаряния ежедневно.А дали?Ще ми се някой път да ги тествам как ще реагират,ако пратя някой познат,който те не са виждали да ги помоли да се качат в колата му, за да му помогнат да си намери изгубеното кученце.  Twisted Evil

# 6
 • Мнения: 3 491
Девойки, намерих официалния отговор в една детска книжка. "What Is  a Stranger and What Should I Do?" се казва.
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВЯТ САМИ. Нямам време да превеждам, в кратка почивка съм, но цитирам:
When you use a public bathroom, go in with a grownup or another child. Leave as soon as you can. A public bathroom isn't a good place to stay or play. Never go into a bathroom in a deserted place like an empty park.
School bathroom are okay; they're just for kids to use. But if you see a strange grownup in your school bathroom, leave right away and tell your teacher.

Аз отивам сега да си използвам полагаемата почивка за храна, макар и да съм с топка в стомаха. Пък довечера ще я четем с хлапетата тази книга отново.

П.п. Аз дори към репликата "с друго дете" се отнасям резервирано.

# 7
 • Мнения: 934
Ами пускам го. От 4 годишен настоява да ходи в мъжката. Притеснявам се. Ако ми се стори, че се е забавил, го викам. Ако не ми отговори, сигурно ще нахлуя... засега не се е случвало, слава богу. Не знам какво мога да направя по въпроса, освен да му набивам в главата да внимава с непознати, и може би да накарам баща му да му даде някакви инструкции за мъжките тоалетни, знам ли. Пък не върви да не го пусна...

# 8
 • Мнения: 160
Аз не съм пускала големия ми син да влиза сам докато не стана доста голям, а малкия (на 4) влиза с мен. Преди години имаше един случай на едно момченце убито в тоалетна, при положение че леля му е била отвън и го е чакала да излезе - просто е станало много бързо. Този случай толкова ме впечатли, че предпочитам да ми се разсърди, отколкото да рискувам. Децата просто трябва да са наясно че е опасно на чужди места - а подробности, според възрастта.

# 9
 • Мнения: 7 091
Дума не давам да се издума да ходи където и да било сам! Няма такива положения "не искам", "не ми харесва" или каквото там Naughty. Плътно е до мен или баща си. Когато съм сама с него ( понякога и с малката заедно) използваме само дамската тоалетна, като влизаме в тази за инвалиди, за да мога да вляза с количката- въобще не се притеснявам дали някой ще ми направи забележка, защото са длъжни да имат family room, където може да се влезе с повече от едно дете, като нямат използвам каквото има, когато има family room( винаги питам първо за такава, по-удобно е няма спор) използвам нея ( вътре има място за повиване, тоалетна и място за кърмене). Досега никой никъде не ми е направил забележка, но и да ми направи, сигурността на детето ми е много по-важна от приказките на някого си.  Crossing Arms

# 10
 • Мнения: 1 363
Като спомена Тандури тоалетните за инвалиди, винаги тях използваме, големи са, удобни са и винаги са на първа линия.И самостоятелни.  Peace

# 11
 • Мнения: 3 491
Аз не съм пускала големия ми син да влиза сам докато не стана доста голям,
Колко голям, Диди? Кога и как прецени, че е готов за това?

# 12
 • Мнения: 732
Това бяха едни от първите инструкции,които ми дадоха канадските ми познати тук...Моят син скоро ще стане на 4,но и 5 години за мен са ранна възраст да се оставя сам...Аз имам едни планове,но дали ще се сбъднат при характера на сина ми,не зная...Според повечето ми познати най-удачната възраст е около 8-та година...Тогава вече детето има що-годе изградена представа, как да реагира, не само от възпитанието вкъщи,но и от непрекъснатото повтаряне в училище...За мен това е много важно,защото виждам и по моето и по чуждите деца,как по-лесно попиват информацията в училище...
На мен и 8 години ми се виждат малко,но зависи от детето...Мисля,че в тоалетните няма проблем да влиза с мен.Надали би притеснил някоя дама,която си оправя грима.Но примерно ходенето на тренировки,басейн доста ме тревожат...Тук беше нашумял един случай,когато треньор беше злоупотребил с две малки момчета...На басейн е малко по-различно,защото има и семейни съблекални.Но съблекалните в спортните зали ще трябва да ги умувам,ако нямат отделни кабини и аз не мога да вися пред кабината на моя син...

# 13
 • Bristol
 • Мнения: 7 189
Аз не съм пускала големия ми син да влиза сам докато не стана доста голям,
Колко голям, Диди? Кога и как прецени, че е готов за това?
И на мен ми е интересно кога  Thinking Моят е на 10 и още се притеснявам за него, не само в тоалетните, но както казах и в съблекалнята на спортния център  Rolling Eyes Да го водя ли все още с мен в тоалетната или в женската съблекалня  newsm78 Аз нямам проблеми да ме вижда гола, но другите как ще реагират?!
Спомням си преди време, когато син ми беше 8 год, коментирахме темата, до кога да ни виждат децата голи и много майки бяха възмутени как така пред 8 годишен се преобличам, пък и в банята и тоалетната се засичаме. Представям си ако попадна на подобни субекти в тоалетната или съблекалнята  Crazy Отделен е въпроса как да вкарам 10 год дете на подобно място, но това зависи в крайна сметка само от мен и от него, няма намесени трети лица. Това с приятелчета и с баща си да ходи го правим задължително, но често сме сами, аз и децата  Confused

# 14
 • Мнения: 3 491
Мери, не мисля, че някоя жена би се възмутила да види майка с момче в тоалетната. Знаеш как са тоалетните, никого няма да обезпокоиш и на никого няма да влезеш в кабинката. А и всеки знае, че безопасността е на първо място, и щом си до детето си, по-скоро ще направиш добро впечатление. Въпросът в случая е в самите хлапета, които в един момент си осъзнават пола и искат да са "барабар Петко с мъжете". А не са и толкова малки,  Борис е почти на 7 години, и все пак може би достатъчно малки. Моят собствен опит с педофилия беше на тази възраст - не бях подготвена.
И при нас е такова положението, често съм сама с двамата. Ако баща им е с мене, чуденето се обезсмисля, той влиза с детето, на което му се пишка.
Но за спортните зали и аз не знам какво да кажа, нямам опит, в слух съм обаче.
За плуването знам, там водя малкия, и си влизаме в женската съблекалня, всички майки правят така. Ако искаш повече дискретност - има кабинки за душове, и там може да се съблече. Големият го води баща му и влизат в мъжката съблекалня, но съм питала - влизат в съблекалнята на родителя, макар че там децата са по-големи.

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 13:17 от блажка

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт