Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 март 2007, 18:19 ч.
  • Преглеждания  29 647  Мнения  92  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 10 010

Видях я ТУК, дадена е стъпка по стъпка, грабна ме отведнъж и бързичко я спретнах. Вкусът е страхотен! Поне за тези, които обичат мед, масло, орехи и канела в сладко тесто. Grinning



Много, много благодаря на tanita!  bouquet  bouquet  bouquet

Пропуснах да напиша, че направих една питка с дозите за две, просто я пекох в тава с диаметър 30 см.

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 13:12 от labrex

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Красота! Мечта!  bouquet
Ще се пробвам в най - скоро време!

# 2
  • Мнения: 159
Непременно ще я направя. Благодаря за страхотната рецепта!

# 3
  • Мнения: 3 452
Тюх, и к'во да правим сега като не сме се регистрирали и в този форум  Laughing Wink

# 4
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Със сигурност ще я направя тези дни.

# 5
  • Мнения: 6 142
Тюх, и к'во да правим сега като не сме се регистрирали и в този форум  Laughing Wink
Тане, не ти пречи да четеш и нерегистрирана  Wink

# 6
  • Мнения: 3 452
Явно можело Embarassed Confused, но на мен последните няколко пъти, когато съм кликвала върху линк към гответесмен ми излизаше екран с лог-ин.....и аз автоматично реших, че са сложили задължителен вход......вярно, че не съм на "ти" с рс-тата, ама чак пък толкова....срам голям  Embarassed Wink

# 7
  • Мнения: 1 245
и аз ще я направя, изглежда много вкусна. а и съпругут ми си пада поже4е по сладките не6ща
  bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 2 026
Питката наистина изглежда божествено Simple Smile
Няколко лаишки въпроса  Embarassed:
без машина за хляб дали ще стане? и колко време ще отнеме месенето в този случай?

продуктите за тестото добавят ли се в някаква определена последователност?

може ли да се ползва ванилия на прах, защото не се сещам откъде мога да намеря течна ванилия

още веднъж, поздравления за питката  Peace

# 9
  • Мнения: 10 010
Питката наистина изглежда божествено Simple Smile
Няколко лаишки въпроса  Embarassed:
без машина за хляб дали ще стане? и колко време ще отнеме месенето в този случай?

продуктите за тестото добавят ли се в някаква определена последователност?

може ли да се ползва ванилия на прах, защото не се сещам откъде мога да намеря течна ванилия

още веднъж, поздравления за питката  Peace

Аз нямам машина за хляб и месих тестото както си меся и друг път. Нищо особено няма, омесих го добре, спазвах рецептата на Танита от линка, който съм дала, оставих го да втаса, като оформих питката, пак я оставих да втаса и я опекох. Можеш да използваш ванилия на прах. А течна аз си купих на др.Йоткер - по 4 флакончета са в една опаковка. Не знам защо е наречена питка - то си е много вкусен хубав сладкиш. Grinning

# 10
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Леле, майкоооооо Crazy...днес мислех хлебопекарната да почива, ама няма да я огрее!
Благодарности на Лабрекс и Танита за рецептата  bouquet!

# 11
  • Мнения: 10 593
Аз тази рецепта съм я видяла отпреди няколко седмици,ама още не съм се пробвала! newsm78Имам само един практичен въпрос - като се нареже и усуче,не изтича ли медът и разстопеното масло?? newsm78
Излгежда ми много вкусно и нямам търпение да го опитам това нещо! Crazy

# 12
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Имам само един практичен въпрос - като се нареже и усуче,не изтича ли медът и разстопеното масло?? newsm78

Предполагам, че като се смесят с орехите става като гъст пълнеж...може да използваш и полузахаросан, а не много течен мед.

# 13
  • Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде
  • Мнения: 373
Смо на мен ли ми дава грешка тоя линк, айде някаои да напише рецептата моля, много ще съм благодарна.  bouquet

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 16:42 от laskova

# 14
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Явно има временен проблем.
Ето, сутринта си я копнах, извинете обаче за размера...
Сладко тесто

4 ч.ч брашно
1/2 ч.ч захар
3 ч.л. суха мая
3/4 ч.ч мляко
4 с.л. разтопено масло
2 яйца
1 ч.л течна ванилия
Замесва се тесто и се оставя да втаса около 1.5-2 часа, докато удвои обема си.
Аз използвах за замесване машината за хляб, използвах цикъла за тесто който ми е 1ч, но след като свърши оставих тестото да продължи да втасва още около 40 минути.
Полученото тесто може да се сложи в намазнен плик и да се съхранява в хладилника до 24 часа.

Усукана питка с мед и орехи

   

Продукти за 2 питки:

1 доза от сладкото тесто
3 с.л разтопено масло
3 с.л. мед
2/3ч.ч счукани орехи
1/3 ч.ч захар
1ч.л. канела

За глазурата:
1ч.ч пресята пудра захар
5ч.л. прясно мляко
1/2 ч.л. течна ванилия

Приготовление:
Пригответе сладкото тесто и оставете да втаса.
Смесете маслото с меда.
Смесете орехите със захарта и канелата.

Намаслете две тави за печене, с размер по- голям от 25см.
Разделете тестото на две равни части и всяка част, разделете на още две.
Разточете една от частите върху набрашнена повърхнаст, така че да се получи окръжност с диаметър 22см. Поставете в тавата. Намажете с половината от сместа от маслото и меда. Отгоре поръсете с половината от сместа с орехите.
 
Разточете още една част от тестото до окръжност 22 см. С помощта на точилката преместете в тавата, върху поръсената с орехи кора. Притеснете краищата така че да залепната двете кори.
Поставете в центъра  чаша, капачка или формичка с диаметър около 2-2.5 см.  Нарежете тестото на 12 сегмента, като режете от края на окръжността към центъра, до края на кръглата форма която сте поставили в центъра. Повдигнете един от получене сегменти внимателно, за да не го откъснете, усучете 2 пъти и постъвете отново върху тавата. Повторете същото и с останалите парчета.
 
Покрийте питката с кърпа и оставете да втаса, около 1 час в топло помещение.
 
Повторете същото с останалата половина от тестото и втората тава.

Загрейте фурната до 175 С(350Ф) градуса. Печете около 20-25 минути, докато придобие златисто-кафяв цвят. Извадете от фурната и веднага извадете от тавата. Оставете да изстине върху решетка за около 30 минути.

Пригответе глазурата. Смесете пудрата захар, млякото и ванилията. Бъркайте с миксер, докато стане гладка смес. Намажете върху топлите питки.

# 15
  • Мнения: 10 010
Имам само един практичен въпрос - като се нареже и усуче,не изтича ли медът и разстопеното масло?? newsm78

Предполагам, че като се смесят с орехите става като гъст пълнеж...може да използваш и полузахаросан, а не много течен мед.

Не, не изтича. И аз си мислех, че ще загори по тавата, ще се карамелизира, но нищо такова не стана. Вижда се по-малко от пълнежа при усукването, но не се разтича, при това меда, който използвах, не беше захаросан. Съвсем стриктно спазих посочените в рецептата количества и нямаше проблеми.

# 16
  • Мнения: 10 010
Смо на мен ли ми дава грешка тоя линк, айде някаои да напише рецептата моля, много щте съм благодарна.  bouquet

Сега опитах, линка се отваря. Може би е бил временен проблем. Не копнах рецептата, а дадох линка, защото Танита много добре е показала стъпка по стъпка как се оформя питката. Ето пак линк към темата, дано няма проблеми при отварянето му.

# 17
  • Мнения: 1 390
А дали ще стане с някакво друго тесто - не сладко имам предвид?

Формата е страхотна!

Но на танита нещата по принцип са  newsm74

И като ги гледам се чудя какво по-напред да правя - да слюноотделям ли, да се захващам да правя нещо ли  newsm78
Все още с чуденето си оставам

Благодаря на всички тук за невероятните рецепти   bouquet

Как не съм знаела по-рано за този форум  newsm78

 Heart Eyes

# 18
  • weltweit
  • Мнения: 6 147
Ох аз съм много предубедена към всичко с мая ooooh! все ме е страх, че няма да втаса като хората, но пък и вие с тези рецепти Flutter ще се пробва, то се е видяло, пък каквото стане Mr. Green

# 19
  • Мнения: 10 010
Ох аз съм много предубедена към всичко с мая ooooh! все ме е страх, че няма да втаса като хората, но пък и вие с тези рецепти Flutter ще се пробва, то се е видяло, пък каквото стане Mr. Green

Аз го направих с мая "Viva", на кубче, нямаше проблеми. Просто гледай да е прясна, т.е. да не е с изтекъл срок на годност. И да не е стояла замразена и размразявана месеци наред в някой фризер. Може да се намери прясна. А може и със суха да го направиш. Аз пък много смело меся с мая и става. Опитай, ще стане. Grinning Толкова е вкусно, че ми иде пак да я замеся.......... Embarassed

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
labrex, ееее, върха изглежда!   bouquet Язък, че съм на диета, иначе щях да помоля съпруга ми заедно да спретнем една  Sad

# 21
  • Мнения: 10 010
labrex, ееее, върха изглежда!   bouquet Язък, че съм на диета, иначе щях да помоля съпруга ми заедно да спретнем една  Sad

След диетата! На мен и на вкус ми е върха! Grinning

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
labrex, ееее, върха изглежда!   bouquet Язък, че съм на диета, иначе щях да помоля съпруга ми заедно да спретнем една  Sad

След диетата! На мен и на вкус ми е върха! Grinning
Еееее, не се траеш, да знаеш!  Wink

# 23
  • Мнения: 10 010
labrex, ееее, върха изглежда!   bouquet Язък, че съм на диета, иначе щях да помоля съпруга ми заедно да спретнем една  Sad

След диетата! На мен и на вкус ми е върха! Grinning
Еееее, не се траеш, да знаеш!  Wink

 Embarassed Embarassed Embarassed

# 24
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 711
Ако използвам мая от тази ан кубчето ,цяло ли да сложа?

# 25
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
Непременно ще я направя. Благодаря за страхотната рецепта!
запис в любими

# 26
  • София
  • Мнения: 21 715
Супер е! Ще я направя Hug
  bouquet

# 27
  • Мнения: 10 010
Ако използвам мая от тази ан кубчето ,цяло ли да сложа?

И аз като теб се чудих и накрая сложих 2/3 от кубчето. Получи се нормало. По принцип на едни от кубчетата си пише, че са за 2 кг брашно, но на Viva-та  не видях указания и си взех сама решението. Grinning

# 28
  • София
  • Мнения: 62
А дали ще стане хубаво ако леко се сиропира след като се изпече???Защото на мен все ми се струва, че може да е малко сухо така и да прилича на сладък хляб

# 29
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 711
Ако използвам мая от тази ан кубчето ,цяло ли да сложа?

И аз като теб се чудих и накрая сложих 2/3 от кубчето. Получи се нормало. По принцип на едни от кубчетата си пише, че са за 2 кг брашно, но на Viva-та  не видях указания и си взех сама решението. Grinning
Благодаря ти ,ще докладвам резултата   bouquet  bouquet

# 30
  • Мнения: 10 010
А дали ще стане хубаво ако леко се сиропира след като се изпече???Защото на мен все ми се струва, че може да е малко сухо така и да прилича на сладък хляб

Според мен няма нужда от сиропиране.  Не става сухо. Пък и не знам ако се сиропира това тесто, какво ще се получи. Може би трябва да се опита само на едно от навитите парченца. newsm78

# 31
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Ето я:




Страхотна е - няма нужда от сиропиране, много е сочна и мека.

Лабрекс, Танита, благодаря  bouquet!

# 32
  • Мнения: 10 010
Разкошна ти се е получила! smile3501   

# 33
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Благодаря  bouquet!
Обаче тия големи снимки така ме дразнят, но незнам как да ги намалявам...

# 34
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Благодаря  bouquet!
Обаче тия големи снимки така ме дразнят, но незнам как да ги намалявам...
Страхотна ти е питката, браво! Peace

А дали ще стане хубаво ако леко се сиропира след като се изпече???Защото на мен все ми се струва, че може да е малко сухо така и да прилича на сладък хляб
Не мисля че ще е добре да се сиропира, може просто да се намаже цялата с глазурата, но пък ще стане много сладко.

# 35
  • Мнения: 10 010
Благодаря  bouquet!
Обаче тия големи снимки така ме дразнят, но незнам как да ги намалявам...

Аз използвам този сайт, можеш да намаляваш пикселите, а можеш да копираш третия по ред код - превью-увеличение по клику /с червено е и се откроява/ и да се получи это това:



Уф, стана off, но дано е от полза. Grinning

# 36
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406

А дали ще стане хубаво ако леко се сиропира след като се изпече???Защото на мен все ми се струва, че може да е малко сухо така и да прилича на сладък хляб
Не мисля че ще е добре да се сиропира, може просто да се намаже цялата с глазурата, но пък ще стане много сладко.

Точно по рецептата питката си е страхотна Peace! Нищо не й трябва повече. Направете я и ще видите. Нашата вече я няма Mr. Green.


Аз използвам този сайт, можеш да намаляваш пикселите, а можеш да копираш третия по ред код - превью-увеличение по клику /с червено е и се откроява/ и да се получи это това:



Уф, стана off, но дано е от полза. Grinning
Благодаря  bouquet. Следващият път ще опитам.

# 37
  • Paris
  • Мнения: 1 710
Изглежда супер-красива и вкусна! А да обясните какъв е точно вкуса- питка, кекс, сладкиш?

# 38
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Вкусът - мноооого хубав - мекичка като питка, леко напомня на баклава с тия орехи и канела, абе не може да се опише - почвай да месиш Laughing.

# 39
  • Мнения: 10 010
Изглежда супер-красива и вкусна! А да обясните какъв е точно вкуса- питка, кекс, сладкиш?

С една дума - фантастичен! Може би е въпрос на вкус, но на мен комбинацията от мед, масло, орехи, канела и тестото страшно ми хареса. Дотолкова, че колкото пъти се сетя за тая питка, все изпитвам желанието да почвам да я правя. Grinning

# 40
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 711


Ето го и моя звяр !!!!

# 41
  • Мнения: 10 010
Браво!   smile3501 Много ти е хубав "звяра"!  Grinning И като знам колко е вкусен......!А аз трябва да си забраня да влизам известно време в тая тема, защото пак ми се прияде усукана питка, а пък и съм си набавила продуктите................ Embarassed

# 42
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
А аз трябва да си забраня да влизам известно време в тая тема, защото пак ми се прияде усукана питка, а пък и съм си набавила продуктите................ Embarassed
И още си тука, а не в кухнята Laughing?

# 43
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Еееее, само да ми свърши диетата, ще видите вие!!!  hahaha

# 44
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Еееее, само да ми свърши диетата, ще видите вие!!!  hahaha
Що newsm78? Ще почваш друга, за напълняване Joy?

# 45
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Еееее, само да ми свърши диетата, ще видите вие!!!  hahaha
Що newsm78? Ще почваш друга, за напълняване Joy?
Ееее, не така с лошо де.......  Laughing
Просто ще я направя и няма само да се увъртам около тавата да я мириша, ами ще си хапна едно парче, как съм и се наточила само....... Hug

# 46
  • Мнения: 10 010
А аз трябва да си забраня да влизам известно време в тая тема, защото пак ми се прияде усукана питка, а пък и съм си набавила продуктите................ Embarassed
И още си тука, а не в кухнята Laughing?

Абе, отидох, ама се отказах да меся. Щото имам лошия навик, като ми хареса нещо, да го правя непрекъснато, та се втръсва на всички, освен на мене.  Grinning Така беше с едни кюфтенца с кисело мляко. Какво ще ядем кюфтенца, какво ще ядем кюфтенца......и сега не ги щат. И за да не съм капо, спретнах тортата на Лео с рулата и шоколадовия крем. Embarassed Нея скоро не съм я правила. Wink

# 47
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Ееее, не така с лошо де.......  Laughing
Просто ще я направя и няма само да се увъртам около тавата да я мириша, ами ще си хапна едно парче, как съм и се наточила само....... Hug
Не е с лошо бе, ти си хапни, пък после ще направиш воден ден Mr. Green. Щото тая питка с едно парче само не става, да знаеш hahaha!

# 48
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
Има смяна на сървъра в "гответе с мен".Ако до утре не го оправят ще ми  пусне ли някой рецептата,моля!?  chef Rolling Eyes

# 49
  • Мнения: 10 010
Има смяна на сървъра в "гответе с мен".Ако до утре не го оправят ще ми  пусне ли някой рецептата,моля!?  chef Rolling Eyes

Рецептата я има на първа страница на темата. Но в "гответе с мен" имаше и фотографии стъпка по стъпка. Питай, ако имаш въпроси.

# 50
  • Мнения: 6 142
Сървърът на "Гответе с мен" работи.

# 51
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
Оше един въпрос имам-млякото косело ли е или прясно за сладкото тесто?Предполагам прясно,но все пак...? newsm78  bouquet

# 52
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Оше един въпрос имам-млякото косело ли е или прясно за сладкото тесто?Предполагам прясно,но все пак...? newsm78  bouquet
Прясно.

# 53
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 711
Моя звяр вече го няма  Whistling Whistling Whistling

# 54
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Моя звяр вече го няма  Whistling Whistling Whistling
Пак много устиска Laughing. Моята свърши за половин час...добре, че успях да си скрия едно парченце за закуска Mr. Green.

# 55
  • Мнения: 194
направих питата.......срахотна стана мерси за рецептата  bouquetжалко че немога да кача снимката Embarassed

# 56
  • Мнения: 10 593
Оооох,как и се каня и аз на тая питкаааа..... Mr. GreenАма и аз съм от тея с диетите.... Close

# 57
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Оооох,как и се каня и аз на тая питкаааа..... Mr. GreenАма и аз съм от тея с диетите.... Close
Добре дошла в клуба на "течащите лиги"  Wink

# 58
  • Балчик
  • Мнения: 7 182
Питката е наистина божествена.Чашата ми беше голяма, следващият път ще използвам по-малка.  Смятам за Великден единият от козунаците да го направя по този начин, но с козуначено тесто. Ще го занеса на гости и мисля, че ще останат очаровани.


# 59
  • Мнения: 349
Джемма,   bouquet - както винаги идейна и оригинална -  да се оформи  козуначено тесто по този начин, тогава  ще се получи:
Божественият козунак с мед и орехи на Tanita - Джемма;
Поздравления!

# 60
  • Мнения: 10 593
Джемма,е на това вече не се издържа.... newsm45

# 61
  • Мнения: 1 390
pina,  Laughing Laughing Laughing

Зарязвай глупавите диети. След Великден продължаваш  Heart Eyes

# 62
  • Балчик
  • Мнения: 7 182
ddoychinova, благодаря. Наистина мисля, че ще е оригинален козунак, оформен така.  bouquet

Ох, и аз диетата съм я нарекла за след Великден. А колко парчета от питата изядох- ще си замълча. Embarassed

# 63
  • Мнения: 36
Искам да попитам тестото може ли да го замеся от вечерта и да го сложа в хладилника и на сутринта да си оформя питката.Трябва ли да втаса предварително или го замесвам и го оставям в хладилника да си втасва.И последен въпрос колко милилитра е прясното мляко. Embarassed

# 64
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Аз да питам,за6тото не оби4ам канела та вкуса й усе6та ли се много,т.е.канелен вкус ли има или просто е като канелена нотка?Благодаря ви предварително.

# 65
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Всички питат - да се наредя и аз Laughing

Колко твърдо трябва да е тестото - аз сложих продуктите в машината, но ми се стори рядко и добавих още брашно. Сега го оставих да втасва, но пак ми се струва доста меко - няма да може да се разточва ...

# 66
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Мммммм да

практиката показа, че тестото трябва да е доста по-твъррдо от това което аз замесих............ на вкус е супер, но на външен вид - провал  Laughing

След като в машината стана хубава топка и оставх да втаса стана много, много меко ............. пуснах отново програмата за месене и сложих още малко брашно, но явно е било недостатъчно newsm78

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 400
Като гледам, какви красоти са показани тук май ще взема се пробвам и аз.... само време да намеря...

# 68
  • Мнения: 4 437
Много сте гадни пък. Crossing Arms
Така ми се прияде сега,а нямам машина и не мога да меся.А сега кажете какво да правя. #Cussing out

# 69
  • Kavarna
  • Мнения: 124
Момичета, каква суха моя ползвахте (имам предвид на коя фирма) ? Аз намерих само на д.Йоткер , ще стане ли, пак 3 ч.л да сложа? Извинете за тъп въпрос , но направих питка с тази мая и не стана  Sad . Мисля че е от маята.

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 17:07 от Alyona

# 70
  • Мнения: 29
Скоро ще кръщавам. Дадохте ми чудесна идея за пита  bouquet.

# 71
  • Мнения: 2
Явно питката наистина е страхотна но аз имам езин въпрос не е ли малко количеството на млякото?

# 72
  • Мнения: 1 390
Явно питката наистина е страхотна но аз имам езин въпрос не е ли малко количеството на млякото?

На Танита рецептите грешка нямат  Peace

# 73
  • Пловдив
  • Мнения: 400
Аз да питам,за6тото не оби4ам канела та вкуса й усе6та ли се много,т.е.канелен вкус ли има или просто е като канелена нотка?Благодаря ви предварително.

Аз я правя без канела. Пробвах веднъж с нея, но не ми хареса и след това започнах да я правя само с ванилия.

# 74
  • Русе
  • Мнения: 1 523
Правих питката преди време,забравила съм да покажа резултата.  питката
Благодаря за чудесната рецепта!  bouquet

# 75
  • Мнения: 48
Здравейте, и аз реших да направя страхотната питка. Но не е ли твърде голяма дозата, от която излизат две питки?
Някоя от вас не е ли правила половим доза?
Благодаря преваритерлно.

# 76
  • София
  • Мнения: 555
И аз преди време спретнах питката  Hug Много благодаря за рецептата!
mag_g моята питка стигна да подхапнем 8 човека, ние я ядохме накрая с кафенцето, защото е сладичка. Според мен можеше да стигне и за 10-тина души Simple Smile

# 77
  • Мнения: 1 388
Аз да побутна темата....мисля да правя след 2 седмици питката за кръщенето на дъщеря си. Само се чудя двойна доза в голяма тава или половин доза. Иначе изглежда прекрасно на снимките, идва ми да захапя монитора Simple Smile!

# 78
  • Мнения: 10 010
Аз да побутна темата....мисля да правя след 2 седмици питката за кръщенето на дъщеря си. Само се чудя двойна доза в голяма тава или половин доза. Иначе изглежда прекрасно на снимките, идва ми да захапя монитора Simple Smile!

__EtnA__ , в първия пост съм го написала, когато пуснах темата, от продуктите, които Танита е дала за две питки, съм направила една в тава с диам.30 см. Така че, зависи колко голяма питка искаш да правиш.  bouquet

# 79
  • Мнения: 1 388
labrex   bouquet! Kaто си знам хората изобщо няма смисъл да се занимавам с една доза. А щом и се изпича добре...значи ще търся голяма тава Simple Smile!

# 80
  • Мнения: 97
Здравейте, искам да попитам пропорциите- 1/2 ч.ч захар, 3/4 ч.ч мляко как да ги разбирам - като половин ч.ч. захар и три-четвърти ч.ч. мляко ли или като 1-2 ч.ч. захар и 3-4 ч.ч. мляко? Не е ли прекалено малко това мляко ?

# 81
  • София
  • Мнения: 1 614
Страхотна рецепта   bouquet Направо ни стана любима   bouquet Благодаря labrex

# 82
  • Мнения: 10 010
Здравейте, искам да попитам пропорциите- 1/2 ч.ч захар, 3/4 ч.ч мляко как да ги разбирам - като половин ч.ч. захар и три-четвърти ч.ч. мляко ли или като 1-2 ч.ч. захар и 3-4 ч.ч. мляко? Не е ли прекалено малко това мляко ?


t_lady, 1/2 е половин чаша, 3/4 - три четвърти чаша. Пропорциите са много точни, поне аз ги спазвам и всичко се получава отлично!Ч.чаша, с която меря е 250 мл. Peace

Червената Корса Simple Smile, радвам се! И вкъщи е много любима! Peace   bouquet

# 83
  • Мнения: 97
Много благодаря за отговора! Отдавна искам да я пробвам и аз. Значи с продуктите може да се направи една пита с плънката, която е дадена и пише, че е за две питки?

# 84
  • Мнения: 10 010
Много благодаря за отговора! Отдавна искам да я пробвам и аз. Значи с продуктите може да се направи една пита с плънката, която е дадена и пише, че е за две питки?

Да, аз точно така я правя в тава с диам. на дъното 30 см. Ако искаш просто да я пробваш, направи половин доза. Peace  bouquet

# 85
  • ПЕЩЕРА
  • Мнения: 111
Аз месих на ръка и оставих една нощ в хладилника, дали аз нещо обърках, но на вид нещо май не го докарах, обачееее на вкус е НЕВЕРОЯТНА! Благодаря за рецептата!



непременно ще я направя пак!

# 86
  • Мнения: 10 010
lu4а, мисля, че нещо с втасването не се е получило или пък с печенето. newsm78 А може би не си оставила тестото да се отпусне хубаво след хладилника. Важното е, че на вкус си я харесала, тя наистина е страхотна. Непременно я направи пак, а ако искаш пробвай и с това тесто - СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО, невероятна става, пък и с тая вкусна плънка......... Crazy Heart Eyes
Това е последната, която правих, с тестото от линка е. Peace

# 87
  • ПЕЩЕРА
  • Мнения: 111
labrex, благодаря ти. Непременно пак ще я пробвам, може би ще сменя маята, друга марка ще ползвам.

# 88
  • Мнения: 1 388
Аз съм забравила да пиша за резултата - първата питка беше за кръщенето на дъщеря ми, свърши за секунди Blush! После още няколко пъти правих, невероятна е! Благодаря за рецептата Simple Smile!

# 89
  • Стара Загора
  • Мнения: 17
И тук да си покажа питката

много е вкусна, снощи само дето не я сънувах като я гледах тук и днес запретнах ръкави, тестото е много сполучливо, не съжалявам че я подхванах днес, че то си иска време и търпение както неведнъж е споменавано, а утре щеше да ми дойде в повече.
ето още една снимка-
Labrex мерси за рецептата..

# 90
  • Мнения: 10 010
И тук да си покажа питката

nin4e, чудна, чудничка! Peace Пък, като знам колко е вкусна  Crazy Heart Eyes, слабост ми е тая питка!  Grinning Благодарностите на Танита, рецептата е нейна, аз просто си позволих да я пусна в тема, защото страшно много ми хареса!   bouquet

# 91
  • Стара Загора
  • Мнения: 17
А да зная , че е на Танита, аз понеже писах и в новогодишната тема  и тук съм пропуснала да спомена източника на рецептата, и все пак ако някой като теб не ни я пусне тук готова и изпробвана може  да пропуснем  Laughing,   bouquet
...да не споменавам пък гевреците ти, всичките ми колежки, които не влизат във форума и знаят рецептата от мен са луди по тях, даже скоро имаше базар в една детска градина и са се продали първи по левче бройката...много се зарадвах, тъй че...  bouquet

# 92
  • Мнения: 10 010
...да не споменавам пък гевреците ти, всичките ми колежки, които не влизат във форума и знаят рецептата от мен са луди по тях, даже скоро имаше базар в една детска градина и са се продали първи по левче бройката...много се зарадвах, тъй че...  bouquet

 Hug Hug Hug Това е чудесно, и аз се зарадвах!  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт